Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silvia je úspešná lekárka a verí, že konečne našla recept aj na šťastný vzťah. Renáta je manželka známeho spisovateľa, vo svojich kruhoch dodáva ďalším ženám odvahu a silu k lepšiemu životu, ale v jej vlastnom živote jeden osudový prvok chýba. Herečka a tanečnica Eliška stojí na začiatku dobre rozbehnutej kariéry, ale komplikuje sa jej vzťah s priateľom – muzikantom. A chlapi z horskej služby sú vždy pripravení pomôcť. Kde inde by sa mohli všetky príbehy pretnúť a vyriešiť ako v zasneženom Špindli? (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Špindl 2" je v mojich očiach nefunkčný film. Nemyslím si, že ide o úplne najhorší film, čo som kedy videl a myslím si, že aj rok 2020 už priniesol horšie počiny. No jednoznačne platí, že to pôsobí lacno, amatérsky a odflákntuo. Osobne mám s filmom 2 závažné problémy, ktoré mu bránia dostať sa čo i len do priemeru. Vezmime si už len prvý "Špindl". Hoci si nemyslím, že išlo o dobrý film, tak minimálne mal dej, mal príbeh a pôsobilo to celkom sústredene. Film potrebuje hlavnú dejovú líniu, ktorá je dopĺňaná vedľajšími dejovými linkami. V tomto filme však máme asi 5 hlavných dejových línií a film sa ani na jednu nevie poriadne sústrediť. Najviac sa k tomu priblížili asi v príbehu Renáty a Martina. A ich dcéry Aničky. Hoci z toho stále nemám feeling hlavnej dejovej línie, tak pokus tam nejaký bol. Možno. Lenže okrem toho Renata tam má aj svoje kurzy, ktoré mohli ísť z toho filmu úplne von a o nič by sme neprišli. Možno s výnimkou hlášky - "Dýchame vagínou". Silviin príbeh si zaslúžil oveľa viac priestoru a mám pocit, že Hana Vagnerová pôsobí asi zo všetkých postáv najviac prirodzene. Jej reakcie, spôsob akým rozpráva, nepôsobí to všetko tak zúfalo amatérsky. A potom je tu zvyšok. Vítkov príbeh mohol ísť z filmu kompletne von, vzťah medzi Šárkou a Ctiradom tu mohol byť tak trošku bokom, príbeh nymfomanky mohol ísť takisto von. Ušetrili by sme čas na veci, ktoré pôsobili aspoň trošku zaujímavo. Možno sa dalo aj trošku viac venovať tým chlapom v krčme. S nimi bola občas celkom zábava a dobre sa počúvali. Obzvlášť Pavel Rímský. A už som tak trošku naznačil aj môj druhý problém. S výnimkou Hany Vagnerovej tu dokopy skoro nikto nepôsobí prirodzene. Dialógy pôsobia papierovo a scénky sú často maximálne nafúknuté. Málokedy máte pocit, že to pôsobí úprimne. A z toho potom všetko pôsobí ako keby sa príliš tvorcovia snažili. Občas som sa zasmial, no viackrát som mal pocit, že film bol stelesnenie trápnosti. A tých pár dobrých momentov za váš čas nestojí. Myslím to úprimne. Hodnotenie: D ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jedničku si už tak nepamatuju a je škoda, že Nova neodvysílala oba díly postupně za sebou. Mám jen pocit, že se mi moc nelíbila. Druhý díl Špindlu mě neuvěřitelně překvapil. Ovšem úvodem třeba říct, že Špindl 2 mate tělem. Rozhodně se nejedná o nijak závratně dobrou komedii. Pokud přimhouříme obě oči tak tragikomedie by byla správným zařazením. Mě se líbilo množství hlášek, které ale mohly být lepší, kdyby byly lépe zahrané a ještě lépe sestříhané. Například Roman Blumaier prostě samotnou vtipnost svých výstupů kazil. Samotná "komedie", kdyby nepojednávala o více osudech, dost by mi připomínala film Pepa, na kterém se Jaroslav Sauer také podílel. I tam se jednalo o takovou komedii nekomedii, která měla tragikomické prvky. A též ode mě dostala tři hvězdy. Jednotlivé zápletky totiž mnohdy nejsou úsměvné, až na pár výjimek, ale spíš k zamyšlení. Jinak výborná hudba a skvělí herci, které mám rád, takže z tohoto pohledu fajn vysokohorský film, u kterého se bouchat smíchy nebudete, ale rozhodně bych věřil, že někoho přiměje zamyslet se nad svým životem. Překvapivě cítím, že dvojka je lepší než jednička i když je z úplně jiného těsta než z jakého to tvůrci asi zamýšleli upéct. ()

Reklama

notozjano 

všetky recenzie používateľa

No, no, no. . . Zas taková hrůza to není. Série odpadů, které tady ten film čelí, je podle mně dost nekompromisní, až trochu přehnaná. Jedná se o český film a tak se opravdu nedá čekat výkony of Hollywood. Já se bavil a tím film splnil moje očekávání. První díl byl o malinko lepší, ale i tohle pokračování se dalo v pohodě usedět. :) ()

Necrotongue odpad!

všetky recenzie používateľa

Šel jsem do tohoto filmu s tím, že bude logicky ještě horší než jeho předchůdce, a tvůrci mě rozhodně nezklamali. Ve snímku se objevilo mnoho mně známých ale i úplně neznámých tváří a dost mě překvapilo, že jedinou herečkou, která se snažila podat i nějaký herecký výkon, byla Anna Čtvrtníčková. Ta mě navíc dokázala několikrát pobavit grimasami typickými pro jejího otce, na rozdíl od ní mě scénárista nerozesmál ani jednou. Dokázal mě jedině v jednom momentu přivést v úžas, ano, byla to ta chvíle s fantastickým lékařským zákrokem, po němž se dostavil pocit štěstí ze záchrany lidského života. WTF??!! No a sledovat "hereckou hvězdu", která si po celou dobu dokázala udržet výraz nadopované ovce, to byl zážitek sám o sobě. ()

pafka 

všetky recenzie používateľa

Dej ordinace z ruzovky a soudkyne barbary vc. modryho kodu tvurci zasadili do Spindlu, kde jedine pozitivum je par peknych zaberu z lyzovacky a zabery z hospody, kde se pije nas oblibeny Krakonos. Jinak komedie typu - narveme tam co nejvic znamych tvari a kasatrhak bude hned na svete, jsem myslel, ze uz davno nefunguje. A stale si neda nekdo rict, ze tak se uspesny film resp. komedie nedela. Pulce veci nelze verit a druha pulka dokaze byt neskutecne blba a tak povrchyni, jak to jen jde (uraz na snowboardu). Zachranuje to par docela slusnych vtipu a humornych scenek, ktere se vcelku povedly. Ale kdybych mel vyplaznout 180 za sedadlo a divat se na tenhle plebs, to by me vazne stvalo. ()

Galéria (209)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo především ve Špindlerově Mlýně a od dubna 2019 taktéž v Praze. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama