Reklama

Reklama

JAG - Vojenská generálna prokuratúra

(seriál)
Krimi / Dráma / Akčný / Mysteriózny
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Réžia:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (viac)

Hrajú:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (279)

k212 

všetky recenzie používateľa

Jak je možný, že tenhle propagandistickej hnůj se mi kdy mohl zamlouvat? Byla jsem nejspíš mladá, naivní a blbá. Inu Strejda Sam na mě tehdá vemlouvavě mával a pravil: u nás v armádě ti nahradíme rodinu a nosit uniformu, to je něco in a extra. (Obzvlášť, když ji nosil Harm a navíc bílou :-) Nejhorší na JAGu ovšem je, že mazaným způsobem dokáže podle a pomalu zpracovat myšlení a nahlížení svých diváků. Armádu líčí v růžových barvách, Arabové, Afgánci, Iránci etc. jsou všichni stejní, chtějí zničit Ameriku za každou cenu a do toho všeho je vmíchán humor (no vlastně, ono by to bylo vtipné i bez těch hlášek) a co teprve ta láska, jíž stojí v cestě jen armáda a kariéra v ní (tedy patriotismus nadevše). Zeleno-bíle mozkovny tohle vám muselo přinést hafo nových rekrutů! Pokud člověk nemá nad touhle polívčičkou brutální nadhled, je navěky ztracen. 40%. ()

Heraldika 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál, byť jakkoliv pro mě nesnesitelný, miloval můj neskutečně vzdělaný dědeček. Vypnul svůj mozek chemika a prostě se nechal bavit. Tak si ho pamatuju, v křesle s brýlemi na nose. Dnes je to přesně 10 let, co mi odešel, takže teď to bude jeden soukromý vzkaz tam někam: Stando, ahoj. Chybíš.. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Nie som fanúšikom naivných otázok a detinských odpovedí v amerických akčných/kriminálnych seriáloch. Poznáte to - Spravodlivosť tu, Odvaha tam, Férové jednanie tamto. Priveľa silných slov v neodborných rukách naivných scenáristov a podpriemerných režisérov, ktorí môžu byť radi, že im niekto dovolil zrežírovať si pre radosť aspoň pár dielov relatívne úspešného televízneho seriálu. Nie som však ani fanúšikom drevených mužských hercov á la David James Elliott, ani afektovaných pseudo-herečiek (Catherine Bell). JAG sa síce odohráva v zaujímavom prostredí americkej armády, ale inak pôsobí dojmom, že produkcii najviac záležalo maximálne tak iba na tom, aby mali neschopní ale pekní herci (zďaleka najlepšou postavou bol skinnerovský plešatý šéf) kvalitne vyžehlené uniformy. Odvážil by som sa tvrdiť, že seriál časom skĺzol až k hlúpučkému Walkerovi, texaskému rangerovi. Ďalšími (a ďalšími a ďalšími) sériami sa stal len, ako hovorí Johnny Depp, výplňou medzi reklamou. Svojho času to bol ale neskutočný hit a pamätám si, že šlo o seriál môjho detstva. teda, jeden z asi sto. V 90. rokoch to išlo, ak sa nemýlim, na Markíze a všetci sme to milovali a čučali na to rovnako, ako na Supermana s Deanom Caineom alebo Xenu. Neskorší rip-off NCIS bol oveľa lepší. ()

Greg25 

všetky recenzie používateľa

50%, u JAGa snad nejvíce ze všech seriálů záleží na tom, na který díl zrovna narazíte. U některých dílů se nudíte natolik, že byste si nudou ukousali nehty a z toho vidíte díl, plný vtipů, hlášek, soudních přelíčení a v neposlední řadě také akce. O hercích snad jen tolik, že na seriál hrají velmi slušně. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Na tento seriál mám celkom dobré spomienky. David James Elliot pre mňa v minulosti predstavoval typ chlapa, akým sa chcem stať. Rázny vo svojich názoroch, citlivý, zdatný, dobre vyzerajúci, múdry a mnoho iných dobrých prívlastkov. Catherine Bell som v tomto filme miloval. Bola nádherná, v sexy vojenskej uniforme jej to svedčalo. Celý seriál som čakal len na to, kedy sa dvaja hlavný hrdinovia dajú dokopy. Častokrát však dej prebiehal úplne inak ako by som predpokladal, nehovoriac, že mal tiež spojitosť s vojnou v bývalej "Juhoške", čo mňa vyslovene dráždi. Hlavní hrdinovia dlho neboli spolu, z čoho som bol smutný. Veľakrát som sa nudil a buď ma dráždila prílišná formálnosť alebo nepodstatná neformálnosť dialógov. Dej častokrát nebol svižný, bol uspávajúci a nezáživný, ale prostredníctvom dvoch hlavných hrdinov som si ho ako tak obľúbil. ()

Galéria (561)

Zaujímavosti (44)

  • Meg Austinová (Tracey Needham) má počas celej sezóny hodnosť "Lieutenant (junior grade)" („námorný mladší poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je nadporučík). Medzi jej vojenské vyznamenania patrí Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation) a Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal). (koba)
  • Námorného poručíka Laslavica - veliteľa špeciálneho oddielu námorných tuleňov - hral Christopher "Cade" Courtley, bývalý poručík amerického námorníctva, ktorý reálne slúžil v jednotke námorných tuleňov SEAL. (koba)
  • Producenti stanice CBS po první řadě seriálu usoudili, že se seriál nevyplácí, a jeho další natáčení zastavili. Vzápětí práva zakoupila konkurenční televizní stanice NBC a v seriálu pokračovala. (Mafyn)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (viac)

Reklama

Reklama