Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Československo Teta (viac)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

V strašidelnom rodinnom sídle Frankensteinovského rodu dokončuje barón Henry Frankenstein svoj najnovší vynález - umelého človeka. Bytosť s mozgom génia a silou stroja sa má stať neoceniteľným a toľko vytúženým pomocníkom človeka. Medzitým z cirkusu uteká Max, opustený a stále hladný chlapec, ktorému na zámok pomôže vodník Alois. Zámok je pre Maxa ideálnym útočiskom, kde sa okamžite zoznamuje so  zvláštnym obyvateľstvom na čele s Bielou pani, grófom Draculom a inými strašidlami, ktorých, ako je už každému jasné, sa vôbec netreba báť. Niečo iné si však myslí kováč Hufschmidt, ktorý chce proti barónovi poštvať celé, inak pokojné mestečko. Barón sa však nebojí a s hrdosťou má v pláne všetkým predviesť svoj najnovší vynález. Volá sa Albert, ale na génia sa rozhodne nepodobá. (RTVS)

(viac)

Recenzie (116)

pupidup 

všetky recenzie používateľa

Skvěle scénáristicky, vizuálně i herecky zvládnutý seriál. Stále se na něj ráda koukám. Mám dojem, že Jakubisko se díky tomu, že zacílil na mládež, zřejmě mírnil v některých svých "perverznostech", které v některých jeho filmech trochu přesahují mez. Tady je přímo na hranici a tím je seriál geniální. ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Kultový slovenský rozprávkový seriál. Jakubisko vo svojej vrcholnej tvorbe, kde už dávno predčil aj Felliniho. Je až neuveriteľné aký ansábel hercov sa tu stretol a ako to zahrali. Výborná hudba bratov Angelisovcov, ktorí len potvrdzujú svoju plodnú kariéru a žiaľ sú dodnes nedocenení a takmer neznámy. Slovenský postsynchrón je vynikajúci. Jedna z mála tak kvalitných koprodukcií u nás. Pre deti ako ušité. ()

Reklama

subic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Teta Hana Frankensteinová přijede do městečka Frankensteinovo. Fenomenální a téměř dokonalý seriál mého dětství. Mladý Bolek Polívka v roli šíleného Frankensteina, Gerhard Karzel jako jeho výtvor, dál Flavio Bucci jako chlupatý vlkodlak, Viveca Lindfors jako hraběnka věčně s doutníkem a sklenkou cherry, Ferdy Mayne jako gróf Drákula (škoda že nikdy nehrál v žádné bondovce padoucha), Jacques Herlin jako sluha, Martin Hrebeň jako malý zrzavý pihatý Max, vodník co vypadal jako o hodně starší David Gilmour z Pink Floyd a hlavně ohromně sexy bohyně mladá lékárnice z městečka Barbara De Rossi. ()

PollyJean 

všetky recenzie používateľa

jeden z nejkrásnějších seriálů mého dětství, taky proto, že obsahuje slušnou dávku strachu... bizarní postavičky, kouzla, krásná hudba (jen ta Darinka tam, proč??), s chutí bych se podívala znova, ale výhradně vo slovenčině. Jako spousta ostatních posílám FUJ České televizi za nesmyslné předabování. ()

Gamekeeper77 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál jsem poprvé viděl v tom nejlepším možném věku. Byl jsem z něho tenkrát unešený. Ta frankensteinovská atmosféra mě úplně pohltila a na dlouhé roky zůstala v mojí mysli. Nedávno Tetu znovu vysilali. Měl jsem strach, že si zkazím dojem. Naštěstí se tak nestalo a já se po 25 letech ujistil, že Teta je opravdu výborná. Jediná škoda, že ji předabovali do češtiny. Ve slovenštině to bylo samozřejmě mnohem lepší. 85%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)
  • Seriál mal pracovný názov Vnuk Frankensteinovej tety, bol skrátený na Frankensteinova teta a nakoniec bol odvysielaný pod názvom Teta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama