Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

v.pohode 

všetky recenzie používateľa

Dempsey dává snad v každým díle Makepeacový pořádnou čočku, kterou ona bere s přehledem. Jako třeba když Dempsey v zápalu boje vyskočí bez padáku z letadla a zapomene Makepeacovou samotnou v letadle a ta pak musí sama přistát - kdo tohle vymyslel... A hlavně Makepeaceová je neuvěřitelná kočka s neuvěřitelnýma očima, jejíž účes vymyslel sám Vidal Sassoon a který tenkrát chtěla snad každá ženská. Teď viděno po letech matně vzpomínám na skvělý slovenský dabing. Já to vidím na poctivý 4 hvězdy a jsem naštván, že takovej seriál už nikdo nikdy nenatočí a když to srovnám s takovou Krimánálkou Anděl... ()

Danulinda 

všetky recenzie používateľa

Miluji detektivky, kde do sebe hlavní hrdinové slovně šijou, je to pak nejen napínavé, ale i zábavné. A proto patří jak "Profíci", tak i tento film k mým oblíbeným, škoda jen, že scénáře nebyly dostatečně propracované, aby z nich zmizely často naivní momenty při kontaktu se zločinci, kterých by se takoví policisté - specialisté rozhodně dopouštět neměli. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dneska už legendárny britský seriál, ktorý zafungoval vďaka skvelej dvojici M. Brandona a G. Barbera. Tých na poli vedľajších roli skvele doplnil R. Smith, ktorý v roli Spikingsa exceloval. Keď hľadáte nenáročný krimi seriál so sympatickými postavami, kde nechýbajú dobré hlášky a má „starý feeling“, tak ste na správnom mieste Na nostalgiu je tento seriál dobrý a nie príliš dlhý. Úvodný soundtrack postupom času sa stal klasikou. P.S.: Seriál mal veľmi dobrý slovenský dubing. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Natabar 

všetky recenzie používateľa

Zase jedna klasika, na kterou jsem se kdysi těšil celé odpoledne. Dnes nevím, zda to bylo mým věkem nebo nedostatkem čehokoli kvalitnějšího v tehdejší TV. Každopádně mé TV dětství - to je hlavně tento seriál. A nedá se nezmínit, že zde je výjimka z pravidla a tentokrát slovenský dabing opravdu válí. K. Magálová jako Makepeacová je fakt k zulíbání. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svojho času najcool herecká dvojica a Makepeacová bola akože fakt kus. Stali sa aj životnými partnermi a vďaka plastikám sa Glynis Barber darí vyzerať k svetu aj po šesťdesiatke. Inak veľmi dobrý seriál, ktorý u nás na začiatku 90. rokov niečo znamenal. A dokonca aj pred pádom opony a to je už čo povedať. Dnes už nemusí dávať tie pocity, ale v dobe uvedenia na náš trh to malo pre diváka fakt grády. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Dempsey (Michael Brandon) používa v seriáli zbraň Colt Python .357 Magnum a Makepeaceová (Glynis Barber) Smith and Wesson .38. (Raccoon.city)
  • Michael Brandon (Dempsey) a Glynis Barber (Makepeacová) trvali na tom, že budou sami natáčet i ty nejnebezpečnější scény a striktně odmítali dublování kaskadéry. Oba herci totiž měli skvělou fyzičku – Michael ze závodního běhu, Glynis z atletiky. Nakonec nenatáčeli jen extrémně nebezpečné scény, které jim zakázala pojišťovna. (Komiks)

Reklama

Reklama