Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál pro mě znamená především sentimentální vzpomínky na dobu mého dětství, kdy jsme s dědou a babičkou na chatě na malé černobílé Merkurce tuhle detektivku pořádně hltali. Nejlepší znělka, nejlepší špičkování těch dvou. S odstupem dvou desítek let sentiment trvá a trvat bude. Pokud si nějaký debil nechal zkazit dojem novým českým dabingem, jeho chyba, my pamětníci preferujeme původní slovenskú verziu. ()

Baroque 

všetky recenzie používateľa

tento seriál nestratil nič na sile. farkaš a magálová dali v dabingovom poňatí hlasu tejto dvojici to ideálne TO. typický polodrsný fešák a pôvabná bloncka so skrytou tvárou... tomu skoro nič nechýba. dnes sa nič poriadne netočí. mnoho fanúšikov bolo otvorene nadšených tým, že sa títo dvaja dali naozaj dohromady (aj keď to bolo a je divoké). je to ďalší z kultov. zaslúži si aspoň **** ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vcera som po dlhej dobe náhodou videl jeden diel a zhodou okolnosti prave jeden z mojich najoblubenejsich v ktorom si zaporaka zahral Nick Brimble. Ten diel si pamätam aj preto, lebo sa Nick Brimble po case objavil v tejto ulohe este raz a tentoraz ako polepseny clovek. No a aj po rokoch tento serial pôsobi celkom svizne a akcia je na TV pomery pôsobiva. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje perfektne a cele to podtrhuje uchvatny SK dabing. Takze za samotne kvality serialu by som dal 3* a stvrtu si u mna zasluzi z nostalgie, kedze ako maly som ho fakt zral. 8/10. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Jestli Profíci jsou takovou seriálovou ikonou sedmdesátek co se týče akčních kriminálních seriálů, pak tenhle seroš to je ikona osmdesátek. I já na něj s rodiči koukal kdykoliv jej tehdy na ČST dávali a nedávno jsem dokonce viděl dva díly na ČT3. Glynis Barber byla kočka a líbila se mi už jako pubescentovi, protipólem jí byl americký detektiv pracující toho času v Anglii. Exteriéry i interiéry tohoto seroše byly pro nás nedostižný západ a tak jsme to hltali hlava nehlava. Už jen ta auta. Profíci už tehdy na mne působili s těmi roláky a kotletami moc staře, ale tohle jsem bral jako soudobou záležitost. Dnes samozřejmě i tenhle seroš již vyčpěl, přesto se dá na něj koukat stejně jako na profíky, kteří naopak díky tomu sedmdesítkovému feelingu dnes preferuji spíš než naondulovanou Makepeacovou. Zkuzte ale kouknout na net jak vypadá Barberová dneska skoro v šedesátce a budete celkem mrkat !  * * * ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dneska už legendárny britský seriál, ktorý zafungoval vďaka skvelej dvojici M. Brandona a G. Barbera. Tých na poli vedľajších roli skvele doplnil R. Smith, ktorý v roli Spikingsa exceloval. Keď hľadáte nenáročný krimi seriál so sympatickými postavami, kde nechýbajú dobré hlášky a má „starý feeling“, tak ste na správnom mieste Na nostalgiu je tento seriál dobrý a nie príliš dlhý. Úvodný soundtrack postupom času sa stal klasikou. P.S.: Seriál mal veľmi dobrý slovenský dubing. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Glynis Barber (Makepeacová) nemohla v dobe natáčania vyjsť z domu bez toho, aby ju neobklopil dav fanúšikov a ženy pre zmenu chodili do kaderníctva, aby sa nechali ostrihať po jej vzore. (Raccoon.city)
  • Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)

Reklama

Reklama