Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • Česko Doktorka Quinnová (viac)
Dráma / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvorcovia:

Beth Sullivan

Hrajú:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(149)

Príbeh začína v roku 1867 v zámožnej a váženej rodine lekára Josefa Quinna. Hlavnú postavu seriálu dcéru Josefa Quinna, mladú lekárku Michaelu stvárňuje britská herečka Jane Seymour. Josef Quinn umiera a jeho dcéra lekárka Mike ako ju prezýval si podáva inzerát v novinách pretože si chce otvoriť vlastnú lekársku prax. Dostáva odpoveď z jedného malého mesta na divokom západe, ktoré sa volá Colorado Springs a ihneď sa vydáva na dlhú cestu. Po príchode do Colorada jej pomáhajú s adaptáciou do nového prostredia priateľ čejenov Byron Sully (Joe Lando), ktorý po smrti svojej manželky a dieťaťa žije s indiánmi a pôrodná asistentka Charlotte Cooperová (Diane Ladd). Charlotte Cooperovú nečakane uštipne štrkáč a na smrteľnej posteľi požiada mladú lekárku Michaelu aby sa postarala o jej tri deti Matthewa (Chad Allen), Colleen (Erika Flores) a Briana (Shawn Toovey). (RTVS)

(viac)

Recenzie (233)

psychoza 

všetky recenzie používateľa

Vždy zaujímavé a zložité prípady, ktoré rieši Dr. Quinnová uprostred malého mestečka Colorado Springs, nie sú vždy spojené iba s medicínou. Pútavé príbehy ľudí z mestečka, rozličné zdravotné či medziľudské problémy a dej zasadený do divokej prírody je trojkombinácia ktorej sa ťažko odoláva. V seriáli upútajú aj mnohé vedľajšie postavy, ako napríklad poloindián Sully so svojím vlkom, barman a vlastník bordelu Hank či vždy zajímavý hosť, ktorý privíta do Colorada v dobrom, či zlom. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ale hej, videl som zhruba tri série a celkom ma ten romantizujúci pohľad na divoký západ bavil. Postavy mi sadli. Drsniak Sully, krásna a dobrosrdečná Michaela, sympatická trojica detí (akurát ma nasrali, keď vymenili pôvodnú nádhernú predstaviteľku Colleen za druhú herečku, ktorá mi nesedela) a kopa zaujímavých obyvateľov mestečka. Vždycky ma bavilo, keď sa parchant Hank na chvíľu polepšil, aby bol v ďalšom diely znova za totálneho zmrda. Jednotlivé epizódy boli pekným mixom romantiky a drámy s troškou drsnosti. Po čase som seriál prestal pravidelne sledovať, pretože som na to nemal čas a potom som už nemal chuť sa k nemu vrátiť. Ale rozhodne sa jedná o celkom solídny a mierne nadpriemerný seriál. 6/10. ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Tahle rodinná westernová romantika je tak neuvěřitelně uchcaná a připosraná, že se na ní člověk snad ani nemůže zlobit, přestože celý seriál je v podstatě dokonalým ztělesněním typicky americké politické korektnosti (rasismus je špatný, áááno?!). Sama hlavní hrdinka je plnohodnotným ženským ekvivalentem Chucka Norrise v dobách jistého texaského rangera, a vedle jejího miláčka Sullyho vypadá i takový Mirek Dušín jako sadistický pedofil uctívající Adolfa Hitlera. Absolutně guilty pleasure oddechovka. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento seriál som mal jednoducho rád. Však je to western :) Najväčšie plus boli jednotlivé postavy, ktoré sa vyvíjajú a sú ľudsky nejednoznačné. Indiánska otázka bola pekne načrtnutá, rovnako ako ostatné problémy (alkohol, technický pokrok, viera). Niktoré neskoršie časti boli už tak trochu "vatovité", ale spomienky na Sullyho a Hanka :D mi to nepošramotilo... ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Když jsem ještě chodíval na základní školu a sem tam jsem měl tu angínu a ležel doma, tak doktorka Quinnová byla každodenní součástí mého léčení :-D. Sledoval jsem to a obdivoval nádhernou vizuální stránku. Dnes se už an to nedívám, protože mi to přijde nudné, ale kdysi jsem si to docela užíval, tak si dovolím dát 3 hvězdičky. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (32)

  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • Seriál se odehrává v době od roku 1867 do roku 1873. (peeteno78)
  • V několika epizodách se jako Kid Cole objevil i legendární zpěvák Johnny Cash. (Hermi14)

Reklama

Reklama