Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako malého ho odvezli na Severní pól, kde ho vychoval táta skřítek (Bob Newhart). Ale Buddy (Will Ferrell) časem zjistí, že je jiný než ostatní skřítci. Aby našel místo, kam vlastně patří, vydá se hledat svého pravého otce do New Yorku. Právě zde se Buddy dozvídá, proč je jeho otec na seznamu zlobivých. Především ale přijde na to, že příčinou všech Santových problémů je nedostatek vánoční nálady a klidu. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, s čímž mu pomáhá půvabná Zooey Deschanel, která je Santovým skřítkem v obchodním domě. Podaří se Buddymu všechny přesvědčit, že Santa (Ed Asner) opravdu existuje? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (195)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prekvapilo ma, ako vysoko si amíci tento film cenia, aké popredné priečky v rôznych rebríčkoch o "najlepšie vianočné filmy" dosahuje, pretože nie je nijak extra vtipný, nijak extra výnimočný, nijak extra nič... je tu síce pekná zooey tentokrát v blond-variácii svojej jedinej polohy, do ktorej ju obsadzujú (ale to nevadí, lebo je fakt krásna a spieva nádherne, takže človek nemá ani najmenší dôvod zamýšľať sa nad tým, či vôbec vie hrať aj niečo iné ako "divnú krásku"), Will Ferrell, ktorý nie je ani fešák, ani škaredý, ktorý nie je ani dobrý komik, ani zlý komik, ktorý je podľa mňa len otravný a jeho jedinou devízou je jeho výška a to, že časom si ako svoj trademark vybudoval komiku na tom, že je hlučný a nekorekntý - v tomto filme bol nudný a nemastný/neslaný (zrejme to bolo ešte na začiatku jeho kariéry, kedy si imidž ešte len formoval - a cítiť to) a ani ostatný cast s výnimkou Petra Dinklage-a, ktorý ma poteší vždy a všade a tuto bol funkčnen zapracovaný a mal aj vtipnú postavu, nie je zaujímavý... vyfučí to z hlavy, zo všadiaľ, je to vskutku o ničom.... aj jon favreau ako režisér musel nejako začínať a veru, čo si budeme nahovárať, nie je to príklad nadaného režiséra - prirodzeného talentu, ktorý zaujal v momente, ako sadol na režisérsku stoličku; ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších vianočných filmov, aké som mal možnosť vidieť. Je preplnený skvelými gagmi a inteligentným humorom. Ferrellovu Frat Pack tvorbu zbožňujem (Semi-pro, Blades of Glory, Zoolander...!), ale prihlúply Ferrell blúdiaci po New Yorku v kostýme elfa je NEODOLATEĽNÝ. Film je plný originálneho, vtipného, milého a inteligentného humoru a mohol by sa raz stať vianočnou klasikou. Pre mňa už ňou je... ()

Reklama

korndaddy odpad!

všetky recenzie používateľa

Vánoce v americe a celej santa klaus a jeho historie mi dost leze krkem. Stejně jako hromada patosu ve filmu a rádoby vtipnej keců. Ku mojí smůle v tomhle snímku je úplně všechno a ani fakt, že Ferrella mam relativně rád tomuhle snímku nezajistí ode mě ani tu jednu hvězdu...Prostě sračka se vším všudy. ()

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Jedna z těch mála korektních filmových verzích draka jménem Will Ferrell. Jelikož se jedná o vánoční film, tak se zřejmě daří Jonu Favreauovi ho udržet na uzdě, ale sem tam občas na povrch vyleze ten střelený Ferrell jak ho známe z SNL. Vzhledem k tomuto faktu je Elf více než převážně neškodný a jako odpolední filmeček funguje příjemně i mimo vánoční svátky. 65 % ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $33miliónovTržby USA $176,500,00Tržby Celosvetovo $224,000,000Tržby za predaj od roku 2012 Blu-ray v USA $23,184,008Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $90,681,018║ nakoniec to je taká prim pohodička a jeden z tých lepších filmov z Ferrellom /80%/ ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (12)

  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)
  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)

Súvisiace novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (viac)

Reklama

Reklama