Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ramon Cota (Billy Drago) je jeden z najväčších dovozcov drog do USA a patrí medzi najvyšších bossov kolumbijskej mafie. Keď zavraždí nevinnú matku s dieťaťom, plukovník Scott McCoy (Chuck Norris) a jeho partner sa ho pokúšajú predviesť pred súd, no zbytočne. Skorumpovaný súd Cotu baví všetkých obvinení a prepustí na slobodu. Scottov priateľ sa na súde neovládne a Cotu fyzicky napadne. Neskôr vykoná na jeho žene a dieťati rovnakú pomstu  ako Cota na svojich predchádzajúcich obetiach. Ramon Cota sa pomstí a vlastnými rukami Scottovho priateľa zavraždí. Keď sa ozbrojení vojaci pokúšajú dostať do Cotovho domu a prekonať jeho ochranku, gangstri ich zajmú a chystajú sa ich popraviť. Scott McCoy so svojím komandom sú však iná liga. Je len na nich, aby zachránili rukojemníkov a pomstili sa Cotovi. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (94)

Haymar 

všetky recenzie používateľa

Dnes už spíš k smíchu (příběh, zápletka, postavy, akce = jedno velký klišé) ale ve své době a ve svém žánru (a v Norrisově filmografii) to bezpochyby patří k tomu lepšímu. Navíc mnohem povedenější (akčnější/dynamičtější) než předchůdce!... A propo - jak to, že ten Chuck vypadá už asi 30 let pořád stejně?! ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[8/10] Polovica(aj možno viac) z filmu tvorí akcia. Prestrelky, súboje, zneškodnovanie, zlomeniny, zlomené väzy, zničených je mnoho prostriedkov, veľa výbuchov. Norris je v akcií skvelý. Príbeh je tiež celkom dobrý. Dosť rýchlo tento film ubehol, v podstate je to ukážkové béčko zo začiatku 90 rokov, takto funguje akčný film. Nemám ani čo kritizovať, je to kvalitný akčnák. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o dvojici príslušníkov špeciálnych jednotiek, ktorí majú dostať veľmi nebezpečného narkobaróna pred súd, čo sa aj podarí, ale je prepustený na kauciu a zabije jedného z nich aj s rodinou. A tak druhý z dvojice, jeho priateľ plukovník McCoy odcestuje do Kolumbie ako predvoj veľkej vojenskej operácie na zničenie drogových laboratórií, oslobodenie rukojemníkov, no hlavne konečne dostať narkobaróna za všetko, čo urobil. Spracovanie je na tom dobre, aj napriek v rámci žánru nadpriemernej dĺžke sa prakticky stále niečo deje, takže filmu nechýba spád a nenašiel som žiadne výraznejšie slabé miesto, prvá trištvrtehodina dobre oboznámi so všetkým dôležitým a dosť priestoru tu má aj samotný narkobarón so svojimi negatívnymi aktivitami, nasleduje krátka príprava a potom je už len opäť trištvrtehodina takmer neustálej akcie. Mojim jediným väčším problémom je to, čo aj v prípade jednotky, síce Norris tu má pomerne dosť priestoru a ešte viac ako v jednotke, ale stále je len súčasťou veľkej operácie, čo v určitých miestach trochu zamrzí. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Norris tu už používa o niečo viac bojové umenia, než obvykle, s čím som spokojný, síce plnohodnotný súboj tu je len jeden, ale aj tak ručná akcia v jeho podaní poteší, prestrelky už síce obsahovo pôsobia trochu horším dojmom, ale natočené sú dobre. No hlavne tu sa najviac prejaví ten problém, ako aj pri spracovaní, Norris je len súčasťou niečoho väčšieho a tak miesto toho, aby sám vyčistil určitú oblasť, čo by ma veľmi potešilo, mu výrazne pomôžu buď iní vojaci alebo rovno vrtuľník, ktorý sa síce postará o viacero veľkolepých scén, v ktorých zabití a ani explózie nechýbajú, ale potom toho na Norrisa zostane omnoho menej, ako by som chcel a to je škoda. Najviac sa mi páči Norrisova tréningová scéna s vojakmi, v ktorej predvedie viacero výborných chvatov, slušný súboj vo vile alebo tiché zneškodnenie viacerých vojakov pri oslobodzovaní rukojemníkov. Herecké obsadenie je na tom dobre, Chuck Norris v skvelej forme, správne slizký hlavný záporák Billy Drago a bezproblémové vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka vo svojom žánri určite nie je špička, ale aj tak by som to označil za výrazný nadštandard, je to jednoducho dobre vyzerajúce veľkolepé béčko v štýle osemdesiatych rokov. Toto pokračovanie mám podobne rád ako jednotku, za ňou zaostáva len o minimum, ale tu poteší, že Chuck Norris má viac priestoru a aj celkovo patrí medzi to lepšie, v čom sa kedy objavil, ale radšej si pozriem napríklad tretie pokračovanie filmu Nezvestní v boji, kde už je ten správny samotár, ktorý všetko zvládne sám. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 75%. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla na Norrisovu celkovou úroveň filmů docela pecka. Dvojka se mi ale fakt výrazně nelíbila. Jednak absolutně nesnáším Billyho Draga, který je zde ve více záběrech, než jsem schopen snést a jednak i když od poloviny je zde nonstop akce, prostě mi to naprosto nesedlo. Nesympatičtí herci, trapná akce, trapné hlášky, nelogický výstup Norrise na horu, který ho stál málem život, ale při následujících soubojích neměl ani škrábanec ... Navíc se film bere strašně vážně a působí neskutečně trapně. I když třeba technicky, kamerově a trikově je docela dobře zvládnut, prostě je to strašná trapárna. Dobré jsou jen záběry na Norrisův trénink v bojových uměních, ale všechno je stejně tak sestříhané, že to dnes již také působí lacině a hloupě ... ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Nostalgická vzpomínka na léta, kdy Chuck Norris, Schwarzenegger a spol. bojovali proti bezpráví a násilí. V těchle případech mě ale vždycky nejvíc pobaví, jak jeden z našich hrdinů vidí, jak je někdo utlačován (tady majitel restaurace), tak nasadí několik svých elegantních chvatů a solidně rozmlátí polovinu restaurace, bytu apod. Majitelé mu musí být vděční.. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (5)

  • Vo filme si mali zahrať aj Michael Dudikoff a Steve James, ale Chuckovi Norrisovi sa pôvodná verzia scenára nepozdávala. Po jeho prepísaní sa už s obsadením Dudikoffa a Jamesa nepočítalo. (m.a.t.o.)
  • Zkorumpovaný generál Olmedo (Mark Margolis) používá při snaze zachránit Ramona Cotu (Billy Drago) americký lehký pozorovací vrtulník YOH-6A Cayuse. (Robbi)

Reklama

Reklama