Reklama

Reklama

Óda na radost

  • USA Ode to Joy (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak může člověk, který je doslova paralyzován štěstím, najít lásku? Díky stavu zvanému kataplexie – vzácné poruše, která způsobuje, že náhle ztratí kontrolu nad svaly, kdykoli je zasažen silným, zejména radostným pocitem - se brooklynský knihovník Charlie (Martin Freeman) naučil obezřetně vyhýbat všem spouštěčům radosti v podobě lidí, míst i událostí v jeho životě. Rodinné svatby, roztomilé děti, rozkošná štěňátka a dokonce i milostné vztahy představují pro Charlieho pečlivě nalinkovaný svět velké nebezpečí. Když se do něj ale zamiluje krásná a bezprostřední Francesca (Morena Baccarinová), ocitne se Charlie, který se po celý život vyhýbal jakémukoli riziku, na křižovatce – má se zbavit myšlenek na opačné pohlaví, nebo dát lásce šanci? (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (37)

Sarrow 

všetky recenzie používateľa

Slibný začátek ale postupně veškerý humor uvadá až zmizí úplně a film působí jako pomalu nafukující se prázdná a nezáživná bublina plná umělé empatie kdy hlavní hrdina bude bojovat jen sám se sebou, a vy jen s padajícími víčky čekáte až zázračně “zcela nečekaně” praskne, a vy se budete snažit si těch 90 minut zábavy nevyčítat ()

asirtes 

všetky recenzie používateľa

Imho jeden z najsolídnejších romcomov ostatných rokov, aj keď sa to tak nemusí zdať. Na povrchu odľahčeného príbehu sa v pozadí objavujú pomerne šikovne zakomponované dve hlbšie filozofické vrstvy, o ktorých je radosť rozjímať. A veľmi rád ich s niekým na pive rozoberiem. V niečom podobné Vanilla Sky mixnuté s Drinking Buddies. Veľmi milé. Premisa s Beethovenom potešila. +1. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Ľahká romantická komédia, založená na chorobe kataplexia (základom scenáru je, že nejaký radostný pocit spôsobuje stratu kontroly nad svaly). M. Freeman v roli Charlieho nie je zlý (rola sa mu hodí), ale jeho výkon a hra mi pripomínal „Watsona“. Obaja slečny, M. Baccarini a M. Rauch, boli skvelé – dobré mentálne protiklady. Najslabším článkom pre mňa tu bol J. Lacy, jeho hra bola šedá. Príbeh silne držiaci sa klasických hraníc nenáročných romantických komédií. Ale v tejto forme to neurazí. P.S.: M. Rauch a jej interpretácia piesne Zombie je zvláštnym momentom filmu. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Taký romantický priemer, kde Freeman v stave vzrušenia, emóciíí a podobného vzrušenia dostáva závraty, odpadáva, zamdlieva. To by mala byť vtipná vložka, ale nie je. Morena Baccarin je vo filme herecky najvýraznejšia a našťastie jej od Homelandu narástli vlasy alebo jej dali dobrú parochňu. Každopádne konečne vyzerá lepšie ako tá Morena, čo tohto roku utopili niekde na Kysuciach: https://mykysuce.sme.sk/c/7167997/z-mosta-zhodia-skaredu-morenu.html ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,303Tržby Celosvetovo $22,594▐ Na to aká konina to mohla byť tak to v celku zaštimovalo. Herecká dvojica si v konečnom výsledku dosť dobre sadla, aj keď na začiatku to vypadalo dosť nekonzistentne. Morena Baccarin je stále šmrtnc a motáčik Freeman k nej s tým deficitom omdlievania zapasoval. Taká pohodová mierne uletená komédia. /60%/ ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (1)

  • Záverečné titulky obsahujú ešte jednu scénu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama