Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (203)

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Co jsi zač, vandráku ?? Spadl jsi z Měsíce ??" ;) Kdo by ho neznal, že ?! Velkým ambicím navzdory více než slušná rozmáchlá pocta Dumasovi, skvostná minisérie, Josée Dayan tyhle televizky opravdu umí.. Dosti rozporuplně obsazený Depardieu v důsledku rovněž fantastický.. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Moje velmi oblíbená kniha v další verzi. ... Rozdělení na čtyři díly vůbec nevadilo, Monte Christo byl výborný (skvělý také Bertuccio !), styl se mi líbil. Ale ... moje nejoblíbenější část (věznice) tu byla odbyta za pár minut a u toho konce se zase obrátil A.D. v hrobě - on se ale u předešlých verzí už naobracel habakuk :) Celek velmi dobrý .... stále ovšem zůstává nejlepší Jean Marais. Potřeboval bych ho už ale osvěžit - vždyť to už je let ..... ()

Reklama

Randwulf 

všetky recenzie používateľa

Nikdo nemůže nemůže kpt. Edmondu Dantesovi upřít jeho utrpení v pevnosti If a náročné studium farmakologie, ale skutečným MasterChefem téhle královsky naservírované pomsty je někdo jiný... Potom, co Bertuccio vyšvyhne na pašerácké bárce mořského okouna po provencálsku plněného sekaninkou z mořských ježků, grilovaného na fenyklu, flambovaného anýzovým likérem a zalitého rajčatovým krémem se špetičkou šafránu, přemluví rybáře Geppeho k záchranné misi, s jedním drahokamem ho na Monte Christu ponechá vlastnímu osudu a spanilá jízda může začít. V Itálii nenechá záchranu mladého Morcerfa na sv. Ritě, jako signor Pastrini... Po závodu na loďkách to hraběti žehlí u Šlehačky a jen o vlas unikne smrti z rukou Toussainta, kterého mohl v klidu vyřešit malý Hassan se svou šňůrou... Pravda, vyplýtvat protijed na hned první večeři u Villefortů nemusel, ale "každý někdy chybuje, Bertuccio"... Tolik k otázce, co dokáže jeden Bertuccio, mladý Morreli. Nakonec, když by se Edmond držel předlohy, tak jak mu ji Alexandr napsal, myslím, že by se s Haydée měl v Orientu o něco lépe, než s Mercedes na pláži, ale proti gustu žádný dišputát... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Gérard Depardieu je proste kráľom takýchto historických polôh a Gróf Monte Christo bola v podstate jeho prvá literárna postava v seriálovej podobe. Nemá to na Bedárov, ale stále veľmi kvalitné spracovanie s prenádhernou Ornellou Muti, pri ktorej nepotrebujete ani dej, stačí sa jej len pozerať do očí. Zaujímavé je, že Depardieu bol vo Francúzsku za túto rolu kritizovaný, vraj neostal verný predlohe a bol príliš tučný. A vidím, že mnohí "experti" na tomto portále mienia rovnako, že je to tlustoprd a nie Edmond Dantes. Obdivujem, čo dokáže niektorých ľudí rozčúliť. No to je toho, tak si nám Gérard dal trocha viac francúzskych hranoliek a čo teraz? No ja by som radil radšej mu nenadávať, má predsa už ruský pas a kamoší sa s Putinom 🤭🤫 ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Hoci zo zaciatku az neprijemne zrychlene, nasledne vsak celkom kniznej predlohy drziace spracovanie. Ocakaval som velkolepejsi nastup na cestu pomsty, ci zavan orientu. Napriek tomu vsak podareny Monte Cristo. Kiez by spravili remake v ktorom by z Dantesa vyzarovalo odhodlanie a nezmieritelnost tak, ako v knihe. Skoda. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama