Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (203)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Nádherné a dokonalé. Tato adaptace se povedla po všech stranách. Může za to nejen kvalitní herecké obsazení, ale nejvíc asi chytré rozdělení na čtyři části. Depardieu se do role báječně hodí, nejlepší ovšem stále zůstává první část, ve kterém se odehraje útěk z věznice If. Dokonalé jsou výprava i kostými, jak to v podobných francouzských filmech bývá. V ničem to nezklamalo, naopak, byl jsem moc nadšen... ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Legendárny a epický štvordielny film. Veľmi dobre sa dopĺňa s filmom s Richardom Chamberlainom z roku 1975, ktorý sa viac venoval úvodu - väzneniu a úteku Dantesa. Naopak, tento film sa viac venuje samotnej pomste Monte Crista. Lepšieho herca som si ani nevedel predstaviť v tejto roli ako Depardieuho, aj keď fyzicky bol na vychudnutého trestanca až príliš vykŕmený ;) Bezpochyby jedna z najsilnejších scén je príchod princeznej Haydee a konfrontácia s Morcerfom, samozrejme vo francúzskom znení. Slovenský dabing je výborný, Ján Kroner je skutočne najlepšou voľbou na Depardieuho. ()

Reklama

Una111 

všetky recenzie používateľa

Tak nikdo, ale opravdu nikdo mne nepřesvědčí, že Gérard Depardieu je ten správný, neřku-li ideální představitel hraběte Monte Crista! Dále mi hodně vadily veškeré "inovace": Pokud chtějí filmaři být tak moc originální, ať si sáhnou po méně slavné předloze - to je moje rada! Jak tady moc pěkně zaznělo v jednom komentáři, tenhle Dumasův román mají mnozí v malíčku, mnohokrát přečtený, a tak jsme na něj prostě "hákliví"! Velká mizérie! Za mne tak 1,5! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Výborná televizní adaptace skvělého románu, která mě prostě dostala. Gérard Depardieu je skvělý herec a tady to dokazuje na plné čáře a většinu ostatních herců snadno předčí, a to jsou zde další legendy evropského filmu. Skvělý příběh, který nestárne a který ukazuje, že pomsta je spravedlností, která je mnohdy spravedlivější než zákon. ()

Ravi 

všetky recenzie používateľa

Depardieua nemám zrovna moc v lásce, ale tahle adaptace je výborně zpracovaná a zahraná. Sice na Vás z ní občas čiší jistá unylost, ale tah na bránu a napětí, které od předlohy vytěžila, se vážně povedly natáhnout na skřipec. Pokud jste četli Hrabě Monte Christo a zajímá Vás, která z adaptací bude ta pravá, tak tato. 85% = 4/5 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama