Reklama

Reklama

Chobotnica

(seriál)
  • Česko Chobotnice (viac)
Taliansko / Francúzsko / Rakúsko / Španielsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrajú:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(48)

Obsahy(1)

Policajného inšpektora Corrada Cattaniho preložia na Sicíliu. V policajnej praxi sa špecializuje na mafiu a s ňou prepojených priekupníkov s drogami. Transakcie týchto „legálnychˮ obchodov chráni banka, a preto vyzerajú legálne. Komisár Cattani sa kvôli profesionálnemu prístupu a nasadeniu stáva terčom vyhrážania. Po únose vlastnej dcéry musí Cattani odvolať svoju obžalobu proti hlavnému podozrivému. Komisárovu dcéru Paolu po únose v zúboženom stave prepustia a komisár Corrado spúšťa nemilosrdnú odvetu voči zločincom. Seriál má v sebe takmer surovú realistickú sugestívnosť, nemazná sa s predstavením postáv, okolností, prostredia a činov. Každá časť končí v najnapínavejšej chvíli. Seriál sústredene odkrýva aj osobný život hlavného hrdinu. Profesijné a osobné sa v Chobotnici neraz priam bytostne prepája rovnako ako v živote. Ústrednú postavu komisára Corrada Cattaniho stvárnil Michele Placido... Po odvysielaní prvej série seriálu sa mafia vyhrážala celému štábu aj hlavnému predstaviteľovi. Filmári preto presunuli nakrúcanie z Talianska do iných európskych krajín – do Švajčiarska a  do Nemecka. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Marpe k tomuto seriálu (2)

Season 1 (1984) (S01) 

Půl roku mi trvalo se znovu vrátit k Chobotnici. Bohužel jsem skončil tehdy u první série a k další jsem se už bohužel nedostal. Ne, že by mě to nebavilo, ale mám tendence si nechávat rozdivane seriály pak se k nim vracím:)). Takže jsem rád, že konečně jsem se k tomu to seriálu znovu dostal a vůbec toho nelituji. K první sérii bych podotknul tu skvělou atmosféru a skvělý hudební doprovod od Ortolaniho, který tomu dodává tu neskutečnou atmosféru a napjatost. První série má zajímavou vzestupnou tendenci. Do první půlky je to takový pomalejší, ale pak to začne gradovat až se nemůžete odtrhnout. Proto dávám plný počet hvězd. ()

Season 2 (1986) (S02) 

Tahle série byla o něco málo slabší než ta první, protože se vesměs víc mluvilo, než se něco dělo, ale i tyhle epizody člověk potřebuje, aby pochopil celý děj. No říkal jsem si, že po první epizodě už další tragický moment nemůže přijít, ale bohužel jsem se zmýlil. Po poslední epizodě začínám cítit tu strašnou beznaděj, až mě to začíná lehce štvát :)). ()

Reklama

Reklama