Reklama

Reklama

Chobotnica

(seriál)
  • Česko Chobotnice (viac)
Taliansko / Francúzsko / Rakúsko / Španielsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrajú:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(48)

Obsahy(1)

Policajného inšpektora Corrada Cattaniho preložia na Sicíliu. V policajnej praxi sa špecializuje na mafiu a s ňou prepojených priekupníkov s drogami. Transakcie týchto „legálnychˮ obchodov chráni banka, a preto vyzerajú legálne. Komisár Cattani sa kvôli profesionálnemu prístupu a nasadeniu stáva terčom vyhrážania. Po únose vlastnej dcéry musí Cattani odvolať svoju obžalobu proti hlavnému podozrivému. Komisárovu dcéru Paolu po únose v zúboženom stave prepustia a komisár Corrado spúšťa nemilosrdnú odvetu voči zločincom. Seriál má v sebe takmer surovú realistickú sugestívnosť, nemazná sa s predstavením postáv, okolností, prostredia a činov. Každá časť končí v najnapínavejšej chvíli. Seriál sústredene odkrýva aj osobný život hlavného hrdinu. Profesijné a osobné sa v Chobotnici neraz priam bytostne prepája rovnako ako v živote. Ústrednú postavu komisára Corrada Cattaniho stvárnil Michele Placido... Po odvysielaní prvej série seriálu sa mafia vyhrážala celému štábu aj hlavnému predstaviteľovi. Filmári preto presunuli nakrúcanie z Talianska do iných európskych krajín – do Švajčiarska a  do Nemecka. (RTVS)

(viac)

Diskusia

Irene

Irene (hodnotenie, recenzie)

Nejlepší seriál z prostředí mafie:autentická,ponurá,krvavá atmosféra podbarvená nesmrtelnou hudbou mistra Moricconeho-klasika klasik,sláva TV Barrandov,že bude od zítřka Chobotnici opakovat!

pohy1982

pohy1982 (hodnotenie, recenzie)

Nejlepší krimi seriál 80. let, skvěle nastíněná ponurá a temná atmosféra Sicílie, kde vládne mafie. Jednička si sice pomalu rozjíždí, ale i tak je skvělá.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

GliderMan

GliderMan (hodnotenie, recenzie)

Tak tenhle seriál mám z dětství zarytý v paměti. Hlavně úvodní znělku s velice sugestivními depresivními tóny. Roky jsem čekal až ho budu moci po letech zkouknout, což se mi teď podařilo (1. sérii) a musím říct, že mě to i teď dostalo. Velice dobrý, napínavý a depresivní seriál. Cattani pálí jednu cigaretu od druhé, to už se dnes nevidí :-)

bobko666

bobko666 (hodnotenie, recenzie)

Dajte tu update. Začala to vysielať JOJka. Včera bola prvá časť. Som si to zatial len na kazetu nahral, lebo sa mi do pol jednej nechcelo byť hore. Tak dúfam, že tak je ten starý dabing s Kanyzom pokiaľ si dobre pamätám.

Reklama

Reklama