Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Recenzie používateľa jedna_vrana k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Dvakrát som musela prehodnotiť svoj postoj k tejto sérii. Anglická komédia ako má byť - sarkastická, miestami až absurdná, každá postava má svoj príbeh, až pri treťom dieli som si uvedomila, že ten Tonyho nie je až taký stereotypný a že sa stále posúva niekde ďalej. Dojali ma scény s poštárom, v domove dôchodcov, v redakcii, na cintoríne. Večer som už zaspávala s nezabudnuteľným pocitom, že som našla sympaťáka roka - Rickyho Gervaisa. Potešil ma aj Nick Cave - "Into my arms" v treťom dieli. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Ricky Gervais je inteligentný génius. Je pravda, že niektorí géniovia zostávajú nepochopení a myslím, že mu to môže hroziť. Ešte raz zopakujem, ak ste nevideli nič iné od Rickyho, treba to napraviť, lebo sa môže stať, že budete neveriacky krútiť hlavou. Ricky hrá Tonyho a Tony od prvého dielu trpí smrťou svojej manželky Lisy. Ale ak to vnímate tak, že celých 12 dielov sa rýpe vo vlastnom vnútri a neustále narieka nad stratou milovanej osoby, to je len pozlátko, v ktorom je zabalená čokoláda. Vo vnútri sa odkrýva niekoľko príbehov. Nie mnohých. Ricky si vybral len niekoľko postáv a sporadicky sa objaví ďalšia tvár. Ale aké sú to tváre!!! Pozorne si ich pozrite! Ani za jedným z nich by ste sa neotočili s obdivom na ulici. (Dokonca aj tí „pohľadní“ po pár skečoch dostanú ako nálepku nejakú divnú povahovú vlastnosť alebo úchylku). Ricky si vybral do svojho seriálu neuveriteľných spolupracovníkov. Zdalo sa mi, akoby ani nepredstavovali hercov. Zahrali to skôr ako marionety vytiahnuté zo zaprášeného kufra. Alebo pripomínajú postavy zo stredovekých púťových predstavení s hrubou vrstvou mejkapu? Scény sa striedajú – niekedy sa zamyslíte nad životnými múdrosťami, ktoré nie sú len v dialógoch, ale aj v mieste a poslaní postáv. Inokedy vás zaskočí humor, že vám spadne sánka (možno aj trochu fekálny). Ale to musíte Rickyho poznať lepšie, aby ste pochopili, že je poriadny „beťár“. Posledný postreh – Ricky si to celé nechal parádne nasvietiť, ani v jednej scéne mu nezaprší. Žeby aj tým chcel povedať niečo o zmysle života? ()

Série 3 (2022) (S03) 

Ricky, mojich 5 hviezdičiek je z úcty k posolstvu. Bolo to ako vždy výborné, plné emócií a postáv, nad ktorými sa zamýšľate, plačete a smejete sa zároveň. Moja výhrada: dúfam, že toto bola posledná séria, lebo ten motív oplakávania manželky sa mi už zunoval. ()

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama