Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Recenzie používateľa ScarPoul k tomuto seriálu (3)

Po životě (2019) 

Iný Ricky Gervais. Viacej civilný a viacej ľudskejší. Kráčajúci malomestom a sledujúci osudy jeho obyvateľov. Konfrontuje sa s tvrdou realitou straty niekoho, kto je mu blízky a zároveň sa snaží vysporiadať s banalitami, ktoré mu strpčujú život. Gervais vie hovoriť o živote a rovnako mu ide dobre láskavý humor. A postavičky, ktoré do tohto príbehu vložil sú milé a majú svoje vlastné osudy. Páčilo sa mi to. Hoci to nehovorí o nových veciach ani neprináša nový pohľad na danú tému. Je očakávateľné ako sa to skončí ale aj napriek tomu sa na to dobre pozerá. Pretože je to len potvrdenie akýchsi životných právd, ktoré sú známe všetkým nám, ktorý trochu rozmýšľajú a majú aspoň kúsok empatie. A takéto potvrdenie občas treba. Bolo to dosť príjemné a zhltol som to za jeden večer. Čo sa stáva málokedy. Nie dokonalé. Ale och veľmi oldschoolovo príjemné. 1.séria - 80% Nie som asi taký nadšený ako ostatní. After Life prvú sériu beriem ako zaujímavý projekt. Hoci určite nie najlepší v rámci toho čo Ricky vytvoril. Problém ale mám, že aj keď sa ukázalo, že Tony prechádza zmenou, tu sa ako keby znova dostal do starých známych vôd. Jeho postava mi tou sebaľútosťou a neustálym vysvetľovaním svetonázorov začína liezť na nervy. Funkčné sa tak stávajú všetky vedľajšie postavy o ktorých by som sa chcel dozvedieť viac. A sledoval ich vývin a vzťahy. Lenže čas si pre seba berie Ricky a hoci to má množstvo pekných momentov je tam aj veľké množstvo zbytočných a spomaľovacích motívov. Tie sa bohužiaľ opakujú, neprinášajú nič nové a idú po typickej rovine klišoidných zvratov a vyústení. Žiadal by som si niečo premyslenejšie. Možno pozitívnejšie. Z tohto som zostal deprimovaný aj ja. 2. séria - 55%. Značný pokles. Mal som po slabšej druhej sérií obavy. Musím ale povedať, že Ricky prekvapil. Netlačí na pílu a emócie podáva postupne. To, že tu absentujú pre mňa dve zaujímavé postavy ( Sandy a Roxy) je škoda. Pre mňa dosť veľká a do určitej miery ma mrzelo, že tieto dve postupne budované charaktery nedostali priestor pre správne ukončenie ich životných ciest. Mimo to sú ale vedľajšie postavy tým najsilnejším, čo seriál má. Ricky sa stále točí v emočnom kruhu a od prvej série neponúka nič nové. Ale je lepidlom pre všetky osudy v mestečku a tie zaujímavé sú. Koniec je správne dojemný a zároveň je tretia séria aj plná pekných vtipov. Ale ako vravím, netlačí to na pílu. Dôstojné zakončenie seriálu, ktorý nie je tým najlepším čo Ricky spravil, ale haniť ho za to určite netreba. 3 - 80% ()

Série 2 (2020) (S02) 

Nie som asi taký nadšený ako ostatní. After Life prvú sériu beriem ako zaujímavý projekt. Hoci určite nie najlepší v rámci toho čo Ricky vytvoril. Problém ale mám, že aj keď sa ukázalo, že Tony prechádza zmenou, tu sa ako keby znova dostal do starých známych vôd. Jeho postava mi tou sebaľútosťou a neustálym vysvetľovaním svetonázorov začína liezť na nervy. Funkčné sa tak stávajú všetky vedľajšie postavy o ktorých by som sa chcel dozvedieť viac. A sledoval ich vývin a vzťahy. Lenže čas si pre seba berie Ricky a hoci to má množstvo pekných momentov je tam aj veľké množstvo zbytočných a spomaľovacích motívov. Tie sa bohužiaľ opakujú, neprinášajú nič nové a idú po typickej rovine klišoidných zvratov a vyústení. Žiadal by som si niečo premyslenejšie. Možno pozitívnejšie. Z tohto som zostal deprimovaný aj ja. 2. séria - 55%. Značný pokles. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Mal som po slabšej druhej sérií obavy. Musím ale povedať, že Ricky prekvapil. Netlačí na pílu a emócie podáva postupne. To, že tu absentujú pre mňa dve zaujímavé postavy ( Sandy a Roxy) je škoda. Pre mňa dosť veľká a do určitej miery ma mrzelo, že tieto dve postupne budované charaktery nedostali priestor pre správne ukončenie ich životných ciest. Mimo to sú ale vedľajšie postavy tým najsilnejším, čo seriál má. Ricky sa stále točí v emočnom kruhu a od prvej série neponúka nič nové. Ale je lepidlom pre všetky osudy v mestečku a tie zaujímavé sú. Koniec je správne dojemný a zároveň je tretia séria aj plná pekných vtipov. Ale ako vravím, netlačí to na pílu. Dôstojné zakončenie seriálu, ktorý nie je tým najlepším čo Ricky spravil, ale haniť ho za to určite netreba. 3 - 80% ()

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama