Reklama

Reklama

Diabolské ženy

(festivalový názov)
  • Česko Ďábelské ženy (viac)
Trailer

Francouzské provinční městečko, kde ve škole vládne despotický ředitel. Bojí se ho nejen žáci, ale i vlastní manželka, která se mu se svým nemocným srdcem nedokáže vzepřít. Snad by se i rozvedl, kdyby škola nepatřila jeho manželce. Již nějaký čas však žije otevřeně v milostném vztahu s učitelkou Nicole. K oběma svým „ženám“ se chová přezíravě a krutě. Proto vznikne jejich společný plán na jeho zavraždění, za nímž stojí Nicole. (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Diabolské ženy v diabolskom filme...Pomalší rozbeh filmu mi nevadil, ale časom sa to naozaj roztočí a ja iba uznanlivo a s pokorou pokyvujem hlavou a uznávam, že sa už v roku 1955 podaril natočiť tak kvalitný thriller s horovým nádychom. Ihneď mi pripomenul Ďábelskou lest so Sharon Stone a tušil som správne, že je to remake i keď o dosť slabší. Zážitok mi nepokazil, pretože si ho takmer nepamätám.V polovici filmu som bol rovnako zmätený ako hlavná predstaviteľka. "Kde zmizla mŕtvola?" Ako mohla zmiznúť mŕtvola z bazéna, veď to nedáva zmysel...Presne z tohto dôvodu je film tak napínavý a aj preto som sa veľmi nedivil upozorneniu po filme, kde sa v titulkoch dočítate : "Nehovorte nikomu, čo ste v tomto filme videli..." Ja to chápem, prišli by ste totiž o pekné prekvapko. Tak radšej držím zobák! 80%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Teda, takú manželku ani milenku by som nechcel, ale zase na druhú stranu si za všetko mohol hlavný hrdina sám. Škoda, že som kedysi videl remake tohto filmu (Diabolská pasca, 1996), pointa a rozuzlenie príbehu mi preto boli už od začiatku známe. A práve to je na filme to najlepšie, nečakané rozuzlenie nad ktorým si divák povie - wau, super premyslený plán. Našťastie ma film prekvapil aj sympatickým výkonom oboch herečiek a príjemnou temnou noir atmosférou, ktorá ďaleko prevyšuje remakovú záležitosť. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Milostný trojúhelník přestává fungovat, a tak je třeba se jednoho vrcholu zbavit. Podle klepů vyfoukl Clouzot předlohu A.Hitchcokovi na poslední chvíli. Každopádně se i po dlouihých letech jedná o skvělý thriller, kde se zdánlivě mysteriozní prvky dají racionálně vysvětlit (jeden si hned vzpomene na E.A.Poa či našeho J.Arbese). A nebo má ve všem prsty skutečné nadpřirozeno? Zpočátku banální příběh začne pozvolna temnět a tam, kde by mohl skončit, se rozjíždí naplno. Tajemná Signoretová (kam se na ni v průměrném remaku hrabe Stoneová), noční chodby staré školy a špinavé vody bazénu. Černobílá šerosvitná kamera, chladná hudba, zvonění, napouštění vany a odbíjení půlnoci. Dokonalý plán má možná trhliny... ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Konecne mozem porovnat remake s originalom a ako to vo väcsine pripadov byva je original o nieco lepsi, preto davam plne hodnotenie, ale ze by zase remake DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone bol az tak zly, tak s tym urcite nesuhlasim a to som ho videl nedavno. Chladna kratkovlasa blondyna Simone Signoret mi dost Sharon Stone pripominala, takze sa vobec necudujem, ze si ju pre remake vybral reziser Jeremiah Chechik. Atmosfera je pocas celeho filmu mysteriozna a napinava a hlavne na konci filmu je takmer hororova a to nemusela byt pouzita ziadna hororova hudba a nevadilo mi ani to, ze som vlastne scenar poznal uz dopredu. V remaku si zahrala policajtku Kathy Bates, v tomto pripade bude policajnym komisarom starsi pokojny chlapik neustale s cigaretou v ustach... 11.04.2010 _______ Simone Signoret - (Nicole Horner) +++ Véra Clouzot - (Christina Delassalle) +++ Paul Meurisse - (Michel Delassalle) +++ Charles Vanel - (Polcajný komisár Alfred Fichet) +++ Produkcia: Henri-Georges Clouzot +++ Hudba: Georges Van Parys +++ ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Ano, ano, ženy mohou být ďábelské, dokonce úplně stejně jako muži.. V tomto milostném trojúhelníku je jasné jen jedno, přezíravé a kruté zacházení s oběma ženami končí.. Začátek je v pomalejším tempu, poněkud rozvleklý, ovšem druhá půle filmu se rozjede parádně, no a závěr skvostný.. Výborná atmosféra, bezvadně  natočené, úžasní herci/herečky, za zmínku nepochybně stojí Simone Signoretová, jejíž postavu jsem nedokázala rozklíčovat a musela jsem si počkat na finále.. Překvápko na konec vždycky potěší.. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (12)

  • Na výrobě filmu se podílela produkční společnost Vera Films, která své jméno dostala po režisérově manželce a představitelce jedné z hlavních rolí (Vera Clouzot). (argenson)
  • Filmoví kritici Borde a Chaumeton označili snímku za „nepodstatné, jemne odporné dielo“. (Biopler)

Reklama

Reklama