Reklama

Reklama

Sama proti všetkým

  • Česko Black and Blue (viac)
Trailer 1

Začínajúca policajtka Alicia Westová (Naomie Harris) na svoju služobnú kameru nevedomky zachytí vraždu mladého drogového dílera. Keď si uvedomí, že ju spáchali jej skorumpovaní kolegovia, spojí svoje sily s Milom „Mouseom“ Jacksonom (Tyrese Gibson), jedinou osobou zo svojej komunity, ktorá jej ponúkne pomoc, zatiaľ čo uteká nielen pred zločincami bažiacimi po pomste, ale aj pred policajtmi zúfalo sa usilujúcimi o zničenie inkriminujúcej nahrávky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (123)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to taková kombinace hrubého a laciného filmu. Klasický příběh kočka a myš thrilleru. Škoda že to nemá hlubší téma socioekonomické nerovnosti a rasové rozdíly. Vidíme obehranou policejní korupci a utlačování menšin. Výborný výkon Naomie Harris a Tyrese Gibsona nestačí k záchraně tohoto předvídatelného a občas šíleně stupidního snímku. Harris jako akční hrdina si získal mé sympatie a tvoří emocionální centrum snímku. Film , který trvá den a půl se zdá být více vzrušující. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Už začátek dává jasně najevo, že film bude určitým způsobem mířit na sociální otázku, kdy na jedné straně stojí obyvatelé černošského ghetta, kterým nezbývá nic jiného než se pohybovat na hraně zákona a na té druhé zlí a zkorumpovaní, převážně bílí, policisté. Ale nakonec to není tak hrozné, jak by se mohlo zdát. Krkolomná cesta hlavní hrdinky na policejní stanici má solidní tempo a poměrně dost se tu střílí, atmosféra periferie New Orleans má také něco do sebe a seděli mi i herci s Naomie Harris a Grillem coby záporákem na čele. Samotný závě působil sice úsměvně, ale něco podobného se dalo čekat. Na jedno slupnutí solidní. 65% ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

„Myslíš si, že když jsi černá, tak jsou to tví lidé?“ Výtečná hodina. A pak nesmyslný ústup ze čtyřhvězdičkového hodnocení. Odkroutila si zahraniční misi v Afghánistánu, na policejní stanici je zatím pár týdnů. Nemá rodinu, upíná se k práci. A jedné noci natočí, jak její parťáci s plackou odkrouhnou trojici dealerů. Navíc jeden z nich byl synovcem velkého bosse. A i tomu zkorumpovaní poldové namluví, že právě ona za jeho smrt může. Postřelená, zoufalá, po dvojité šichtě. Jak píšu, hodinka je skvělá. Atmosférická, ze strany Naomie Harris velmi dobře zahraná, napínavá, slušně nasnímaná (kameraman Dante Spinotti). Ovšem v posledních desítkách minut se projeví špatný scénář a jeho nelogické momenty, a rovněž režisér, který má za sebou akorát kupu špatných béček. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Z časti mi to pripadá ako ženská verzia Training Day. Policajtka - zelenáč sa behom svojej služby dostane medzi mlynské kamene medzi gangstermi v ghette a skorumpovanými policajtami, ktorých videla ako niekoho popravili. Takže sa jej začína boj o život pri ktorom nemôže veriť nikomu. Technická stránka je skvelá. Je tu aj pár kvalitných prestreliek. Frank Grillo ako skorumpovaný podla je riadny zmrd. Dokonca aj Naomie Harris ako polda, ktorý sa nechce pridať na žiadnu skorumpovanú stranu a chce sa zachovať správne mi bola sympatická a fandil som jej. Ale všetci naokolo a celkovo tá situácia do ktorej sa dostala ma srali. Takmer všetci policajti skorumpovaný, v ghette samí gangster alebo vymletý debil. Film je to celkom kvalitný ale to prostredie mi bolo nepríjemné a predstava, že by som si mal ja vybrať niektorú stranu, tak sa radšej picnem. Hodiť tam atomovku a modliť sa, že ďalšia generácia nebude tak zdegenerovaná a skazená. O Training Day som napísal, že bolo príliš učesané, no tak v tomto filme to bolo až príliš nepríjemné. 5/10. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama