Reklama

Reklama

Sopranovci

(seriál)
  • Česko Rodina Sopránů (viac)
Trailer
USA, (1999–2007), 78 h 30 min (Minutáž: 43–72 min)

Tvorcovia:

David Chase

Hrajú:

James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt, Tony Sirico, Robert Iler, Jamie-Lynn Sigler (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(86)

Obsahy(1)

Jeden z najpopulárnejších seriálov vôbec nezískal päť Zlatých glóbusov len tak pre nič za nič. Zoznámte sa s Tonym Sopranom, priemerným biznismenom v najlepších rokoch. Aj s jeho poslušnou ženou a so synom, ktorý už zďaleka tak poslušný nie je. A tiež s psychiatričkou, ktorej Tony zveruje všetky svoje tajomstvá okrem jediného: že je šéfom mafie... (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Když se řekne Sopranos, mezi prvními asociacemi určitě bude ctnostný Kmotr, či styloví Mafiáni, a třebaže tato přirovnání nebudou vůbec od věci, je fascinující, jak je Sopranovci nijak nekopírují, jak zůstávají v přístupu k mafii neokoukání, nepředvídatelní a přesto naprosto uvěřitelní, až realističtí. Sopranos nemají žádný "wow" efekt, dostávají se pod kůži pomalu, ale je to právě jejich všeobsažný a komplexní přístup, který je dělá nesmírně kvalitní podívanou. Je to freska nejen života mafiána, ale i života celého se všemi lidskými aspekty. Sledovat Sopranos je jako vstupovat do života cizí rodiny, jenž navíc postupem času není ani tak cizí... Výborná záležitost. 9/10 ()

shyster 

všetky recenzie používateľa

Lahůdka mezi gangsterkami. I když jde o seriál, který má 6.sérií, tak neztrácí dech a řadí se po bok takových velikánů jako Kmotr, Mafiáni či Casino. Co mě potěšilo, je, že se nesnažilo napodobit již zmíněné klasiky, ale ukázalo nám nový pohled na život mafiánů, kteří se tak neliší od normálních byznysmanů (holt jen párkrát někoho zbijí či zabijí). Po předešlém vychvalování a zralé úvaze to je i tak "jen" 90% (Kmotr a dále 100%). Přeci jen se 1.a 2.série na můj vkus až moc pomalu rozjížděla. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Milujem mafianske filmy, takze serial o mafianoch je splneny sen. A v prevedeni od HBO aj kvalitny. V hlavnej ulohe kraluje uchvatny Gandolfiny, ktory je zmesou nemysliaceho buldoga utrhnuteho z retaze a chlapika, ktory si vie premysliet strategiu na niekolko tahov dopredu. A k tomu tu ma nevyjasneny vztah s matkou az mu z toho zacina hrabat a musi chodit k psychologicke. Proste nikdy neviete, co od neho cakat. Preto je tak nebezpecny a charizmaticky zaroven. Scena v ktorej by sa stretli Tony a Vic so Shieldu by bola snom, ktory sa uz nikdy nesplni. Kazda seria ma vlastnu hlavnu zapletku. Ladenie serialu je casto dost komedialne. Serial je zaplneny mnozstvom skvelych postav. Najlepsie na serialy je, ze ukazuje aky zbytocni paraziti mafiani su. Uz to nie su ani tak dobrodinci, ktori poskytuju ludom sluzby, ktore su zakazane, ale stale vo väcsej miere paraziti na legalnych obchodoch, ktory otravuju majitelom zivot a predrazuju tovar. V tomto ohlade je vtipna epizoda, ktora sa venuje bezradnosti lokalnych mafianov pri vyberani vypalneho od velkych retazcov. K majitelovi sa nedostanu a radovy zamestnanec pri pohrozeni da hned vypoved a pride druhy. Dalsou mojou oblubenou epizodou je ta, ked dvaja mafiani nahanaju jedneho cloveka v zime v lese. Stratia sa a takmer umrznu. To zase nazorne ukazuje, ze sice dokazu bez mihnutia oka zabit cloveka, ale inak su uplne neschopni. Jedinym sklamanim serialu je posledna seria. Jednak ma stvalo, ze sa Carmela vratila k Tonymu a ze sa nedozvedela kto zabil Adrianu. A potom cele to finale ani nepôsobi ako finale serialu ale len koniec jednej z mnoha epizod. Na jednej strane sa da vytusit ako to vsetko bude pokracovat dalej a nic pekne Tonyho necaka, ale zaroven to vyzera jak predposledna seria a ja by som si tu poslednu rad vychutnal na vlastne oci. Proste rozpacity dojem a nenaplneny pocit z finale mi brani dat plny pocet hviezdiciek. Ale aj napriek tomu to je najlepsi mafiansky serial. Sk dabing je perfektny, ale znova sa Markiza vyjebala na poslednu seriu. Ten cesky je az na poslednu seriu tiez kvalitny, ale aj tak mi uplne nesadol. Original s pisklavym Tonyho hlasom je najlepsi. 9/10. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Je len hŕstka seriálov, po ktorých hodinovej epizóde sa cítim taký "najedený", ako po dvoch hodinách nejakého naozaj vydareného celovečerného filmu určeného do kín. Skvelý zmysel pre humor, scény, pri ktorých vás humor nečakane prejde a zamrazí vás, celá galéria pestrých vedľajších figúrok - no a pravdaže geniálny James Gandolfini. ()

Bane_Boss 

všetky recenzie používateľa

Fakt jsem si na konci přišel jako Jakubko Soprano, člen této rodiny. Poslední scéna za znění Don't Stop Believing od Journey mě dostala, i když jsem konec pochopil,až když jsem si ji pustil nekolikrát po sobě a přečetl si analýzu závěrečné scény na netu:DD analýza záverečné scény je tam popsána na 4 strany, takže nejsem debil, že jsem to nepobral na poprvý!!). Ale je tak silná, že ju budu sjíždět tak obden si myslím. Seriál s takými hereckými výkonmi, že jako nemám slova. Určitě ne pro každého. Osobně mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal, ale teďka je mi líto je opustit. Tony kurva budeš mi chybět!:D Stejně tak doktorka Melfi, fuckin sexy MILF:*** Meadow sexy dcerka kunka:*** AJ fracek:D, Paulie, Sil, Chrissy... a vůbec všeci, cítím se jak kdybych byl kurva mafián a všeci fellaz mě zradili a opustili:(. So long Sopranos...so long! ()

Galéria (744)

Zaujímavosti (59)

  • Postava Juniora pozerá do televízie a začne si myslieť, že sa sám nachádza v televízii. Sám seba si spletie s postavou Larryho Davida v seriáli Curb Your Enthusiasm (od r. 2000). (Kaceris)
  • Děj epizody kolem Juniorovy (Dominic Chianese) milenky a prozrazení okolností o jejich orálním sexu je ve skutečnosti mezi členy tehdejší skutečné mafie opravdu zakázáno. (kowalski)
  • I přes množství odkazů na Kmotra je Tony (James Gandolfini) pouze jednou (v epizodě 5x04 "All Happy Families...") osloven jako Don Antonio. (Sony1994)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (viac)

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (viac)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (viac)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (viac)

Reklama

Reklama