Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Tvorcovia:

Lee David Zlotoff

Hrajú:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(139)

Tajný agent MacGyver (RICHARD DEAN ANDERSON) je špecialistom pre extrémne náročné úlohy. Spolu so svojím nerozlučným priateľom Petom Thorntonom (DANA ELCAR) má neomylný čuch na hroziace problémy či katastrofy a dokáže sa zapliesť do každej nebezpečnej situácie. Pomáha ľuďom v ťažkostiach, zachraňuje ich ohrozené životy, ochraňuje nevinných, zabraňuje pred globálnymi pohromami či ekologickými katastrofami, marí zločinné plány zloduchov... To všetko s pomocou fenomenálnych znalostí zákonov fyziky a chémie, ktoré dokáže jednoducho, efektívne a prakticky využiť v reálnom živote tak, že ich aplikuje na bežné predmety každodenného života, aby mu pomohli „zázračne“ vyriešiť nebezpečnú situáciu. Máte problémy? MacGyver, preslávený svojou statočnosťou a všestrannými znalosťami, vynaliezavosťou, schopnosťami aj fyzickou zdatnosťou, neváha a prichádza okamžite riešiť vašu katastrofickú situáciu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (531)

DruidKarel 

všetky recenzie používateľa

Pro mě novodobý Indiana Jones, který si dokázal zkrátka poradit se vším. Žral jsem ten jeho červenej švýcarskej nůž a proto jsem ho musel jako dítě mít a mám jej do těď. Pochybuju, že když se zeptáte malého kluka na MacGyvera, že nebude o něm nic vědět. Byl to prostě obyčejnej chlapík s nápadama jako hovado. Teď je mi 20 let a věřte tomu, že aby měl bejt v televizi, tak že se kouknu... Jo, a ještě něco... Kolik z vás má znělku z MacGyvera jako vyzváněcí melodii ve svém mobilu? ()

Richard_Ba 

všetky recenzie používateľa

Seriál financovaný medzinárodnou asociáciou fyzikov a výrobcom švajčiarskych nožíkov sa stal notoricky známy vďaka hercovi Richardovi Dean-Andersonovi (nemá úžasné meno?). Vďaka svojim kurióznym návodom, napr. ako z kukurice a plastovej fľaše vytvoriť vodíkovú bombu a pod., sa stal terčom mnohých vtipov, no predsa si zachováva originalitu. A i keď nemá obzvlášť vysokú umeleckú hodnotu, musím povedať, že mi prirástol k srdcu. A hlavne fanúšikovia Simpsonovcov, pamätajte, keby nebolo MacGyvera, tak Patty a Selma by v živote neoplývali toľkou radosťou. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Co mám hodnotit? Nostalgické vzpomínky na MacGyvera, který prostě všechno vždycky vymyslel/sestrojil/zvládnul a to, jak jsem chtěl být jako on a ve všech věcech doma vidět spojitosti a dokonale je spojovat do funkčních celků? Nebo holý fakt, že jako seriál je MacGyver neustálé stereotypní opakování "hádanek", které postava !vždy! vyřeší včas a celkově jde o seriál bez hlavního děje a dnes již nutných vychytávek? Dnes by MacGyver neobstál, proto ho naštěstí natočili před 25 lety:))). Jsem tomu moc rád (popravdě možná ho nenatočili, možná se Jack O Neil vrátil Hvězdnou branou, zrovna během slunečních erupcí, které ho vrátili v čase a tak mohl začít kariéru tentokrát jako herec... a své komplexní znalosti z planet celé galaxie využil pro postavu MacGyvera....:)). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ani zďaleka nie som takým náruživým priaznivcom tohto kanadsko-amerického, televízneho seriálu, ako dve staršie sestry Marge Simpsonovej, dvojičky Patty a Selma. A už vôbec nemám v sebe ten ich fanaticky oddaný obdiv voči predstaviteľovi titulnej úlohy hercovi Richardovi Dean Andersonovi. Skôr sa stotožňujem s názorom Leváka Boba, ktorý sa o tomto béčkovom produkte z osemdesiatých rokov minulého storočia vyjadril slovami: „Je to tak dobre napísaný škvár, že sa mi po ňom nechcelo ani zvracať“. ** ()

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Z tohohle seriálu se zrodilo přirovnání. Když se někdo s minimem prostředků dostane rychle z potíží, řekne se on něm, že je to "úplnej MacGyver". Dostat se ze zamčený místnosti pomocí postele s želenýma drátkama a kusem provázku? Žádný problém. To je prostě náš milovaný Mac, navíc zahraný charismatickým RDA, jehož sme my (jeho fanoušci) poté rádi vídali v seriálu Stargate, kde je sice poněkud starší, ale ještě pořád vynalézavý a hláškující. Doporučuji epizodu Simpsonových - 6x18, kde je úžasná narážka svědčící o velké popularitě seriálu. Moje oblíbená hláška z úst Petea je tahle: His name is MacGyver. He can fix anything. He could fix a computer with a hairpin and a piece of duct tape. ()

Galéria (144)

Zaujímavosti (62)

  • V prvním díle kde hraje Dana Elcar Petera Thorntona (první sezona) se dozvíme, že MacGyver potkal prvně Petera někde na poušti a že MacGyver plácl velblouda do zadku na kterém Peter seděl a ten se splašil. O sezonu dál se ale dozvíme, že MacGyver a Peter se potkali, když Peter honil Murdoca... (A.MacGyver)
  • Dôvod, prečo MacGyver nemá rád zbrane, je vysvetlený až v epizóde 4x02 - "Pokrvní bratia", v ktorej sa dozvieme, že ako malý omylom postrelil kamaráta. (Philip_J_Fry)

Súvisiace novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (viac)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (viac)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (viac)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Reklama

Reklama