Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenzie (199)

plagát

Pán času - Kostel na Ruby Road (2023) (epizóda) 

Epizódu nadhodnocujem vedome. Určite to bolo dobrodružstvo hodné 3*, ale aktuálne mi je nový doktor vcelku sympatický, aj keď zároveň mi aj trochu vadí. Uvidíme ako to bude scenáristicky zvládnuté, a nakoľko budú jeho dobrodružstvá presahovať jednotlivé epizódy. Čo mi najviac vadilo na epizódach s Jodie bola ich jednodimenzionálnosť. Scenáristi z minulosti nám dokázali viackrát, že jednotlivé epizódy vedeli posúvať nielen naratívu jedného príbehu, ale aj príbehu ťahajúceho sa celou sériou. Naznačený plot twist na konci epizódy ma zaujal natoľko, že by to mohol byť naozaj návrat do starých koľají.

plagát

Blíženec (2019) 

Dej 6/10, Vizual 3/10 Páčili sa mi close-up scény pri konverzáciách a dej, ktorý vytváral určité tajomno. Scenáristi sa nesnažili všetko vysvetliť a príbehu to prospelo. Dávam dole bod za cliché - tajný agenti = Budapest. Otrasné boli ale žiaľ všetky vizuálne efekty okrem samotného deepfake-u. Postavy tam lietali, a vôbec neboli cítiť ich váhu. Takisto osvetlenie pri exteriéroch bolo moc ostré, a vyzeralo to často ako natáčané v štúdiu.

plagát

Robin Hood (2018) 

Vydržal som dlho, bol som odhodlaný dopozerať to do konca, ale nedalo sa. Jediné, čo tento film ignoruje viacej ako logiku je fyzika, a tam to u mňa naozaj končí. Nemám problém s revitalizáciou starých príbehov, prípadne ich modernizáciou, ale keď už sa človek rozhodne "požičiavať" si historické fakty, tak nech to robí naprieč celým filmom, alebo nech to robí šikovne. Bol to taký Assassins Creed + Herkules (Kevin Sorbo), but not in a good way.

plagát

The Trip (2010) 

Nemyslím si, že žánrové zaradenie tohoto filmu je správne. V prvom rade ide o dokumentárno-životopisný snímok zachytávajúci život Stevea Coogana. Film má veľmi britský tón - zamračený s občasným vykuknutím svetla (komédia). Rob je skvelý imitátor, a najmä Michael Caine je absolútne "spot-on" imitácia. Krásne zábery krajiny a jedla sú v kontraste s životom Coogana, a jeho profesionálnymi a vzťahovými problémami. Niekedy som sa cítil ako keby som tam sedel s nimi, keď prevládala taká chlapčenská rivalita medzi ich egami, a bola medzi nimi skvelá chémia. Miestami som ostal v pomykove, že čo to vlastne pozerám ? Nie som istý , že ani sami tvorcovia vedeli, že čo to vlastne dali dokopy

plagát

Superdívka (1984) 

Jeden malinký bodík si vyžmýkal pre tento film Peter O´Toole, inak je to otrasne nudný a zle natočený film.

plagát

Tron: Dedičstvo (2010) 

Začnime tým najdôležitejším...Olivia Wilde!!! Ona by proste mohla tú svoju sexualitu baliť do krabíc a rozdávať po celom svete, a stále by jej ostalo. Vráťme sa ale k filmu... Tron:Legacy nadväzuje na svojho predchodcu, a né že ne. Počas filmu síce jednotlivé postavy vysvetlia udalosti minulé, aby divák nebol stratený, ale myslím si, že je to trochu iný zážitok vidieť to po "prvej časti". Tron:Legacy nebude úspešný ako si to tvorcovia predstavovali, dokonca ho po druhom týždni predbhli "Little Fockers" v sledovanosti. Herecké výkony sú také aké by človek očakával, dobré. Všade bolo skloňované meno Daft Punk, ale nakoniec vo filme vôbec nevynikli, akurát dostali malú rolu ako DJ u Zeusa, ale znova nič svetaborné, len dobré. Oproti svojmu predchodcovi zaostáva o míle ďaleko. Túžby byť v každej svojej sekunde "cool" je moc vidieť a škodí celkovo filmu. Aby som film len nehanil, považujem tento film za veľmi dôležitý, lebo prináša do sféry visual arts a kostýmy revolučné technológie, a verím, že tento prínos bude ocenený s Academy Award.

plagát

Šťastný den (2010) 

Tak takto si predstavujem poriadny krátkometrážny film. Tento film krásne vypovedá o ľudskej náture. Skúposť, predsudky v ich plnej kráse. Ďakujem "Defaultovne", že ma naň upozornila

plagát

Bill Bailey Live: Dandelion Mind (2010) (relácia) 

Proste geniálne vystúpenie. Bill Bailey v najlepšej forme. Veľmi mi sadol tento druh humoru. Striedanie vtipov, piesní a novinky vo forme krátkych videí sú veľmi dobre skombinované, tak si predstavenie udržiavia dynamiku. Bill Bailey o Danovi Brownovi - "as much as i loathe his work...well, work...i mean those randomly picked words forming milions of dollars..."

plagát

Seber prachy a zmiz (1969) 

Už keď sa Woody prvýkrát pohrával s myšlienkou natočiť film/komédiu, tak vedel, že ideálna bude forma dokumentárneho filmu (mockumentary). Takže "Take the Money and Run" mal formu dokumentárneho filmu, ktorý je v každej sekunde nehorázne vtipný ! Ak by som chcel byť veľmi odvážny, tak budem tvrdiť , že týmto filmom si splnil malý sen. Túto formu neskôr zdokonalil v geniálnom filme "Zelig". Film neskutočne poteší dynamikou (vďaka dokumentárnej forme) a nespútaným množstvom záderov. To ten film má fakt 40 rokov ?