Reklama

Reklama

Noc Oscarov

(relácia)
  • Česko Oscar 2019 (viac)
Publicistický
USA, 2019, 239 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Scenár:

Jon Macks, Mike Reiss

Účinkujú:

Alfonso Cuarón, Regina King, Mahershala Ali, Bradley Cooper, Lady Gaga, Ludwig Göransson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Tina Fey, Helen Mirren, Jason Momoa (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na začiatku každého roka sa pozornosť celého zábavného priemyslu a všetkých filmových fanúšikov uprie na nadchádzajúce udeľovanie Oscarov. Všeobecné očakávania vrcholia priamym prenosom zo slávnostného galavečera, kde sa ceny americkej Akadémie filmových umení a vied (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) udeľujú. Milióny milovníkov filmu netrpezlivo sledujú očarujúci ceremoniál, pri ktorom sa rozdeľujú najprestížnejšie ocenenia vo svete kinematografie. Každoročné odovzdávanie Oscarov sa stalo najslávnejšou aktivitou Akadémie filmových umení a vied. Oscary sa udeľujú pravidelne od roku 1929, v roku 2019 budú teda vyhlásené výsledky 91. ročníka. V priamom prenose z divadla Dolby Theatre v Hollywoode sa aj diváci televízie Doma dozvedia, ktoré snímky a tvorivé osobnosti si v 24 kategóriách odnesú legendárnu zlatú sošku. Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa aj tentokrát bude prihovárať moderátor Roman Juraško, ktorý v štúdiu privíta módnu stylistku Zuzanu Kanisovú a filmového kritika Petra Konečného. (TV Doma)

(viac)

Recenzie (54)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Musím so všetkým čo napísal Malarkey iba súhlasiť. Vždy keď bol v tv prenos sledoval so ho, posledné roky len cez archív, až taký maniak nie som, aby som si kvôli tom odoprel spánok. Keď som sa dozvedel, že bude chýbať moderátor, tušil som veľký prúser a tak sa aj stalo. Tak nudných oscarov som ešte fakt nezažil a len dúfam,že kritika bola čo najväčšia a padne na úrodnú pôdu a o rok to bude ok. Okrem spomínaného duetu nebolo zaujímavé vôbec nič. Najviac sa vždy teším na 4-5 minútový filmový zostrih filmových dejín,minulý rok bol napr. výborný, toho roku pre zmenu žiadny. Kopa nudných kecov, samé ďakovačky, a zbytočné kecy o tom kto má aký outfit a koľko stál ten a ten náhrdelník, no proste samé koko... ešte aj filmové ukážky z nominovaných filmov boli nejaké krátke, celé to ani nemalo filmovú atmosféru, občas som asi sledoval prenos z OSN alebo čo. Bol som veľmi sklamaný, čo k tomu dodať? 30%. ()

Marceloo odpad!

všetky recenzie používateľa

A Quiet Place samozrejme nevyhralo, ale na to sme si už u hororov zvykli, pretože najdesivejším prvkom je pre Hollywood muž na čele USA. Som rád, že aspoň Lady Gaga zúžitkovala svoje skúsenosti z American Horror Story. Jediné, čo tomuto Orange Man Bad cringefestu chýbalo, bola minúta ticha za chudáčika Jussieho Smolletta. #MAGA #Trump2020 #BuildtheWall ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kdysi prestižní filmová cena se změnila v trapnou politickou angažovanost. Poprvé po dlouhé době jsem nedal přimák ale záznam a pro příští rok zřejmě vypustím i záznam. Poprosím jen ČT zda by příští rok nedávali Zlaté globy a třeba nějaké filmové ceny, to by bylo super. Pořad, kde musím poslouchat rok co rok "strhující projevy o ženách a černoších" už nemá s filmovou cenou co společnýho. Spike Lee fakt odešel, protože jeho černý film nevyhrál a vyhrál jiný film, který řeší utisk černochů, ale jinak než ho řeší film Spike Lee ? To už je parodie sebe sama tohleto, copak tohle může brát ještě někdo jako filmovou cenu ? ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

2019 bol filmovo jeden z vôbec najslabších ročníkov čo pamätám a myslel som, že také Green Book sa do nominácií dostalo práve preto, a on je to hrozne príjemný filmík, ktorý prináša pekné myšlienky pre obyčajných ľudí, ale keď každý dejový a charakterový posun prebieha formou otvorenej exploitácie, aby to pochopilo aj deväťročné decko, také niečo školácky jednoduché a nesofistikované predsa nemôže dostať oscara za najlepší scenár. Rovnako ako celé Bohemian Rhapsody, toto sú míľové kroky dozadu, naspäť. Tieto dva filmy spolu vytvorili tak bizarnú situáciu, že som bol nakoniec šťastný, že kategóriu najlepší film vyhral najhorší nominovaný. A ďalej chápem v Trumpovej Amerike zosilnené tlaky na diverzitu každého druhu a súhlasím s tým, ale tá hromada ocenení pre Black Panthera už začína smrdieť nespravodlivosťou. Pritom Terence Blanchard je tiež černoch. :) Trochu mi nevyšiel môj tip na vedľajšiu mužskú rolu, kde som celkom s istotou tipoval Sama Elliotta. BlacKKKlansman v druhej scenárovej kategórii je príjemným prekvapením (porovnajte si to s Green Book) a Cuaron ďaleko pred ostatnými si svoje tri ocenenia našťastie odniesol. Tento rok žiadnu konkurenciu vlastne ani nemal. K show niečo dopíšem, keď uvidím celý záznam. Zatiaľ predovšetkým rozčarovanie. —————- A show tiež za moc nestála. Vlastne celá prvá hodina-hodina a štvrť nepriniesla jediný zaujímavý moment, jedinú zapamätaniahodnú ďakovaciu reč, ani čo i len jeden naozaj vtipný vtip, a ja už som chcel hovoriť o najhorších oscaroch. Potom sa to trošinku rozbehlo, prišli Myers s Carveym za potlesku kapely Queen, Samuel a Brie, silný moment bolo uvedenie Green Book a samozrejme Shallows. Bradleyho Coopera dole čakala jedna z najkrajších modeliek sveta a oni s Gagou i tak vykúzlili parádnu atmosféru a naozaj uveriteľnú chémiu (ten záverečný úsmev!). Gaga mala tiež peknú ďakovačku. Tvorcovia Period ma rozosmiali z celého večera asi najviac. In memoriam podľa mojho dostalo dosť nevýrazný hudobný podkres a tak slzička neukápla ani keď prišli na rad Miloš Forman, Stan Lee, či Margot Kidder (spomeňte si na minulý rok s Carrie Fisher, to bolo iné kafe). A komplet všetkých aj celý večer totálne zatienila milá, vtipná a úprimná ďakovacia reč Olivie Coleman. Pamätným momentom bude aj Cuaron odchádzajúci zo scény s oscarom v ruke, podoprený do Del Tora. Bohužiaľ, tento už i tak slabý ročník bez moderátora a humoru, vystihuje skôr na pódiu stojaci, za najlepší film ocenenie preberajúci Peter Farelly. Smutné. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Green Book má hlavního oscara! A to je pro mě vrcholem celého ceremoniálu, protože to byl prostě top film z celé té, tentokráte diváčtější, nabídky. Ano, moderátor chyběl (ten Kevin Hart by asi mnoha lidem nesedl, ale já bych si ty jeho přisprostlé vtípky klidně hezky po ránu dal), reklamy tradičně meeega otravné, ale jinak to nebylo lautr vůbec nic jiného než předchozí roky, co na oscary koukám. Bez průseru a bohužel taky nějakého popíchnutí směrem k Hollywoodu (viz ignor Briana Singera atd). PS : Velice mě potěšila roztomilá děkovná řeč Olivie Colman, Favoritce jsem to sice zamák nepřál, ale jí osobně po tom výstupu ano.. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama