Reklama

Reklama

Oz

(seriál)
  • USA Oz
všetky plagáty
Trailer
USA, (1997–2003), 54 h 37 min (Minutáž: 53–98 min)

Tvorcovia:

Tom Fontana

Hrajú:

Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Harold Perrineau, Terry Kinney, Dean Winters, George Morfogen, Rita Moreno (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(56)

Americký televizní seriál napsaný a vytvořený pod taktovkou Toma Fontany. Vyšlo šest sezón v rozmezí šesti let (1997-2003). OZ je přezdívka nápravného zařízení kdesi ve státech. Mnoho příběhů se odehrává v Emerald City, kde panují podivné pravidla. Zkráceně „Em City“ je experimentální typ vězení. Příběhem nás provází Augustus Hill (Harold Perrineau) bývalý drogový dealer a feťák nyní na kolečkovém křesle. (gruvacek)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (2)

Série 1 (1997) (S01) 

O vzťahoch, režime, zákonoch, zločinoch, ale aj vlastných pravidlách medzi väzňami rôzneho etnika, náboženského vyznania či sexuálnej orientácie. Nerozumiem načo tie monológové vsuvky, ktoré síce v 90’ rokoch mohli ohúriť ako niečo “originálne”, no na mňe v dobe dnešnej, pôsobia skôr rušivo. Spočiatku ma samotný seriál chytil, no odstupom času začal pre svoju monotónnosť nudiť, i keď snaha tvorcov byť “všestranný” sa rozhodne uprieť nedá. Dám šancu úvodu druhej série aj napriek tomu, že vývoj záveru tej prvej, sa dal dosť jednoznačne predpokladať .. ()

Série 2 (1998) (S02) 

Nemá zmysel pokračovať. Dookola to isté, žiadna pridaná hodnota, jeden stereotypný rozhovor zaobalený do mdlej atmosféry strieda druhý, pričom všetko je zrobené ako cez kopirák podľa prvej, nie príliš výraznej série. Tie hodnotenia sú u mňa úplne cez, väzenské drama si predstavujem inak, tu sa tými spätnými pohľadmi a neustálim vysvetľovaním, kto, prečo, začo je v base, až príliš príbehovo tlačí na pílu .. ()

Súvisiace novinky

Sirotek Thor konečně adoptovaný?

Sirotek Thor konečně adoptovaný?

29.12.2011

Nejdřív se na něj vykašlal režisér jedničky Kenneth Branagh, pak televizní tvůrce Brian Kirk a nedávno kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám“ i Patty Jenkins (Zrůda). Následně studio Marvel oslovilo další… (viac)

Reklama

Reklama