Reklama

Reklama

Oz - Série 4

(séria)
USA, (2000–2001), 15 h 38 min (Minutáž: 53–63 min)

Tvorcovia:

Tom Fontana

Scenár:

Tom Fontana

Hrajú:

Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Harold Perrineau, Terry Kinney, Dean Winters, Lothaire Bluteau, George Morfogen, Rita Moreno, Eamonn Walker, Robert Clohessy (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(16)

Recenzie (2)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že štvrtá séria začala menej kvalitnými epizódami, než som bol ako divák seriálu Oz zvyknutý, drvivá väčšina epizód sa kvalitou vrátila do starých koľají. Z výčitiek tejto sérii treba ešte spomenúť zahrnutie do dejových línií drogu, ktorá urýchľuje starnutie a skracuje väzňom tresty. Táto dejová línia je asi najhlúpejšia, aká v seriáli bola a celé jej použitie vyzerá byť slepá ulička, lebo po jej odstránení z deja som si nevšimol nejaký významný dopad na postavy. Využitie čínskych migrantov vyzeralo byť na dlhšie, ale dejová línia poslúžila aspoň ako vyvolanie ďalšieho hnevu Burra Reddinga, novej postavy, ktorá svojou dominanciou budí rešpekt medzi priateľmi aj nepriateľmi. Spoilery. Dočkáme sa Adebisiho mocenského vrcholu, ďalších komplikácii vzťahu Beechera a Schillingera, O’Reillyho morálneho vrcholu a zaujímavých skúšok cti pre Augusta a McManusovho pádu. Séria opäť drží diváka v napätí a svojou kvalitou núti sledovať ďalšie a ďalšie epizódy. ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První půlka série je to nejlepší, s čím Oz přišel, druhá půlka to nejhorší. Po smrti jedné z hlavních postav (a v podstatě odsunutí/odchodu dalších dvou) už to nebylo ono, ale stále dobré. ()

Reklama

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Čtvrtá série měla být původně poslední. Můžeme to poznat podle tří věcí: 1) byl ukončen pronájem budovy, kde se seriál odehrával. Tom Fontana nemohl najít nové místo pro natáčení, tak pro jistotu udělal to, že věznici na konci finální epizody nechal vybouchnout. Nakonec se našla k pronajmutí podobně vypadající budova v New Jersey. 2) pro finální epizodu byly natočeny dva různé konce. První měl být ten, že komise propustí vězně Tobiase Beechera (Lee Tergesen) na podmínku. Ve druhém konci propuštěn není. Jenomže Tom Fontana si oblíbil šťastný konec s propuštěním natolik, že to do dílu zakomponoval jako sen Beechera. 3) Finální epizoda se jmenuje „Slavná poslední slova“. (HonzysKISS)
  • Epizoda je propojena se seriálem Rodina Sopránů (od r. 1999). Vězni sledují televizní pořad, ve kterém se objeví herec Robert Iler. V pořadu je herec doslovně jmenován jako „Tony Soprano – Robert Iler“. Takže herec hraje sám sebe, jako herce, který hraje v Rodině Sopránů. (HonzysKISS)

Reklama

Reklama