Reklama

Reklama

Vlčie volanie

  • Česko Vlčí volání (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Francúzsku ponorku Titan vyšlú k stredomorskému pobrežiu Sýrie, aby vyzdvihla jednotku francúzskych špeciálnych síl, ktorá pôsobí v tejto oblasti. Počas misie zachytí posádka  neidentifikovaný signál. Vojenský expert Chanteraide (François Civil) prezývaný "zlaté uši" najskôr klasifikuje zvuk ako zranenú veľrybu, ale v skutočnosti signál vysiela neznáma ponorka, ktorá kontaktuje iránsku fregatu a vrtuľník operujúci v tejto oblasti. Vrtuľník vypustí hĺbkové nálože v nevyprovokovanom akte agresie. Po tom, čo Francúzi vyviaznu živí, Titan sa vynorí na hladinu a kapitán Grandchamp (Reda Kateb) zostrelí vrtuľník pancierovkou. Jednotka francúzskych špeciálnych síl pripláva zo Sýrie v potápačskom výstroji, nalodí sa a Titan sa vracia na základňu. Po návrate domov sa dozvedia, že Rusko napadlo fínske Alandské ostrovy v Baltskom mori a francúzsky prezident vyslal do Fínska vojenskú pomoc a pozemné vojsko. Ruský Timur III vypúšťa nukleárnu raketu R-30 z Behringovho mora a francúzsky prezident vysiela do Baltského mora atómovú ponorku Formidable, ktorej velením poveria hrdinu z Titanu, kapitána Grandchampa. Ten musí rýchlo povolať do služby novú posádku a s atómovou ponorkou vyplávať do oblasti nebezpečného vojenského konfliktu, ktorý svetové mocnosti rozpútali v Baltskom mori. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (54)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Wolfs Call" je v svojej podstate neškodná dráma, ktorá však dokopy neprináša ani jeden moment, kedy by ma film niekde alebo niečím dokázal zaháknuť. Je tu niekoľko skutočne príšerných efektov, ktoré mi ale vnútorne nejako neprekážajú. Film však dokopy nemá skoro žiadnu atmosféru alebo momentku, kedy by som nemal pocit, že by som si radšej nezapol niečo iné. Radšej by som si asi dal znovu "Abbyssalebo "Below", ktoré ma dokázali oveľa viac navnadiť a zaujať. Neviem ani čo mám dokopy v tomto komente povedať. Tento film mal byť radšej spracovaný ako thriller. Miesto toho reálne však veľkú časť stopáže zabíjal náš čas vsuvkami, ktoré potom priniesli veľké odhalenie, no reálne to neprinieslo žiadny veľkolepý moment, ktorý by mi po dopozeraní v pamäti. Dokonca ani tá finálna obeta. Bohužiaľ. Hodnotenie: C ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Frantíci predstavujú svetu svoje dve ponorky a posádku, ktorá je odhodlaná na všetko. Aj zomrieť za prezidenta. Síce to znie kokotsky, na moje veľké prekvapenie je to solídny thriller. plný napätia, rozkazov a bojových akcií. Rozkaz je rozkaz a pokiaľ ide o bezpečnosť štátu, ponorka nepozná sesterskú ponorku. Skvelý počin, ktorý ubehol rýchlo a bez zbytočných zádrhelov. Na Frantíkov skvelé. 4 z 5 ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Francúzska Ryanovka o jednom analytikovi, ktorý musí pomôcť odvrátiť rozkaz na vypálenie jadrovej hlavice. Pre mňa veľkým bonusom bolo to, že ten analytik je ponorkový expert na zvuky. Bohužiaľ okrem jeho talentu to je totálne debilná postava, ktorá robí jednu blbosť za druhou a ani jeho predstaviteľ veľkou charizmou neoplýva. Úvod filmu je akčný a bez akéhokoľvek vysvetlenia sa ide hneď na vec. Súboj ponorky s vrtuľníkom je celkom napínavý, ale trochu vtipný. Celkovo taktika v tomto filme je občas k smiechu, ale technické prevedenie je našťastie špičkové a uprostred ponorky cítite poriadne stiesnenú atmosféru. Prostredná časť filmu je najslabšia, keďže sa venuje súkromiu toho idiotského experta. Najlepšia je posledná tretina v ktorej sa musí zabrániť odpáleniu hlavice kvôli nezmyselne nastaveným vojenským pravidlám. Táto časť pripomína film Krvavý príliv, ale nie je to tak napínavé, keďže tu sú oveľa horšie napísane postavy. Srala ma hlavne posádka tej dobrej ponorky, kde sú samí útlocitní chudáci, ktorí sa hneď zosypú, zatiaľčo veliteľ a posádka ponorky s osudným chybným rozkazom chladnokrvne plnia rozkazy. Nečudujem sa, že to veľa ľudí nebude baviť. Vo filme sa hlavne kecá a taktizuje a tradičnej akcie tu je minimum. Ale má to tú pravú ponorkovú atmosféru, takže sa mi to páčilo viac ako nedávny Kursk alebo Hunter Killer. 6/10. ()

Mamutol 

všetky recenzie používateľa

Úvodních 22 minut slibuje celkem zábavnou akci, ale pak se z toho stane nudná jednoduchá vykrádačka všech ponorkových filmů. Navíc nevěřím tomu, že rozkaz vypustit nukleární raketu z ponorky není nějakým způsobem možné zrušit, protože to byl byl svět už totálně v prdeli. Film jako takový odpad není, vojáci musí plnit rozkazy a také to, na co jsou vycvičení. ()

mnx 

všetky recenzie používateľa

Fáze, kdy ponorka obdrží rozkaz rozpoutat třetí světovou, a potom jede podle rozkazu děj se co děj (potápeč z vlastní armády bušící jim na poklop nepotápěč) mi přišla poněkud ujetá. Doufám, že to až takhle na dřeň při reálném konfliktu nefunguje. Jinak se mi to dost nad očekávání líbilo, asi jako většina ponorkových filmů (no ono jich zase tak moc není). Nevěřte až tak průměrnému hodnocení, tohle je opravdu solidní válečný thriller, navíc ukazující, kam až může zajít absurdita hypotetického konfliktu. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • V čase 16:09 pri vyhlásení poplachu si vojak Ponožka viditeľne dáva dole slúchadlá z hlavy. V nasledujúcich záberoch ich má ale stále na ušiach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama