Reklama

Reklama

Akty X - Season 11 (2018) (séria)


Počkať, čože? (S11E04)

(epizóda)
  • Česko Počkat, cože? (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulderovi niekto nalepil na okno symbol X, dávny signál k tajnej schôdzke na bezpečnom mieste. Za Mulderom prichádza tajomný muž, ktorý tvrdí, že s ním kedysi spolupracoval, ale stal sa obeťou sprisahania, a preto si ho nikto nepamätá. (TV JOJ)

Recenzie (24)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za agentom Mulderom prichádza muž, ktorý tvrdí že pracoval spolu s Mulderom na Aktoch X ale vďaka sprisahaniu boli spomienky Muldera aj Scullyovej potlačené a preto si naňho nespomínajú. Dnes každá zakomplexovaná nula potrebuje nejakým spôsobom vyjadriť svoj postoj k vývoji vo svete a tak sa Darin Morgan chopil príležitosti, Reggieho vyzdobil šiltovkou Trumpa z predvolebnej kampane, heslo make America great again spojil s postavičkou podávajúcu ruku predstaviteľovi nacistického Nemecka, spomenul popieranie holokaustu, dosiahol virtuálny orgazmus po skopčení legendárnej scény z Forresta Gumpa a svoj liberálno-fašistický názor prezentoval ako jediný správny pohľad na svet. Divákom sa snažil vysvetliť čo sú Fake news (už chýbala iba brožúra od SMEtiarov zo stredných škôl ako ich rozlišovať) a kam tento svet speje, chudák Reggie pracoval pre všetky vladné agentúry, ktoré nerobia nič iné iba škodia ľuďom a sledujú ich a výpočet demencie Darina Morgana by mohol pokračovať, ale je škoda stláčať klávesnicu na ovcu, ktorá nemá vlastný úsudok, názor a inteligenciu a nechápe že svet nie je iba čierno-biely. Za zmienku stojí aj fakt, že Reggieho vložil práve do najlepších epizód Aktov X (Eugene Tooms, epizóda s Peacockovcami). Dúfajme, že tento ľudský odpad prestane v dohľadnej dobe zasahovať do filmovej tvorby (česi a Slováci vieme, ako vyzerajú filmy natočené počas cenzúry a akú majú kvalitu) a pochopia, že filmy nesledujú iba vysokoškolsky vzdelaný užívatelia drog ale aj obyčajní ľudia. Hodnotenie odpad nedávam iba kvôli čiernobielemu úvodu a prestrihom na zábery s vynikajúcich filmov v strede epizódy. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Svet je príliš šialené miesto aj na moje sprisahanecké teórie." Už som povedal stokrát, že humorné Akty X mi nikdy nesedeli. Ale musím uznať, že tento absurdný diel ma veľmi bavil a hlavne "forrestgumpovské" scény s dodatočným dorobením Reggieho do starých záberov boli hrozne pôvabné, zlaté a vtipné. Takže áno, táto epizóda je svojím spôsobom geniálna. Ale skutočne netuším, kam Akty X smerujú a či majú budúcnosť (a ak áno, tak akú a s kým). ()

Reklama

MikeZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Morganovy meta sebeparodické scénáře jsou momentálně jediná verze Akt X, která je schopna plnohodnotně přežít v současnosti. A paradoxně taky nejvíc působí jako staré dobré exfajls. Na rozdíl od těch Carterových tragických pokusů o aktuálnost ("Hej, fakt nepatříme do starého železa, máme mobily a víme, co jsou sociální sítě... A tak... Kámo."), které působí jako skeč od SNL. A dokonce tu ani Duchovny s Anderson konečně nevypadají, že se chtějí zabít! ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborná epizóda o Mandelovom efekte vplývajúcom na Mengeleho efekt a o nepravých spomienkach na udalosti a veci, ktoré (možno) neexistovali a sú len vo vlastných spomienkach. Konšpiračné teórie povýšené na druhú, jednoducho výborný miš-maš v podaní troch hľadačov pravdy, ktorú nemajú šancu nájsť, pretože nikto už ani nevie, čo je to pravda. Pri niektorých scénach sa podarilo skvelo omladiť Muldera aj Scullyovú a ten záver s paródiou Trumpa, to je veľká chuťovka. ––– ... a zmizel v Zóně soumraku. – A co když to byl jiný seriál, jako Krajní meze, nebo... – Že bych si spletl Zónu soumraku a Krajní meze? Hele, znáš ty mně vůbec?! –––– Oni se snaží, abyste měl všechny konspirace za šílenstvo, včetně těch pravdivých. – Reggie, řeknu ti to jako cvok cvokovi... ()

imaginer21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobře střelené, jako to u humorných epizod (Postmoderní Prometheus, Setkání s příšerodlakem) známe. Plné skvělých a trefných narážek, hlavně na Zónu soumraku, ale i na některé oblíbené epizody Akt X. Odlehčené epizody vždycky divákovi umožnily uvidět hlavní postavy v trošku sebeparodické, nevážné formě a víc je tak přiblížit, zcivilnit, polidštit. Jen nasazení téhle epky těsně za první dobrou celé série mi přišlo poněkud nešťastné (zvlášť, když jde do jisté míry o parodickou vzpomínkovou poctu a je z ní cítit jakési loučení se se seriálem). Když už se fandové začli rozplývat radostí a chtěli víc, dostali jen únikovku od hlavního proudu, a musí čekat o týden navíc. Snad se to čekání vyplatí. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama