Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (261)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Od nového Pachu krvi (?) som mal najprv celkom nízke očakávania, no nakoniec som ostal nielenže milo prekvapený, ale dokonca sa mi páčil až tak, že som mu miestami mal chuť dať štyri hviezdy (čo je na dnešný hororový štandard fakt veľa). Tie som mu síce nedal, na to to nebolo dostatočne dobré, ale aj tak nemám najmenší problém ho zaradiť medzi najlepšie horory, ktoré posledný rok vyšli. A to z jedného prostého dôvodu - Wrong Turn je viac, než len štandardným hororom. Je to progresívny horor s viacrozmerným dejom, ktorý každú chvíľu prichádza s niečím novým a originálnym, s ničím sa nepára, v ničom nestagnuje a neustále diváka niečím prekvapuje alebo zabáva. Možno to ako celok nefunguje, možno sa dalo niektoré veci spraviť lepšie, možno je to obsahovo strašne nevyvážené a možno to nie je ten starý Pach krvi, ktorý všetci dobre poznáme (za čo som ja osobne rád), ale je to napínavý survival thriller, je to krvavý hixploitation, je to atmosférický folk horor, je to kvalitná satira, je to zaujímavá rodinná dráma, je to zábavne napísaná moralita so sociálno-politickým presahom, je to.. skrátka zábavný mix všetkého možného, ktorý je síce strašne nekonzistentný a neskutočne prekombinovaný, no v žiadnom prípade nudný. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Obával jsem se, že se film ponese v duchu předchozích Wrong Turn, což se naštěstí nestalo! Kvituji, že se scénárista původního snímku neopakoval a pojal jej zcela jinak. Nářek tedy nad chybějícími souvislostmi je falešný a ubohý. Samozřejmě omladina je otravná, huláká v lese, neposlouchá rady moudrých (nescházet ze stezky), zbytečně provokuje místní, na každém kroku si dělá selfie (tedy někteří, jedna...) a v přírodě se chová jako slon v porcelánu. A v momentě ohrožení se většina rozlítne, jako když do vrabců střelí, a myslí jen na sebe. Místo mutantů je tu jakási nadace, no spíše sekta v duchu Vesnice, která se sice uzavřela před okolním světem, ale pohybovat se v něm jí nedělá problém. Báječný les, skvělé, i když nijak inovativní pasti, kopa mrtvol, byť otevřeným gore se poněkud šetří. Nejhezčí je samozřejmě scénka s kládou. Sice tedy dědek s baterkou běhající mezi skálami se choval stejně, jako hulákající omladina, ale nechť. Asi bych dal 3*, ale čtvrtou dávám za konec s dodávkou a také proto, že na jednu hvězdu to fakt není, jak si kdejaký pseudoexpert myslí. A samozřejmě už dávno je mi v tomto žánru jasné, že filmaři chtějí ukázat, jak se v přírodě nechovat, proto jsou postavy tak hovadské. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný Wrong turn je žánrová klasika a jeden z najlepších lesných slasherov vôbec, vo svojej dobe ma to mimoriadne bavilo, tie údajné pokračovania sa už ani za pokračovania označiť nedajú, logicky už nešli do kina, to sa pri takej kvalite aj dalo čakať a pri štvorke som s tým nadobro skončil, to už bolo pod hranicou znesiteľnosti, preto som bol na túto novú verziu zvedavý a je to teda veľmi zaujímavý prípad. V prvom rade mi príde škoda, že sa názvom k sérii vôbec aj priraďuje, keď to s ňou má spoločné akurát ten les a krv, keďže je to aj samo o sebe dostatočne kvalitný film, aby si zaslúžil svoj originálny názov a možno rozbehol aj svoju sériu, aj keď pri spomienke, ako to dopadlo v prípade pôvodného filmu radšej nie, vtedy som si to veľmi prial, ale aj okamžite oľutoval. Spočiatku to vyzerá ako klasika, partia mladých ľudí na výlete, ktorí sa už stihli pohádať s miestnymi a teraz si vyberú zlú cestu, na ktorej ich nič dobré nečaká, ale postupne sa to predsa len trochu zmení, dej ide v iných koľajach, než som očakával, vďaka dĺžke je to aj prepracovanejšie, každú chvíľu niečo prekvapí, každý dôležitý prvok dostane adekvátny priestor a páčilo sa mi, ako to na rozdiel od takmer všetkých podobných filmov vôbec nie je čiernobiele a karty na všetkých stranách sú rozdané zaujímavo. Preto som ani nevedel, ako chcem, aby sa film skončil, nechal som tomu voľný priebeh a teda nie som sklamaný, hlavne celá druhá polovica ma už dosť bavila. Postavy ma spočiatku trochu sklamali, nikto nebol sám o sebe zlý, ale predsa len dvojica homosexuálov a rasovo odlišný pár, na šesťčlennú skupinu je tých menšín akosi moc, pričom v tom jedinom klasickom páre je muž samozrejme najväčší zbabelec, toto si už skutočne môžu odpustit, ale aspoň hlavná hrdinka ma až na to chvíľkové moralizovanie bavila po celý čas a keď už dôjde na to hlavné, prestal som si to všímať a bol som zvedavý, ako sa k odstraňovaniu týchto postáv tvorcovia postavia. Samotné vraždy možno nie sú až tak zaujímavé, film síce ponúkne pár drsnejších záberov, ale väčšinou až po samotnej akcii, ale priznám sa, že už mi to je vlastne aj úplne jedno, predsa len ten vkus sa za tie roky zmenil, dej je predsa len podstatne dôležitejší a ku koncu sa trochu pritvrdí aj na akcii, takže si tu moc nesťažujem. Jedine to napätie by som uvítal, priznám sa, že to som vôbec nepocítil, ale inak si nesťažujem. A ani technicky tu nemám čo vytknúť, prostredie je atraktívne, kamera ideálna a efekty tiež nesklamú, tu nie je problém. Takže najlepšie by bolo vôbec si nevšímať názov, to tomuto filmu zbytočne podkopáva nohy, ale mne sa to podarilo a užil som si to. Určite jeden z tých lepších filmov na túto tému za dlhú dobu. 76% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama