Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (262)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

I já jsem se stala obětí omylu a nechala se nachytat, když jsem si myslela, že tento film bude mít souvislost s původním (a původně dobrým) Wrong Turn. I trailer nasvědčoval tomu, že půjde o nějaký vychytralý způsob, jak obnovit a ozvláštnit kanibalskou rodinku tím, že do lesa nastraží pasti. Takže, žádné společné znaky tyto dva filmy v podstatě nemají. Tento kousek je ale co se týče kvality provedení a scénáře velkým rivalem. Má to rozjezd rychlý jako kráva a proto, že trailer skoro vůbec nic neukázal, nešlo si udělat představu o tom, kam se to bude vyvíjet. Ale tohle jediné jsem opravdu nečekala a bylo mi divný, že se tam kosí jedna postava za druhou a to byla stopáž jen asi ve 30ti minutách. Nechci spoilovat a tak řeknu jen, že příběhově je to až překvapivě originální a postaralo se to o několik momentů překvapení, takže těch čtyř hvězd se tentokrát nebojím. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Kéž by tak všechny nové horory měly podobně fungující, logické twisty, jakž takž snesitelné (tj. ne úplně debilní) postavy, a přesně tolik šikovných a zručných tvůrců, aby ve výsledku nevypadaly jako levná televizní céčková produkce. Jsem z toho nadšenej, a hlavně v šoku, jak snesitelně fajnovej to mělo PŘÍBĚH. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Wrong Trun s roku 2003 je celkom dobrý horor, ostaté pokračovanie sú mizerné a toto ... vlastne ani nie je pokračovanie a zo sériou ma spoločný snáď len názov. Netuším prečo sa to volá rovnako, ale ma to rovnaký názov a cele je to dosť podobné kostrou príbehu prvému filmu. Akurát tu je to v detailoch dosť iné a odlišné. Bavili ma strašidelné kostýmy a zopár zaujímavých úmrtí, ale ako celok ma to moc nebavilo. Postavy a ich herci sú taký mizerní, že asi tak po hodine mi už bolo všetko úplne jedno a vlastne som im prial nech na nich spadne nejaký strom, alebo nech ich kusne do krku agresívna veverička. Ako celok nevyvážené, zopár lepších scén strieda tie slabé. Sklamanie. 40% - 2* ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadá na klasickou vybíjenou. Kdy skupinka mladých lidí se vydá na Americký venkov toho nejhoršího možného vidláckého typu a okamžitě vznikají problémy. Z počátku jsem byl dílem dosti zklamaný neboť sociální a genderová korektnost již proniká všude a není úniku. Takže nám je opět vnucen další šťastný zamilovaný gay pár a rovnocenně jsou zde zastoupeny všechny rasy. V první polovině jsem to proto viděl zcela jasně na dvě hvězdy, neboť již způsob jakým byl zabit první člověk mi přišel zcela nesmyslný a vůbec se skupina chovala zcela nelogicky. Brzy jsem však byl vyveden ze svého omylu, neboť se film prokázal býti mnohem lepším a komplikovanějším, než se na první pohled zdálo. A hlavně to celé bylo úplně jiné než ostatní díla s názvem Wrong Turn. Hlavně tedy díky o poznání originálnějšímu námětu. Na konci jsem mírně váhal mezi 3 a 4 hvězdami, ale finální titulková scéna mi v tom udělala zcela jasno. 79% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý Pach krvi je môj obľúbený horor a hoci väčšina nasledujúcich sequelov (a prequelov) bola zlá, veľmi zlá alebo príšerná, napriek tomu som sa na sedmičku tešil. Ale je to vôbec sedmička? Napriek názvu (a Appalačskej ceste) sa naskytá opatrná odpoveď „nie, nie je“. Nebudem spoilerovať, ale toto mi fakt nepripadá nielenže ako sequel, ale ani reboot, ale skôr ako lesný krvák, ktorému z nejakého dôvodu dali taký názov, aký dali. Prvé, čo ma zaskočilo, bola dvojhodinová dĺžka. Najskôr som nevedel, prečo k niečomu takému muselo dôjsť, ale potom som pochopil – ten film nepozostáva z jedného scenára, ale minimálne z troch. A každý je o dosť iný, čiže spolu to pokope viac nesedí, než sedí. Postavy sú veľmi nesympatické, nepríjemné a hysterické, čo je v horore vždy zle, lebo hrdinom by ste mali držať palce a nie im priať smrť. Dobrou správou je, že prvých 45 minút je to príjemne realistické a pracuje s náznakmi. Pozitívne vnímam aj účasť Matthewa Moddinea, drsné lesné pasce a asi dve tri naturalistické úmrtia. Avšak ako sa postupne začne tajomstvo hory odhaľovať, začína sa na sebe kopiť jeden bizarný zvrat za druhým až do kuriózneho finále. Nebudem spoilerovať, ale nový Wrong Turn je skôr folk horor (!), než klasický exploitation/hixploitation. Problém je v tom, že postupne na seba vŕši natoľko absurdné, za pačesy pritiahnuté zvraty, že ku koncu už len bezmocne krútite hlavou. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama