Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvým záberom filmu je kreslený obrázok železničnej stanice s vlakom, cezeň je veľkými písmenami napísané „letný čas, čas dovoleniek". Následne vidíme tú istú stanicu s tým istým vlakom, ako ožijú, sledujeme odjazd vlaku, vo viacnásobnej expozícii potom jazdu vlaku krajinou... Nejde ani tak o konkrétnu jazdu vlakom s konkrétnymi pasažiermi, ako skôr o základný pohyb, takpovediac všeobecnú trajektóriu smerujúcu von z mesta. Skrz tieto vysoko poetické obrazy sa dostávame na vidiek, kde žena z mesta (tak je postava označená v úvodných titulkoch) zvádza jedného z domácich, ktorý je však ženatý a má malé dieťa. Ba čo viac, žena z mesta ho hucká, aby svoju ženu zabil a odišiel s ňou do mesta. V mužovi, hoci sa spočiatku tejto myšlienke vehementne bráni, sa predsa len usadí vôľa poslúchnuť radu zvodnej ženy. Pri plavbe loďkou sa však jeho manželke podarí utiecť a nasadne do električky smerujúcej do mesta, no muž ju dohoní. Spolu sa tak ocitnú vo veľkom meste a majú celý deň na to, aby si vyjasnili svoj vzťah. (ASFK)

(viac)

Diskusia

stani

stani (hodnotenie, recenzie)

Píše se tu v Komentářích, že oproti románu je ve filmu konec jiný. Ví někdo prosím jaký je ten konec originál - v románu? díkes ;-)

Curunír

Curunír (hodnotenie, recenzie)

SeXena: Mimo jako obvykle,že? Nejdřív hodnotíš filmy, které jsi neviděla, pak prozradíš úplný děj několika filmů...vážně přínosné pro CSFD. Uvědom si, že přestože ty si u "starých filmů na spoilery nehraješ a považuješ obsah za podružný (Imho úplná blbost), tak ostatní to tak nemusí cítit. Takže svoje tímto způsobem závadné komenty, prosím Tě, smaž, nebo přidej upozornění, že se tam nacházejí spoilery. Děkuji....

Prince

Prince (hodnotenie, recenzie)

SeXena: Moc nerozumím té tvé reakci, každopádně neznám nikoho, kdo by věděl už na začátku, jak film dopadne. A takových komentářu tady máš víc. Už nedávno jsem poznal, že jsi trochu nechápavá, ale tohle jsem snad napsal srozumitelně.

Matty

Matty (hodnotenie, recenzie)

Nejvíc se mi líbí, s jakou lehkostí Murnau přechází mezi jednotlivými žánry. Od thrilleru přes grotesku až k tragédii. Ačkoliv žánrová rozmanitost je z dnešního pohledu vlastní většině filmů němé éry.

Dan9K

Dan9K (hodnotenie, recenzie)

Davered: Tohle se mi ani nechce komentovat, už jenom proto, že ty jsi svůj naprosto nesmyslý odpad vůbec nezdůvodnil...

ondrech

ondrech (hodnotenie, recenzie)

ted jsem se na to dodival a nemam slov. Takhle skvely a jeste k tomu nemy film jsem dlouho nevidel. Klobouk dolu, efekty jsou opravdu skvele. A herecka je velmi puvabna. Neni tam snad misto, ktere by se mi nelibilo. Napr. jak tanci a te borce, co je sleduje, porad pada raminko. Nebo salina v lese, sledovani mesta nad rybnikem. Prechody, ty jsou nejlepsi(raj vs. mesto). Super!

Reklama

Reklama