Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (524)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Svojím intelektom a nadhľadom nevídaný film, ktorý mi pripomenul, ako silný môže byť historický film bez patosu. Každý moment, ktorý by mohol končiť ováciou armády, či slzuchtivou scénou, je strinutý alebo premlčaný. Najepickejší komorný film, ktorý som kedy videl, a ktorý svojou schopnosťou vykresliť skutočné bremeno vládnutia a stredoveku - bude patriť medzi moje večné favority. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Netflix se pochlapil a natočil ponurý, špinavý a velmi věrohodný historák, který se může směle srovnávat s těmi nejlepšími v daném žánru. Nedočkáme se sice žádných opulentních bitev za hřmotné muziky Zimmera, ani kamerových hrátek s digitálním Colloseem, přesto něco málo akčnění tam je a žádnou ostudu si tvůrci v tomto aspektu neudělali. The King jde ale jiným směrem a je to žrejmé už od počátku. Veskrze tiché, plíživé drama o politikaření, pletichaření a špinavém středověku, kde jsou jen poddaní a nebo nepřátelé. King stojí a padá především na realistickém podání látky o které pojednává a na Chalametovi, který zraje jako víno. A když nakráčí před vojáky se svým proslovem, je vymalováno. ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Navzdory tomu ako si to historicky klasicky anglosasky vymýšľa a domýšľa (Dauphin Louis pri Agincourte ani len nebol, Henry bol fanatik, ktorý v sebe videl vykonávača vôle božej a nie pacifista atd.) výborný film s presvedčivým výkonom Chalameta a epickým stvárnením agincourtských jatiek francúzskej šľachty. Na päť hviezdičiek to ale dotiahlo len vďaka realpolitickej prednáške od Kataríny de Valois (Lily Rose Depp). Plantagenetovci robili stále tú istú chybu keď sa ženili s capetovkami, ktoré podľa zákona mužov nemali nárok na trón. 9/10 ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Po všeobecne pozitívnom prijatí The Kinga som očakával výraznú historickú drámu s vynikajúcim hlavným hrdinom, aká sa mi dostala pri minuloročnom Outlaw King. V novinke Davida Michôda som sa ale s kľúčovou postavou Henryho V. nevedel príliš stotožniť a stopáž mi na množstvo dialógov prišla nadmerne dlhá. Nemohol som sa navyše ubrániť pocitu, že tvorcovia dali Pattinsonovi príliš malý priestor. Po toľkej kritike to môže znieť, ako keby sa mi The King nepáčil, čo nie je pravda. Veľmi som si užíval napríklad postavu Joela Edgertona a jeho komunikáciu s Chalametom. Pôsobivý bol taktiež samotný soundtrack a celkový vizuál vrátane kostýmov. Snímka ma ale v žiadnom smere nedrovnala a navyše mi v nej chýbali emócie ako soľ. Celkom som si ju užil, ale nebudem tvrdiť, že som neočakával viac. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

V tomto případě nemůžu jinak, neboť se mi zde sešla jedna parádní poctivá filmařina, vynikající scénář, tempo, hudba, dále mé oblíbené anglické dějiny v kombinaci s Timothée Chalametem, kterého baštím už nějakou tu dobu. Netflix mě baví, však tady mě teprve překvapil. Nikdy bych nevěřila, že to napíšu, ale Robert Pattinson, ten představitel přiblblých upírů a jiných sráčů se zde blýskl par excellance. Jako francouzský dophin (a dovolím si zmínit, že my, co rádi koukáme i na francouzská historická dílka, máme jakousi utkvělou představu, jak tito výstřední královští spratci vypadali) byl dokonalý. Velmi mě překvapil, byl přesný a nezapomenutelný. Deppka Lily byla také dobrou volbou, na tuto slečinku se dívám ráda, no a na úžasnou bitvu v blátě, na tu se už mrkněte sami. Protože to se v dnešní filmové tvorbě opravdu nevidí. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (21)

  • Timothée Chalamet a ostatní herci strávili niekoľko týždňov trénovaním jazdy na koni a súboje s mečom. (Game90)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama