Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

Wiikii 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ti horníci, byli jako Horst Fuchs, něčím Vás zaujmuli, ale přesto to byla přihlouplá podívaná, ty jejich charaktery na tu dobu a na ten režim, no nevim, nevim... Tento díl se motal kolem horníků co dělali slavný tunel pod 4. reaktorem, ale většina té hodiny vůbec o této práci nebyla, režisér dal přednost houpajícím klobáskám před důležitějšími fakty... škoda, tedy alespoň pro mě. .. Jinak třetí part je stále nadprůměr, ale už né tak chytlavý jako první hodinovka... ()

KatInTheBox 

všetky recenzie používateľa

Som strašne rada, že tvorcovia vychádzali hodně z knihy Svetlana Aleksijevič - Modlitba za Černobyl. Hlavne teda u príbehu hasiča a jeho ženy. Neviem či ho prerozpravajú celý, ale dúfam že áno, on totiž neskončil smrťou hasiča. Naviac v knihe kde ho rozprava dopodrobna sama Ljudmila je doslova a do pismena šokujúci. Strašne dlho som sa po jeho prečítaní nemohla spametat z toho čo si zažili. Silou sa vyrovnal asi len príbehu likvidátora, popísaného jeho ženou na konci tej samej knihy - tajne dúfam, že tento príbeh sa dostane do seriálu tiež aspoň v poslednej časti. Aj ked neviem, 5 dielov je málo, kludne by to znieslo i 20 dielov, tak šialené sú príbehy ľudí čo popisuje kniha a každý z nich by si zaslúžil aspoň zmienku. Inak seria 5 hviezdiciek, a doporučujem povinne pozrieť všetkých čo berú navštěvu Černobylu ako "zábavku" v rámci akčnej dovolenky... ()

Reklama

Pitryx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velká škoda toho klišé v nemocnici, tedy myslím to manželské mini drama. To strhlo půlku dílu dolů. Ale zase na druhou stranu musím dát dvacet za reakci havířů a vůbec za ně, a pak musím přidat dvacítku maskérům, kteří se tu opravdu vytáhli. Takže oproti mému předpokladu, že nezvládnu ani půlku seriálu jdu do čtverky. Ovšem už bez očekávání. Ale jdu. ()

Razz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Samozrejme ďalších 5 hviezd. Trošku ma dráždia komentáre typu "toto nie je úplne presne", "tento človek neexistoval" atď. Ak by som chcel vidieť fakty, pozrel by som si niektorý z dokumentárnych filmov o tejto katastrofe. Tento seriál je dramatizácia na motívy skutočných udalostí a je pochopiteľné, že nie všetko je úplne presné. Podstatné fakty sú však zachované a ukazujú nielen na hrôzu samotnej katastrofy, ale aj systém, ktorý fungoval v ZSSR a ktorý v niektorých detailoch funguje dodnes v dnešnom Rusku. ()

bender111 

všetky recenzie používateľa

tak toto bola zatial asi najtazsia epizoda. neskutocne hnusna tazka atmosfera, kde nam ukazali bezmocnost ludi, ktori absolutne nevedeli co sa deje a ze sance na prezitie su takmer nulove. nechcem ani pomysliet, co museli prezivat ti hasici v poslednych hodinach zivota. tazky hudobny podmaz je uz len ceresnickou na torte, ktora nadherne doplnuje atmosferu bezmocnosti ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • "Open wide, O Earth" je názov modlitby pri ortodoxných pohreboch na východe. (chesterko)
  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)

Reklama

Reklama