Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (28)

plagát

Slečna Scarletová a Vévoda - Inheritance (2020) (epizóda) 

Nečakajte historicky autentický seriál. Je to proste oddychovka, zasadená do minulosti. Krásna kostýmovo, ale logicky neodpovedá realite. Na druhej strane je to presne to, čo som čakala. S nadšením som pozrela všetky diely behom jedného dna a dúfam, že sa dočkáme aj dalšej série. Na Stuarta mám slabosť a som rada, že v posledných rokoch sa začal viac objavovať. Tieto historické postavy mu idú, je to jednoducho taký mužný typ na ktorého sa dobre pozerá. Kate mi trošku nesedela, príde mi predsa len príliš moderná. Ale tak ako dvojica celkom fungujú a ak bude druhá séria, pravdepodobne sa dočkáme aj viac romantických chvílok.

plagát

Bridgertonovi (2020) (seriál) odpad!

Hruza. Ako fanušik knižnej série som sa strašne tešila na seriál. Ale bohužial s knihami to má spoločné snád len názov :( Všetko prekrútené, popletené a bohužial znásilnené aktuálnym povrchným trendom maximálnej korektnosti. Obrovské sklamanie. Vrchol tvoria nesympatickí herci. Výjma starej gardy - božskej Polly Walker - absolutne hrozné hranie. Len kvoli nej som to nakoniec dopozerala.

plagát

Půlnoc v Magnólii (2020) 

Prijemný oddychový film. Vybrala som ho náhodou bez toho aby som zistovala kto tam hrá a prvých minút som rozmýšlala odkial toho chlapa poznám... aha, šak to týpek z Versailles :D Bohužial kvoli tomu, že hral presne ako v tom seriále, to nehral dobre. Čo je škoda, lebo občas sa od tejto ikonickej role odprostil a zahral Jacka, a to boli práve tie momenty za ktoré dávam hviezdičky. Škoda, že tak neodohral celý film, bol by asi tak 100x lepší. Lebo potenciál to má, zápletka zaújmavá, dalo sa vyťažiť veľa. Aj jeho považujem za skvelého herca, dúfam ale, že nie len jednej ikonickej role.

plagát

Otrokárske cesty (2018) (seriál) 

Skvelý seriál. Doporučujem pozrieť každému a hlavne náruživým stůpencom BLM. Snád im konečne docvakve, že v tom fakt nie sú sami.

plagát

Koruna (2016) (seriál) 

Za mně první dvě série skvělé. Se třetí jsem se prala. Kompletní změna ansámblu mi nesedla. Přišlo mi, že se úplně změnila atmosféra a i bohužel dlouze budovaná povaha jednotlivých postav. Třetí sérií jsem vytrpěla a jaksi mi sedla až s 9 a 10tým dílem. Zbytek bylo trošku utrpení. I když pokud by byla první a druhá série a pak tahle třetí samostatné seriály, pak by mi přišli oba skvělé. Prostě mi chybí staré obsazení :D

plagát

Colectiv (2019) 

Celý čas keď som to pozerala, tak som si hovorila vďaka bohu za slovenské a české zdravotníctvo (s nimi mám skúsenosti). Na druhej strane je jasné, že podobné se deje i tu u nás - i u nás máme neustále nové a nové kauzičky (nákup rentgenov, ochranné pomocky, podozrivé rekonštrukcie nemocníc a zdravotných stredísk,...) dokonca by som povedala, že ľudí už to vobec neprekvapuje keď sa niečo odhalí. A to nevravím o chovaní niektorých doktorov, kedy sú u nás týpci čo odtrhnú dieťatu hlavu pri porode :( Na druhú stranu ale vidím lekárov a sestry, ktorí dokážu i v poloruinách urobiť špičkovú operáciu. A o tom je vlastne i tento dokument - že všetko má dve strany, všadě žijú ľudia čo dokážu fungovať ako hyeny a potom ľudia čo sa snažia pomoct a zmeniť systém. Strašne mi bolo na konci ľúto Vlada, ktorý sa o zmenu snažil ale nanešťastie mu do toho vbehli volby. Ktovie ako by to vyzeralo, keby mal na zmenu celé volebné obdobie. Celkom by ma zaújmalo ako to pokračovalo ďalej - kde skončil a taktiež ako skončili reportéri potom čo sa im začali vyhrážať. Btw pre mňa bola asi najviac šokujúca čast požiaru, nikdy by som neverila že sa takto rýchlo dokáže požiar šíriť.

plagát

Mečiar (2017) 

Nvotová musela mať strašne smutné detstvo, keď jediné čo vedela, je hrať sa na Mečiara. Zvláštne, že sme rovnaká generácia, ale kopu, kopu vecí si pametám inak ako ona:) Osobne pre mňa bol dokument sklamania, aj keď dokument..no toto dokument nie, skor také jej rozpravanie o rodine, politike, obecnej situácií. Asi potrebovala niake peniaze na matroš, tak vytiahla rodinné videa, oslovila Mečiara, ktorý sa na dochodku nudí, a hľa - máme akože revolučný dokument. Bohužial pre diváka tam nič revolučné, okrem obmielania nežnej revolúcie, nie je. Žiadna gradácia s Mečiarom, žiaden hlbší rozhovor ani konfrontácia sa nekoná. Skor rozhovor s ním je vedení čo najviac neutrálne, asi so snahou žískať čo najviac minutáže, aby dokument mohol mať aspoň tú hodinku a pol. To oveľa lepší je v tomto dokument o Jakešovi, korý som nedávno videla. Kde sa tvorcovia nebáli a pýtali sa i nepríjemné otázky a šli do konfrontácie. Verím, že v budúcnosti sa na sk najde niekto, kto sa do tejto témy vloží oveľa hlbšie a nestrannejšie. Ale to je možno práca až pre generácie, čo sa ešte ani nenarodili. Lebo tak ako vo všetkom, na slovensku je možné byť len buď bezmedzný zbožňovateľ alebo absolutný nepriateľ akejkoľvek verejnej osobnosti - nič medzi tým byť nemožete, bez ohľadu na to o akej osobe sa bavíte.

plagát

Všem klukům: P.S. Stále tě miluju (2020) 

Tak kedže kniha ma 3 diely, je jasné že nás čaká budúci valentín posledný 3tí diel. A to bez ohladu na to, ako sa dvojka nepodarila. Kedže som si po 1ke prečítala knihy a jednotka mala drive, až moc, moc, moc som sa natešila na 2ku. Bohužial zbytočne. Síce i pri čítaní kníh som sa chvilami nutila pokračovat, tak som si vravela že vo filme to majú možnost zachranit - ked sa to tak pekne podarilo už v prvom filme, kde knižná predloha bola tiež problematická. Bohužial sa nepodarilo. Strasne mi vadilo celkové odflaknutie scénara, dalo sa to urobiť lepšie. A potom kopa drobnosti počínaje zlou parochnou Lany (ktorá mala v dobe natáčania mikádo, tak to museli zakryť a teda dosť blbo) až po nelogickú záverečnú scénu, kde letia kam??? A to nehovorím o superschopnosti robit anjeličkov v 2 cm snehu na trávniku a nemať ani škvrnku na bielom saku a šatách :D :D

plagát

Na tenkém ledě (2020) (seriál) 

Ok. Takže toto je ten typ seriálu kde sa neviete po jeho zliadnutí rozodnúť či chcete alebo neccete aby to malo ďaľšiu sériu. Na jednej strane zaujmavé prostredie tohoto nádherného športu, na druhej strane toľko scénaristickýc nonsenzov...no hrúza. Ja fakt nechápem prečo sa musí do každého dielu nacpat tolko roznych drama liniek, ktoré su drama tak na 5 minút a potom nič z toho - kde sú tie časy kedy seriály mali jednu max dve drama linky a tie sa rozvýjali a riešili 23 častí...Podľa mňa by úplne vystačil s hlavnou linkou bipolarity a toho ako toto može a má dopad na rodinu a športovú kariéru. Nie, že sa tu bude ešte rozoberať tehu v 15tich, sexuálni predátori, lesbičky v športe, športové úrazy, a nezabudnime na povinú čiernu stopu..a to je len pár čo som si spomenula. Ešte tam je kopa kopa vaty a pseudodrama. Vo finále to vobec neposobí reralisticky, lebo robiť šport na vrcholevej úrovni by sa s týmto vobec nedal. Naviac nelogické veci kdy matka samoživitelka, bez práce s psychickou chorobou je schopná financovat dve dcéry venujúce sa tomuto extrémne drahému športu?? HAHAHA..neviem čo scénaristi brali, ale asi to prehnali.

plagát

Ulica (2005) (seriál) odpad!

Vždy keď vidím v TV upútavku na seriál Ulica, tak mi ako prve napadne, že to bude o bezdomovcoch. Potom som zklamaná, že to je toto. On by seriál o bezdomovcoch bol asi zaújmavejší než reálna Ulica :D