Reklama

Reklama

Dangal

  • India দঙ্গল (viac)
Trailer

Bývalý šampión vo wrestlingu Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) sa jedného dňa musel zmieriť s trpkými skutočnosťami:  že nikdy nevyhrá zlatú medailu pre svoju krajinu a že zápasením svoju rodinu neuživí. A tak sa so športovou kariérou nadobro rozlúči. Avšak sľúbil si, že sa svojho sna nevzdá a že zlato pre Indiu vybojuje jeho syn. No osud chcel inak a jeho láskyplná manželka (Sakshi Tanwar) mu namiesto synov porodila štyri dcéry. Ked' sa už pomaličky začal Mahavir so svojim nešťastím zmierovať, nečakaná udalosť spôsobí, že vo svojich najstarších dcérach, Geete (Fatima Sana Shaikh) a Babite (Sanya Malhotra), objaví zápasníckeho bojovného ducha. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Tohle je moje první setkání s indickou kinematografií, pokud nepočítám nějaké koprodukce a asi jsem si nemohl vybrat o moc lépe. Sportovní filmy, založené na skutečném příběhu totiž nikdy nezklamou a vůbec nevadí, že jde o sport, který mě nijak nezajímá. Tenhle je totiž jiný a delší než jsem zvyklý z americké produkce, což však nakonec také nevadí. Nic se zbytečně nezkracuje a přitom to nevypadá, že by tam bylo něco navíc. Přistupoval jsem k tomu s obavy, protože jsem nevěděl, co čekat od indických filmů a nakonec odcházím nad míru spokojený. Doufám, že takových !přehlížených" kousků nakonec najdu o něco víc. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Nie som až takým priaznivcom indickej filmovej tvorby, ale tento film ma zaujal. Naviac životopisný. So skvelými ukážkami a zaujímavým príbehom otca a hlavne jeho dcér. Si viem predstaviť vlhké a od slz premáčané sárí indických diváčok vychádzajúcich z kín po tomto filme. Film o nenaplnenom sne a túžbe niečo dokázať. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Bollywood u nás vďaka nedostupnosti zažiari len občas, zatiaľ som mnoho indických filmov nevidel, ale tento si zapamätám navždy. Netuším ako film bodoval v Indii, ale odhadujem, že to musel byť veľký hit. A niet sa čomu diviť, pretože tento film si vás jednoducho získa a osloví bez ohľadu na to, či šport, v tomto prípade zápasenie máte radi alebo nie. Príbeh je chytľavý, občas vtipný, v závere dojímavý. V zápasníckych scénach som teda čumel ako to tvorcovia dali realisticky, každý zápas bol čistý adrenalín, dokonca i ten medzi otcom a dcérou, "stará škola versus nová technika". Dangal ma nadchol po všetkých stránkach a ak v Indii vznikne len 5 takto kvalitných filmov ročne, chcem ich všetky vidieť. Dangal je jednoducho bomba! 100%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Športové filmy pozerám iba z povinnosti, netuším, či som vôbec videl nejaký indický film, ženské zápasenie považujem za omyl, pri filmoch dlhších ako dve hodiny znepokojene dvíham obočie a napriek tomu všetkému som dal tomuto sympatickému filmu štyri hviezdičky. Dobre sa naň pozeralo, zápasy boli kvalitne zahrané, bola v ňom nie jedna, ale hneď niekoľko nosných myšlienok a bol príspevkom k spochybneniu doterajšieho postavenia žien v Indii. To nie je málo. Inak som rád, že filmu nedal ani jeden komentátor menej ako tri hviezdičky. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Tieto indické/hindské filmy za posledných 15 rokov prebrali pátos hollywoodskej drámy a v ich šate dobýjajú filmový svet. Filmy sú dramatické, je v nich osobnostný a vzťahový vývoj - hoci dosť sploštený, ale vskutku tak nalinkovaný, aby to bolo chutné a silno emocionálne. A to všetko v minutážach okolo 160 minút v priemere, čo je celkom aj výzva vzhľadom k súčasným štandardom. Bohužiaľ, v tomto bode tá výzva aj končí a odnášam si z filmu len detský sen dostať sa zo stoky hore resp. otcovský, ktorý naopak spočíva v hladkaní si ega nad neoblomnou priebojnosťou svojho potomka. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (15)

  • Dangal je dosud nejvýdělečnější snímek v historii indických filmů. Dokázal celosvětově vydělat 302 895 451 amerických dolarů. Jedná se také o nejvýdělečnější sportovní film roku 2016 a čtvrtý nejvýdělečnější film studia Disney v roce 2017. (radecacek)
  • Hlavní hrdinky absolvovaly náročný sedmiměsíční trénink, aby jejich zápasení působilo věrohodně. Kromě toho se jich spolu s celým štábem ujal Kripa Shankar Patel Bishnoi, trenér indického ženského wrestlingového týmu. (HellFire)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama