Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre partičku stredoškolákov z malého amerického mestečka je kľúčom k úspešnému víkendu nájsť ľubovoľného dospeláka, ktorý im kúpi alkohol. Osamelá pani Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomto smeru darom z nebies. Nielen, že teenagerom bez mrknutia oka kúpi prepravku s alkoholom, ale navyše im ponúkne aj pivničné priestory vo svojom odľahlom dome, aby si ho tam mohli vypiť a trochu sa pritom zabaviť. „Mama“ Sue Ann má len pár drobných podmienok. Aspoň jeden z účastníkov musí zostať triezvy, aby ostatných mohol bezpečne odviezť domov. V jej dome sa nesmie nadávať a nikto nesmie chodiť hore, do obytných priestorov domu, čo sú na prvý pohľad celkom splniteľné podmienky. A tak sa miestne deti stretávajú u mamy častejšie a častejšie. Avšak do párty pohody sa pomaly začínajú vkrádať temnejšie tóny, keď sa zrazu z nadštandardnej pohostinnosti domácej pani stane zvláštny druh posadnutosti a istota, že raz príde deň, keď za to bude niečo chcieť naspäť. Z dokonalého sna všetkých teenagerov sa rýchlo stane nočná mora a najlepšie miesto v meste sa premení v najhoršie miesto na Zemi. Ona vám to predsa hovorila detičky. Hore ste nemali chodiť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (191)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tento subžáner sa nazýva “televízna sračka.” Začnem kladmi: Na Dianu Silvers sa super pozerá, aj keď nevie hrať. Aj jej postava je fajn a sedí jej. Aj chémia medzi ňou a jej Juliette Lewis matkou funguje, aj s tým chalanom je zlatá. Druhú hviezdu dostáva automobilová scénka. Čo sa týka hlavného záporáka Octavie Spencer je zle úplne všetko, jak jej prítomnosť, tak minulosť, ako postava, tak aj herečka. A keby sa to aj náhodou stalo ako je to napísané (a je to zle napísané), určite by sa to nestalo tak, ako je to natočené. Celá ona je jeden obrovský castingový a scenáristický fail a už by ju po tomto nemali aspoň na čas nikam obsadzovať. A odkedy prídu s tou, od začiatku jasnou, megaohranou pointou, už vás to celé vlastne iba preserie až do konca, ktorý je mimochodom na smiech. Súcitím s každým, kto zaplatil za kino. Ps: Dobre, že obsadili oscarovú Allison Janney a dali jej dve scény krovia. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi nezáživný príbeh o jednej ublýženej a hlavne pošahanej. Obsahová stránka bola tak blbá, že vlastne otravovala po celý čas. Na žáner horor tiež rýchlo zabudnite, skôr ide iba o taký uťahaný thriller. Ale aj to len posledných 30 minút. Našťastie technická stránka nebola zlá. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Mám béčkový thrillery fakt rád, dokonce je to jeden z mých nejoblíbenějších žánrů, ale nebudu házet hvězdy každý pitomosti. Ke konci už se to sice docela dobře rozjelo (od srážky Mámin červený pick-up vs. Mercedes), ale ta hoďka něco předtím byla fakt úmorná. Když už scénárista děj takovou dobu natahoval a vatoval, měl pak závěr aspoň pořádně vykrvit a dopřát diváctvu mnohem tučnější zabijačku, takhle mám teď pocit promrhanýho času. Ale herci tentokrát docela v pohodě, tlustá Ma vypadala jako doopravdická magorka, měla moc hezkou (i když i moc vedlejší) dceru, ostatní týni i týnky vesměs taky ucházející, jen dcera Lewisky by nemusela tolik koulet očima jako blbka, ale musí holt chuděra tu absenci hereckýho talentu nějak vykompenzovat, že jo. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vždy mi príde smiešne, ako sa v amerických filmoch mládež za hlasitého kriku povzbudzuje, aby na ex kopli do seba nejaký ružový drink s objemom nášho frťana a silou tak maximálne 16%. A potom sa ešte tvária kyslo ako keby dali do seba alpský rum. To by mali ísť na stáž k Voloďovi, ktorý za 2 minútky stiahol 3 fľaše vodky. Síce potom trochu spadol, ale som si istý, že nemal problém vrátiť sa z obednej pauzy do práce: https://www.youtube.com/watch?v=tF18uHOcr_w To je asi tak všetko zaujímavé, čo sa stane za celú prvú hodinu filmu. Potom začne Octavia trošku "řádit", no kým sa rozbehne, už je aj koniec. Nebudete sa baviť, ale tá Octavia stojí za to. Hrá to super a vyzerá ešte horšie ako v skutočnosti. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Máti chce nejdříve chlastat se středoškoláky, pak se chce pomstít jim a jejich rodičům, aby nakonec (SPOILER!!) shořela v domě s bývalým spolužákem, kterého chtěla zbavit své mužské chlouby. Jinými slovy bezduchá taškařice, která se snaží být psychologickým thrillerem, kterým vskutku není. Béčkoidní horor se sexuálními narážkami s poněkud dnes už vrásčitou Juliette Lewis, kterou ovšem kompenzuje celkem sexy číča Dianka Silvers. 40% ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (4)

  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)
  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)

Reklama

Reklama