Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z viacerých segmentov, ktoré sú medzi sebou vzájomne prepojené. "The Way Out And The Way In". Dvojica previnilcov sa snaží uniknúť pred spravodlivosťou a vyhnúť sa trestu za svoj čin. Ich osud sa však stále zamotáva a postupne zisťujú, že pred svojou minulosťou nemôžu utiecť, a budú kvôli nej brutálne trpieť.
"Siren". Tri mladé dievčatá, ktoré tvoria hudobnú skupinu, sa vybrali na výlet. Počas dlhej cesty nehostinnou púšťou však dostanú defekt a zostanú odrezané od sveta, pretože nemajú potuchy, ako ďaleko je najbližšie mesto, a taktiež nemajú náhradnú pneumatiku. Našťastie sa po dlhom čakaní objaví auto a zhodou náhod sú jeho majitelia veľmi prívetiví. Dievčatá dokonca pozvú do svojho domu, kde im poskytnú plný komfort. Po príjemnej večeri s rodinou, ktorá ich prijala s otvorenou náručou, sa však pobyt mení na najhoršiu nočnú moru.
"The Accident". Lucas cestuje počas noci opustenými cestami a dlhú cestu si kráti telefonátom s priateľkou. Znenazdajky sa však pred jeho autom z tmy vynorí postava a on už nemá šancu zabrzdiť. Dochádza k zrážke a neznáma osoba má na tele mnohopočetné zranenia. Lucas je však ochotný urobiť čokoľvek, aby jej pomohol. Po príchode do blízkeho mesta má šťastie, keď nájde nemocnicu. Problémom je, že v tejto nemocnici sa využívajú naozaj netradičné liečebné metódy.
"Jailbreak". Starší muž prichádza do mesta, aby tu našiel sestru, ktorá sa stratila už pred trinástimi rokmi. Po malej chvíli však zisťuje, že mesto je plné zvláštnych obyvateľov, a nájdenie sestry jeho sestry bude oveľa komplikovanejšie, ako sa spočiatku zdalo. V záverečnej časti prichádza mladá rodina po prvýkrát do svojho nového domu. Plánovaná večera a oslava sa však nekoná, pretože uprostred večera zaklope na dvere neznámy návštevník, ktorý sa do ich domu snaží dostať za každú cenu. Rodina tak musí čeliť obrovskému nebezpečenstvu hneď po príchode. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (129)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V posledných rokoch sa týmto poviedkovým hororom až prekvapivo darí a hlavne od vydareného VHS 2 si už s radosťou pozriem takmer každý a ani Southbound nedopadol vôbec zle. Paradoxne najväčšou slabinou je samotný príbeh, až tri prostredné poviedky, teda stopárky, nemocnica a pátranie po dcére ma dejovo ani moc nezaujímali, čo ma veľmi mrzí, keďže to zaberá väčšiu časť filmu, ale aspoň to celkom zachraňuje úvod a záver, ktoré tvoria jedno dielo, zaujímavo kombinuje dva subžánre a nechýba ani výborný nápad. A tentoraz sa nejedná o niekoľko samostatných poviedok, ako je to v tomto žánri zvykom, ale snaží sa to pôsobiť spojitejšie a komplexnejšie, čo sa tomu síce darí len z časti, ale aj tak mi to prišlo celkom oživujúce. No po ostatných stránkach sa už dá takmer len chváliť, atmosféra je celkom obstojná, za čo môže aj žánrovo atraktívne prostredie, nájde sa tu viacero napínavých momentov, aj keď prakticky výhradne v tej úvodnej a záverečnej časti a poteší aj niekoľko kvalitných drsných scén. V obsadení by síce potešilo aj nejaké aspoň trochu známe meno, ale inak mi tu postavy prišli ideálne, takže si nemôžem sťažovať. Vizuálna stránka je úplne ideálna, efekty väčšinou tiež, aj keď pár by to chcelo ešte doladiť, hlavne tých démonov, ktorí boli inak perfektní a veľkým plusom je výborná hudba, ktorá mi pripomenula Carpentera osemdesiatych rokov. Takže kvôli slabším zápletkám nemôžem dať lepšie hodnotenie, ale inak som dosť spokojný, väčšina zložiek bola na pomery žánru poslednej doby na nadštandardnej úrovni. A najviac by som ocenil, keby sa z úvodu a záveru urobil plnohodnotný film, to by mohla byť vydarená žánrovka. 67% ()

Bane_Boss 

všetky recenzie používateľa

Černočerná noc uprostřed ničeho. Ubíhající silnice osvětlená světly auta. V rádiu zrovna končí ničím nevýrazný country song. V hlavě lítost a výčitky. Odškodné a odčinění. To je přece život ne? Ale ten další song je přímo pro Vás. Pro všechny ztracené duše běžící na trati k vykoupení a pro všechny hříšníky utíkající před minulostí, ale přesto směřující do té hořké temnoty před nimi. My všichni jsme na této nekonečné cestě. Na té beze jména a bez konce. Hledáme cestu ven z dneška do zítřejšího dne. Pokusí se vás zastavit, ale musíte si říct NASRAT a pokračovat dál. Protože toto je vaše cesta a dnes by to mohla být Ta noc, kdy konečně uprchnete před těmi zvrácenými démony jednou provždy. A já u toho budu s vámi, abych se ujistil, že skončíte tam, kde máte, protože na konci dne se každý pokouší najít cestu domů, right?. Song začíná hrát. PeS: Film jako dobrej a ten song pro vás/nás/mě si asi musím koupit do haše, bo zadarmiko nikde není a já na něho musím žhavit do lurev!!!! ()

Reklama

stration 

všetky recenzie používateľa

Výborně natočené příběhy, které jsou nejenom dobře natočené, ale i dobře vymyšlené. Celou stopáž nemáte čas se ani jít vyčůrat a jenom se těšíte, jak vás následující minuty překvapí, potěší a zmasakrují. Triky jsou tak akorát, gore perfektní a ke všemu vyhrává nadupaná hudba. Opravdu jsem si to hrozně užil a po dlouhaté době mám chuť si tuto pětihubku pustit znovu. Doporučuju všem hororovým nadšencům. Letos toho moc lepšího k vidění vážně nebylo. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

V Southbound stačilo vytvořit několik příběhů, zručně je natočit, šoupnout je na neexistující dálnici uprostřed ničeho a pocit strachu mě přilepil k obrazovce. Atmosféra i hudba v Southbound jednoduše funguje, podtext útěku před minulostí je znát z každého příběhu a z té každoroční nabídky nekoukatelných hororů nechci jít tentokrát pod čtyři hvězdičky. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Zoufale rutinní mini-kolekce snad všech myslitelných hororových archetypů, opatřená navíc ubíjejícím low budgetovým vizuálem. Southbound ve mně nechtěně evokuje mdlý a do sebe zahleděný filmový pokus studenta prvního ročníku FAMU. A ten rozmáchle ambiciózní pokus o rádoby chytrou osudovou smyčku si tvůrci taky mohli odpustit. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Nemocničné scény boli natočené v nefunkčnom krídle plne funkčnej nemocnice. (MikaelSVK)
  • Názov baru, do ktorého vtrhne Danny s brokovnicou, je "Pasca" ("The Trap"). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama