Reklama

Reklama

Kaguja-sama wa kokurasetai: Tensaitači no ren'ai zunósen

(seriál)
  • Japonsko かぐや様は告らせたい ~天才たちの恋愛頭脳戦~ (viac)
Trailer 2
Japonsko, (2019–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 24–48 min)

Predloha:

Aka Akasaka (komiks)

Hudba:

Kei Haneoka

Hrajú:

Aoi Koga, Makoto Furukawa, Rjóta Suzuki, Konomi Kohara, Hikaru Akao, Fumiko Učimura, Takako Tanaka, Maja Enojoši, Mei Šibata, Taito Ban, Taiši Murata (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(36)

Obsahy(1)

Věříte naivním a romantickým představám o tom, že vztah je rovnocenným partnerstvím? Tak to ale ve skutečnosti bohužel většinou není. V každém vztahu je vždy jeden, který víc dává a pak ten druhý, co zase víc bere. V některých ohledech je vztah nekonečná tahanice o moc, o to, kdo bude určovat, kam se vše bude dál vyvíjet. Láska je zkrátka boj, ve kterém vyhrává ten, kdo má rád míň! Alespoň předseda studentské rady na prestižní Shuchiin Academy a mladý génius Miyuki Shirogane je o tomto přesvědčený. A tak není divu, že je před dívkou, do které je zamilovaný, ostražitý, a i když tuší, že ani on jí není lhostejný, tak se ke své náklonnosti nehodlá přiznat. Vždyť podle výše zmíněné teorie ten, kdo se první vyzná ze svých citů - přizná, že miluje, vlastně prohrál první kolo! Problémem je, že Miyukiho vyvolená, zástupkyně předsedy studentské rady a budoucí dědička obchodního impéria Kaguya Shinomiya, sice Miyukiho také miluje, ale má na vztahy a na lásku dost podobný názor. Tím se rozehrává každodenní psychologická bitva mezi dvěma inteligentními mladými lidmi o to, kdo jako první donutí toho druhého otevřeně přiznat své city. Oba mladí lidé věří ve své schopnosti, svůj důvtip a zkušenosti, myslí, že o lásce vědí všechno. Ale existuje mezi námi vůbec někdo, kdo se v tom šíleném emočním koktejlu doopravdy vyzná? (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Kaguja-sama wa kokurasetai: Tensaitači no ren'ai zunósen (2019) 

Anime je vlastne o tom, že láska je vojna a súperenie a jeden vždy dáva viac ako druhý a preto sa obe strany snažia tú druhú stranu prinútiť vyznať sa a vlastne byť tým porazeným. Hlavný hrdinovia sú v študentskej rade a to menovite Kaguya a predsedom študentskej rady je Miyuki. Nebude to spoiler ak poviem, že tieto dva charaktery sa zbožňujú navzájom a snažia sa hlavne zo začiatku prinútiť toho druhého na pozvanie na rande a neskôr tam začína seriózna romantika kedy sa snažia prinútiť akýmkoľvek spôsobom z tej druhej osoby dostať nejaké vyznanie. Súperenie medzi dvoma hlavnými hrdinami prerastá do rôznych menších scénok, kde sa nakoniec dozvieme kto prehral a kto vyhral. Väčšinou sa obaja snažia si nejako zachovať tvár, aby neprehrali. Toto súperenie je naozaj fantastické a dodáva anime vynikajúci šmak (vynikajúcu príchuť), napriek tomu, že scénky niekedy na seba úplne nenadväzujú a sú menšími príbehmi. Samozrejme tento koncept sa mení v tretej sérii, ale to som potom priamo vysvetlil v komentovaní tretej série. Vedľajšie charaktery majú tiež svoju dušu nie sú nejako ploché a sú tiež zaujímavé. Ak hľadáte anime psychologické, so súbojom pohlaví a v prvých dvoch sériách také, že pôjde hlavne o to a romantiky sa skoro vôbec nedočkáte tak toto anime si budete užívať a následne dostanete to romantické finále v tretej sérii. Za mňa osobne je najlepšia séria tá druhá. ()

Ultra Romantic (2022) (S03) 

Možno sa to nebude na prvý pohľad zdať, ale tretia séria je slabšia ako tá druhá. Áno výrazne ťaží z predošlých dvoch sérii, ale nie je taká premyslená a dobrá ako napríklad druhá, ale zasa si myslím, že kľudne dosahuje kvalít tej prvej. Takže druhá najlepšia, tretia a nakoniec prvá (najhoršia). Dôvod je veľmi jednoduchý a to, že táto tretia má zopár slabších dielov a vlastne zaseknutý dej, ktorý smeruje len k jednému a to totálnemu romantickému vyvrcholeniu. Tým pádom sa dá povedať, že kto čaká romantiku tak toto je naozaj finále a vynikajúco pripravené finále. Škoda, že také finále nedopriali aj niektorým vedľajším charakterom, lebo tam to začínalo byť oveľa zaujímavejšie hlavne vzťahovo. Takže sa dočkáme veľmi uspokojivého finále, ale čo ostatné aspekty anime? Upúšťa sa už z tej súťaživosti a už tak často nevidíme, kto vyhral prehral a je to už viac menej doplnok oproti predošlým sériám. Chika mi pripadala tu omnoho inteligentnejšia a mala dobré nápady a už skoro vôbec nepôsobila rušivo. Yuu sa stáva oveľa väčším main charakterom a to čo sa deje okolo neho začína byť občas zaujímavejšie ako súboje medzi Kaguyou a Miyukim a tým pádom sa anime rozvetvuje do viac rôznych maličkých príbehov a diváci by si teda zaslúžili aj viac informácii čo sa bude diať ďalej s vedľajšími charaktermi, ale možno sa to dozvieme neskôr. Príchodom romantiky, ale anime stráca psychologické súboje, intrigy a zaujímavé situácie, do ktorých sa nechceli hlavný hrdinovia dostať a anime je sústredené len na jedno a mňa osobne obyčajná romantika nedokázala tak zasýtiť ako všetko ostatné predtým. Ono to nevadí vtedy keď dostaneš takú istú kvalitu v inej sfére ako si mal predtým, ale tu je to maličký kus horšie, ale vlastne to je mi jedno, lebo kvalita zostáva postačujúca a koniec je pre mňa absolútne prijateľný. Čo by si ale anime zaslúžilo by bol nejaký sofistikovaný koniec, kde by dva hlavné charaktery bojovali do poslednej chvíle o priazeň toho druhého a snažili by sa ho donútiť sa vyznať a napríklad také niečo by zlyhalo a museli by sa vyznať obaja naraz a podobne. To sú samozrejme moje špekulácie, ale musím povedať, že tretia séria má také hodnotenie podľa mňa hlavne preto, lebo ľudia si zoberú čo všetko mali z predošlých sérii a tu si zoberú toto romantické vyvrcholenie a povedia si super koniec. Za mňa ale veľmi podarené romantické pokračovanie a veľmi som sa zabavil. ()

Reklama

Reklama