Reklama

Reklama

Kaguja-sama wa kokurasetai: Tensaitači no ren'ai zunósen

(seriál)
  • Japonsko かぐや様は告らせたい ~天才たちの恋愛頭脳戦~ (viac)
Trailer
Japonsko, (2019–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 24–48 min)

Predloha:

Aka Akasaka (komiks)

Hudba:

Kei Haneoka

Hrajú:

Aoi Koga, Makoto Furukawa, Rjóta Suzuki, Konomi Kohara, Hikaru Akao, Fumiko Učimura, Takako Tanaka, Maja Enojoši, Mei Šibata, Taito Ban, Taiši Murata (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(36)

Obsahy(1)

Věříte naivním a romantickým představám o tom, že vztah je rovnocenným partnerstvím? Tak to ale ve skutečnosti bohužel většinou není. V každém vztahu je vždy jeden, který víc dává a pak ten druhý, co zase víc bere. V některých ohledech je vztah nekonečná tahanice o moc, o to, kdo bude určovat, kam se vše bude dál vyvíjet. Láska je zkrátka boj, ve kterém vyhrává ten, kdo má rád míň! Alespoň předseda studentské rady na prestižní Shuchiin Academy a mladý génius Miyuki Shirogane je o tomto přesvědčený. A tak není divu, že je před dívkou, do které je zamilovaný, ostražitý, a i když tuší, že ani on jí není lhostejný, tak se ke své náklonnosti nehodlá přiznat. Vždyť podle výše zmíněné teorie ten, kdo se první vyzná ze svých citů - přizná, že miluje, vlastně prohrál první kolo! Problémem je, že Miyukiho vyvolená, zástupkyně předsedy studentské rady a budoucí dědička obchodního impéria Kaguya Shinomiya, sice Miyukiho také miluje, ale má na vztahy a na lásku dost podobný názor. Tím se rozehrává každodenní psychologická bitva mezi dvěma inteligentními mladými lidmi o to, kdo jako první donutí toho druhého otevřeně přiznat své city. Oba mladí lidé věří ve své schopnosti, svůj důvtip a zkušenosti, myslí, že o lásce vědí všechno. Ale existuje mezi námi vůbec někdo, kdo se v tom šíleném emočním koktejlu doopravdy vyzná? (Jeoffrey)

(viac)

Videá (7)

Trailer

Recenzie (16)

Hees 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Anime je vlastne o tom, že láska je vojna a súperenie a jeden vždy dáva viac ako druhý a preto sa obe strany snažia tú druhú stranu prinútiť vyznať sa a vlastne byť tým porazeným. Hlavný hrdinovia sú v študentskej rade a to menovite Kaguya a predsedom študentskej rady je Miyuki. Nebude to spoiler ak poviem, že tieto dva charaktery sa zbožňujú navzájom a snažia sa hlavne zo začiatku prinútiť toho druhého na pozvanie na rande a neskôr tam začína seriózna romantika kedy sa snažia prinútiť akýmkoľvek spôsobom z tej druhej osoby dostať nejaké vyznanie. Súperenie medzi dvoma hlavnými hrdinami prerastá do rôznych menších scénok, kde sa nakoniec dozvieme kto prehral a kto vyhral. Väčšinou sa obaja snažia si nejako zachovať tvár, aby neprehrali. Toto súperenie je naozaj fantastické a dodáva anime vynikajúci šmak (vynikajúcu príchuť), napriek tomu, že scénky niekedy na seba úplne nenadväzujú a sú menšími príbehmi. Samozrejme tento koncept sa mení v tretej sérii, ale to som potom priamo vysvetlil v komentovaní tretej série. Vedľajšie charaktery majú tiež svoju dušu nie sú nejako ploché a sú tiež zaujímavé. Ak hľadáte anime psychologické, so súbojom pohlaví a v prvých dvoch sériách také, že pôjde hlavne o to a romantiky sa skoro vôbec nedočkáte tak toto anime si budete užívať a následne dostanete to romantické finále v tretej sérii. Za mňa osobne je najlepšia séria tá druhá. ()

Andy.222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Samožejmě i tento seriál trpí problémem mnoha podobných seriálů - máte tu díly, kdy postavy jsou sympatické a pokyvujete hlavou jak dobře to vymyslely, díly kdy tou hlavou kroutíte s očima v sloup a pak několik dílů kdy se válíte smíchy (obzvláště ve druhé řadě se dařilo). SPOILER za mě bych dal přednost kdyby vyznáním skončila první řada, druhá řešila postup v ABeCedě vztahu a případná třetí běžné vztahové konflikty - jinými slovy, systémem že ta pravá "Láska je válka" vyznáním nekončí, ale začíná. Takže přestože se autorům daří udržet napětí, osobně mi to přijde až příliš přepínané a ke konci jsem si připadal chvílemi podobně utrápeně jako nebohá Hayasaka. KONEC SPOILERU. ()

Reklama

Ingtar2 

všetky recenzie používateľa

お可愛いこと! Priznávam, že som Kaguyou poriadne opovrhoval, a dopozeral ju po roku (!) až na druhý pokus. Ale asi to tak malo byť, keď mi to vtedy neprišlo vtipné. Teraz, naopak, vedie tá zábava - a s prehľadom scénka s Volejbalom (rap je až druhý a Pláž vs Hory tretia, sorry). Taktiež som nečakal, že by mi mohlo niekedy až tak záležať na postavách v anime, ale keď si vezmem napríklad Chiku (nikdy by som ju nechcel stretnúť) alebo Ishigamiho (jeho táranie o Kaguyiných prsiach a ich náväznosti na lukostreľbu na 5*) tak aj toto musím značne prehodnotiť. Animácia mi prekvapivo absolútne nevadila (ja viem, toto nehovorím často, možno sa zo mňa nakoniec stane weeb lmao) a dokonca aj na tej som sa často bavil. Prekvapivo mi nevadili ani openingy, ktoré síce nie sú môj štýl (Rage of Dust a Bluck Bullet momentálne vedú), ale aj tak sa dobre pospevujú. A posledná epizóda (dvojepizóda)... to už bol fakt luxus a citové vydieranie (áno povedal som si 'to bolo pekné', now shut it), a k tomu úplne posledná scéna... Ako plus beriem tiež iný koniec proti filmu. Čo však odpustiť nedokážem sú neuzatvorené niektoré dejové línie (Ishigami? Mladá Fujiwara?) a finálny zvrat so školou ktorý je snáď to najväčšie klišé pod slnkom. Tl:dr; Prekvapivo dobré anime a pravdepodobne najlepší romcom aký som kedy videl. Celkom určite to ide to mojej top 3 obľúbených anime  a miestami som dokonca rozmýšľal, či napriek 3* hviezdam neskončí Kaguya v mojich obľúbených. Možno časom po nejakom rewatch.Takto 75%, asi najsilnejšie 3* aké som kedy dal. ()

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Season 1: Průměrné episoidní anime o dvou lidech, co se mají rádi, ale nejsou schopni si to říct. Meh 55 % Season 2: O celý level výše. Daleko větší důraz je kladen na vedlejší postavy, ale ty hlavní nejsou rozhodně utlačovány. Dokonce se stalo nevýdané, "vztah" pokročil, bylo tam pár "skoro už" scén a i po animační stránce všechno zlepšili. Radost koukat, těšil jsem se na každou episodu. Co jsem si všiml, mnohdy jsem držel skoro konstantní 20-minutový úsměv. Kaichou no Ai 80 % ()

Katakimiku 

všetky recenzie používateľa

Kaguya je prostě super anime, co funguje snad po všech směrech. Předělat původní zápletku z Death Note tak, aby seděla na středoškolský rom-com, je podle mě super a originální nápad, ze kterého zároveň nemám pocit, že by byl jenom ukradený, ale nabízí opravdu mnoho vlastního. V jednoduchosti nápadu, spočívá zároveň krása a zábavnost tohohle anime - každá ze tří sezón je skvělou komedií, co postupně získá i svou hloubku rozšířením charakterů postav (které byly i tak super a hodně zábavné). Animačně je to hodně kreativní a co se týče hudby, nemůžu si stěžovat. Každá sezóna navíc vyniká v něčem jiném, ta první je hlavně komedií a zvládne vám už během prvních epizod říct, jestli vám příběh a především humor sedne, naopak druhá sezóna přidává několik vážnějších momentů a ta třetí s podtitulem Ultra Romantic, se logicky zlepšila hlavně v oblasti romantických zápletek. Zakončení příběhu je podle mě naprosto dokonalé (i když stále trošku doufám, že se v budoucnu objeví plnohodnotný sequel), takže nemůžu dát míň než 8.9/10 ()

Galéria (784)

Reklama

Reklama