Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Veľká Británia Our Planet
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (77)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úchvatný dokument, vizuálne dovedený až k dokonalosti. Ale obrazová krása nie je zďaleka jediné pozitívum. Je ním aj mimoriadne vysoká informačná hodnota. Človek sa tu podozvedá množstvo zaujímavých informácií zo sveta divej prírody, o ktorých nemal ani poňatia. Ide hlavne o to, ako sú jednotlivé druhy od seba bytostne závislé a v neposlednom rade o to, ako človek túto krehkú rovnováhu narušuje. Okrem významného a alarmujúceho posolstva, ktoré dokument nesie, zároveň kdekoľvek to ide, dokument ponúka jasné riešenia a vyslovuje nádej do budúcnosti. To alarmujúce posolstvo je, že si človek píli pod sebou konár a ak s tým neprestane, už v blízkej budúcnosti na to tragicky doplatí. No a tá nádej do budúcnosti je fakt, že príroda má neskutočnú obnovovaciu schopnosť a akonáhle ju začne človek chrániť čo len v obmedzenom priestore, druhy na pokraji vyhynutia začnú znovu prekvitať. No a príslovečnou čerešničkou na torte je sprievodný hlas legendárneho Davida Attenborougha. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Záběry krásné, plno zajímavých informací jsem se dozvěděl. Bohužel nejvíce mi vadí neustále poukazování, že za všechny změny ke špatnému může jen člověk a hlavně, že za jeden díl nám letem světem ukáže pár živočichů, bohužel nic do podrobna, takže se dozvím jen povrchní věci a žádný hlubší znalosti nedostanu. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Určite nie tretí najlepší seriál, možno tak dokumentárny. Aj keď na netflixe jeden z tých lepších. Som aj rád že som to dopozeral. Lebo niekedy sa mi to už fakt nechcelo. Chválim fantastické zábery na zvieratá ktoré má rád skoro každy človek, našu planétu už menej. Čo je škoda, ale posledná epizoda onChernobyle nemala chybu. 4* ()

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Neviem si ani predstaviť koľko času, lásky a trpezlivosti potrebuje natočenie takéhoto seriálu. Seriál je špičkovo zvládnutý. Prekrásne, dych berúce zábery, ktoré sa len tak nevidia. Seriál oslavuje našu planétu, no upozorňuje na to, ako nezodpovedne a chamtivo sa k nej staviame. Krásne, no smutné zároveň. Za zmienku stojí aj rečnícky um  Davida Attenborougha a veľkolepý hudobný doprovod. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa bude David vždy sprievodcom po svete, ku ktorému sa v tejto uponáhľanosti nemám ako inak dostať. Naučil ma o prírode a svete veľa. A robí to stále. Our planet možno nevybočuje z predchádzajúcich dokumentov, ktoré vyšli v priebehu piatich rokov a nesú jeho rukopis, ale znova odkrýva viac. U Jonathana Rossa raz povedal, že najväčší hrdinovia seriálu sú kameramani. Za to, čo dokážu nasnímať a aký pocit dokážu v divákovi vyvolať. Myslím si, že to platí pre tento dokument viac ako pre ostatné. Či už je to bitka orlov, súboj žralokov o potravu alebo Černobyl, jedná sa o silné vizuálne vnemy, ktoré vo mne zase raz vzbudzujú radosť nad rozmanitosťou našej planéty aj smútok, že ju tak systematicky a hlúpo ničíme. Som ale rád za tých vráskavcov. To ma potešilo veľmi. ()

Galéria (181)

Zaujímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama