Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

Marcos22 

všetky recenzie používateľa

Předvídatelná vánoční romance, ze které je cítit více britský než americký humor, za což může bezesporu scénář vynikající britské herečky Emmy Thompson. Tu bych si v hlavní ženské roli uměl představit daleko lépe než právě Emilii Clarke. Filmu nicméně nejvíce ubližuje chybějící ztotožnění diváka s hlavními postavami, ty nedokáží vyvolat takové emoce, jaké by si vánoční film zasluhoval. Ve finále tak "Last Christmas" působí jako obyčejná posmutnělá romance s vánočními kulisami, a to mě opětovně vidět neláká. 😕 (11.10.2020) ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Jestli mě na Vánocích něco leze na nervy, tak je to song Last Christmas hrající v adventních dnech na ulicích snad z každého reproduktoru. Pustit si film inspirující se právě tímto songem tak mohlo být dost dobře solidní sebemrskačství, ale nakonec se to dalo docela ustát. Emilia Clarke se do podobných rolí hodí, žel tady na mě ta její sassy nátura přišla docela otravná a podobný problém mám tak i s celým filmem. Je to tak barevné, kýčovité a praštěné, až je to vlastně místy docela nesympatické. Jenže pak na scénu přichází Henry Golding, který charismatem a upřímným hereckým projevem zastíňuje úplně všechny a jestli se něco skutečně povedlo a tahá to film ze šedivého průměru, tak je to vypointování jeho postavy. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie, ktoré spomedzi toho obrovského spektra rôznorodých vianočných filmov, určite vyniklo. Je to jeden z tých filmov, pri ktorom očakávate, že sa na vás skôr či neskôr vyvalí obrovské klišé, a napokon sa namiesto toho zrodí skutočne pekné posolstvo. To by však na komplexný úspech filmu bolo predsa len príliš málo. Našťastie, veľkú rolu v celkovom dojme zohrala aj veľmi sympatická ústredná dvojica Kate & Tom (Emilia Clarek a Henry Golding). A mňa osobne potešil aj veľmi príjemný humor s kopou svojského dôvtipu a dvojzmyslov. Takže v rámci kategórie vianočných filmov určite nadpriemer! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nie príliš zvládnutý film od packala Feigeho. Film má dve roviny. Tá romantická funguje veľmi dobre a preto je škoda, že vďaka viacmenej predvídateľnej pointe musí vyšumieť do stratena. Snáď prvýkrát mužská postava v jeho filme nie je žiadny podpapučový chudák. Asi to bude tým, že tentokrát je hlavná hrdinka taká trápnejšia verzia nešikovnej Bridget Jonesovej. Takže dvaja lúzri v jedno páry by bolo už príliš. Bohužiaľ tá druhá rovina, ktorá sa nakoniec ukáže byť tou podstatnejšou, v ktorej si hlavná hrdinka buduje sebaistotu a sebaúctu je podaná slabšie, pretože všetky tie vedľajšie línie pri ktorých sledujeme jak sa postupne mení, sú skôr otravné vďaka otrasným postavám. Hlavne jej matka v podaní Emmy Thompsonovej je neznesiteľná. Takže celkovo to je len priemer a tretiu hviezdičku dávam za to pekné posolstvo filmu. Ale škoda, že to nenatočil niekto schopný a Emma si tiež vybrala slabšiu chvíľku pri písaní scenára. 5/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hneď úvodná geniálna pesnička navodí tú krásnu vianočnú atmosféru, ktorá dnes už existuje skôr vo filmoch, než v realite, nakoľko Vianoce sa zmenili na nakupovacie obludárium. A na to slúžia takéto filmy, ktoré majú ďaleko od dokonalosti, ale aspoň nás zavedú do toho sveta, kde sa to má skončiť dobre. Zároveň film je spríjemnený pesničkami Georgea Michaela, a to sa fakt už dá počúvať. Prehliadnem aj to, že Daenerys aj s rastúcou dvojitou bradou zas neskutočne prehráva a tá jej mimika s krúteným obočím do všetkých strán je všade okrem Game of Thrones uletená. Neviem, kde sa učila herectvu, ale na toto by mala urýchlene zabudnúť. Okrem toho sladkého má film aj veľa vtipných momentov, čo je pre mňa veľké plus. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • V závěru filmu, během písně „Last Christmas“, se v davu objeví Greg Wise, spoluautor námětu filmu a také manžel herečky a scenáristky Emmy Thompson, která ve filmu ztvárnila matku hlavní postavy. (makimarketa)
  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)
  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama