Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Paul Feige ma nikdy nebavil a toto je ďalší s jeho nudných filmov. Polku filmu som prezýval, citeľne tu chýbal lepší príbeh, zaujímavejšie alebo zábavnejšie pasáže a až zvrat pred koncom filmu to trošku oživil, inak to bola väčšina nuda a všetok humor išiel hodne mimo mňa. Emilia fajn, príbeh fajn, záver fajn, ale ako celok premárnená šanca. 60% - 3* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Last Christmass teda poriadne klame telom, až si na konci poviete, či je vôbec možné ho zaradiť do kategórie romantická komédia. Ono skôr ide o dramedy s psychologickými prvkami, ale samozrejme na poli vkusného mainstreamu. Ono pokiaľ vám bude Henry Golding svojou dokonalosťou od začiatku extra nesympatický a budete chcieť odísť z kina, radšej si na ten záver počkajte a celú vec razantne prehodnotíte. Občas je nad čím sa pousmiať, vedľajšia milostná dejová línia je ale úplne zbytočná, snáď len dokazuje, že Michelle Yeoh je stále sexy ženská. Emilia to v pohode utiahla, ale pokiaľ ju nemáte radi, tak sa tomuto filmu radšej vyhnite. To platí aj o Georgeovi Michaelovi. Text Last Christmass k deju ale padne ako riť na šerbel, to sa však dozviete opäť až pri tom šokantnom závere. ()

Reklama

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem průměrný vánoční romantický film, ale dostala jsem mnohem víc. Tohle se nepochybně z běžného romantického průměru vymyká už tím, že to skrývá krapet nečekaný zvrat a že ve výsledku rozhodně nejde jen o lásku mezi hlavními dvěma představiteli. Navíc oceňuju, jak krásně byla vyvážená romantická dojemná linka s trhlým humorem. Tekhle mi to přesně padlo do noty. Mělo to v sobě všechno od vtipných (a někdy až humorně "nekorektních") průpovídek, přes vážné a dojemné momenty, až po magickou vánoční atmosféru v čele s hudbou George Michaela (mimochodem, líbilo se mi, že tento film dává slovům "Last Christmas I gave you my heart" nový význam). Kupodivu to všechno sedělo výborně dohromady, a to včetně lehkých narážek na tématiku přistěhovalců a Brexitu. Zkrátka jsem z toho měla pocit, že tento film někdo tvořil s opravdovým citem a že měl jasno v tom, jak má film vypadat a působit. Povedlo se to na jedničku (jedinou výhradu mám snad jen k až příliš náhlému zvratu a rozuzlení, ale to je dost možná pouze můj subjektivní dojem). Film se tímto zařadil mezi mé oblíbené vánoční filmy, na které se ráda podívám opakovaně. ~(4,3)~ ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Žádný vánoční zázrak se nekonal, byla to taková obyčejná romantika. Fanoušci Emilie Clarke si to nejspíš užijou, ale pochybuju o tom, že by se z toho měla stát další britská vánoční klasika. Uznávám, že závěrečný twist mě nenapadl, ale pak mi přišel naprosto logický. Navíc mě iritovala postava Emmy Thompson a její snaha o východní přízvuk. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hneď úvodná geniálna pesnička navodí tú krásnu vianočnú atmosféru, ktorá dnes už existuje skôr vo filmoch, než v realite, nakoľko Vianoce sa zmenili na nakupovacie obludárium. A na to slúžia takéto filmy, ktoré majú ďaleko od dokonalosti, ale aspoň nás zavedú do toho sveta, kde sa to má skončiť dobre. Zároveň film je spríjemnený pesničkami Georgea Michaela, a to sa fakt už dá počúvať. Prehliadnem aj to, že Daenerys aj s rastúcou dvojitou bradou zas neskutočne prehráva a tá jej mimika s krúteným obočím do všetkých strán je všade okrem Game of Thrones uletená. Neviem, kde sa učila herectvu, ale na toto by mala urýchlene zabudnúť. Okrem toho sladkého má film aj veľa vtipných momentov, čo je pre mňa veľké plus. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)
  • Film sa odohráva v roku 2017 (aj keď bol natočený v rokoch 2018-19). V tomto kontexte by „posledné Vianoce“ znamenali 25. december 2016. V ten istý deň zomrel hudobník George Michael. (Arsenal83)

Reklama

Reklama