Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Je to velmi zvláštní film, rozhodně bych ho nepřirovnával k žádné Lásce nebeské, Deníku Bridget Jonesové a dalším britským romantickým komediím, dokonce bych ho do tohoto žánru ani nezařadil. A to jak to Emma Thompson krásně vymyslela a napsala, mě až dojalo. Navíc písničky George Michaela, stříbrná neděle a překvapení od mojí holky, že nám sehnala poslední dvě vstupenky do vyprodaného kina. Takže nemohu hodnotit jinak než plným počtem. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Ač i já jsem chtěl po několika filmových neúspěších Emilii Clarke nenávidět, faktem je, že je pořád, a hlavně v této roli, velice roztomilá a podobné typy filmů bezpochyby utáhne (viz dále Než jsem tě poznala). Naopak se na mě moc nepovedlo převést ono závěrečné dojímavé vyznění snímku, jež na papíře jistě znělo zajímavě, ale zrežírované na mě příliš nezapůsobilo. Ale bez pochyb se jedná o další výbornou roli pro Henry Goldinga (Šíleně bohatí Asiati) a už jen čekám, kdy jej utáhnou do marvelovek. PS : Emma Thompson je tu neskutečně otravná. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho nudnějšího prostředku, jinak poměrně zdařilý vánoční film, což je tak trochu malý zázrak, protože když se podíváte do kategorie vánoční filmy, tak od doby Lásky Nebeské nebo její polské variace Noci plné zázraků nevzniklo takřka nic koukatelného, co by mělo slušný příběh a pěknou vánoční atmošku. Tady se to však chvílemi povedlo, za což posílám 4 hvězdy. 70% ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Emilia Clarke sa úspešne vymanila zo škatuľky Daenerys a hoci to jej postava divákovi nijak neuľahčuje, vďaka svojmu okúzľujúcemu výkonu si ho nakoniec dokáže získať na svoju stranu. Škoda len, že scenár je zbytočne rozkročený do viacerých strán a v snahe o zakomponovanie väčšieho presahu až príliš kostrbatý a nie úplne vierohodný. To sa vlastne týka aj samotného záveru, ktorý mi je na jednej strane sympatický svojim umeleckým zámerom, no jeho podanie je ťažkopádne - nehovoriac o istej predvídateľnosti. Príjemná romantická komédia, ktorá je vo výsledku i niečim viac, no možno by jej neuškodilo, ak by sa držala trochu viac pri zemi. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Těšila jsem se na to od minulého roku a konečně jsem se k tomu dostala. Nicméně jsem od toho čekal asi až moc. Přeci jen scénář od Emmy Thompson, Emilia Clark v hlavní roli, vánoční atmosféra a písně od George Michaela - to přece nemohlo zklamat - bohužel trochu zklamalo. Herecky jsem naprosto spokojená, je to milý a pozitivní film, ale zápletka je strašně předvídatelná. Už ve scéně, kdy se snažila najít Toma a nemohla ho nikde najít mi bylo jasné kde je zakopaný pes a na konci se ukázalo, že jsem měla pravdu. Upřímně, raději bych, aby to bylo opravdové než tohle. To, že to bylo až tolik předvídatelné mi úplně zničilo to tajemno filmu, to napětí. A pak mi to strašně pomalu utíkalo. Čekala jsem to bohužel trochu lepší. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)
  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)
  • V závěru filmu, během písně „Last Christmas“, se v davu objeví Greg Wise, spoluautor námětu filmu a také manžel herečky a scenáristky Emmy Thompson, která ve filmu ztvárnila matku hlavní postavy. (makimarketa)

Reklama

Reklama