Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (75)

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Dobre sa im kradlo kým im nato neprišla obyčajná študentka. Príbeh super, po hereckej stránke tam sa nedá nič vytknúť. Horšie je už prevedenie, kde tomu chýbal dravejší spád. Celkovo aj to vygradovanie som si predstavoval lepšie. Za mňa sa to držalo až príliš pri zemi. Po komediálnej stránke som sa snáď nezasmial a ako dráma tiež priemerné. Hugh obrovská pochvala, bez neho by som si jednak ten film nezapol a jednak jeho prerod postavy skvelý. U mňa za 3*. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Naprosto nevtipnej film, a i přes to k filmu někdo napsal komedie do popisku.Nechápu.Přece píšeš něco až po tom, když to vidíš, ne.K filmu mě samozřejmě přilákal Hugh Jackman, ale kdybych věděl, co uvidim, vyseru se na to.Navíc se stává modním hitem filmů všude cpát gaye nebo lesby, jako že je to vlastně úplně normální.Ale když koupíte dvě stejný kliky ke dveřím, tak at´ se s tím rvete jak chcete třeba tejden,nic s tim nenaděláte.Když tak přemýšlím, ani nevim co nás ve filmech ještě čeká za úlitby.10%. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Novinka na HBO, musel som. Hugh Jackman v komédii? To tu dlho nebolo. No, zas taká komédia to nebola. Ale priznávam pozerat sa to dalo a celkom to aj zbehlo. Ale len podotknem že nič nové, čo ešte divák nevidel. O nejaké prekvapenie tak nejde. Inteligentná komédia, skôr dráma. Tie lgbt prvky vadili. 3* ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Schéma: Akékoľvek odvetvie ľudskej činnosti slúžiace verejnému blahu, či ide o zdravotníctvo, školstvo alebo sociálne opatrovateľstvo, trpí často nedostatkom kvality i peňazí. Napriek tomu sa nájdu schopní jedinci, ktorí dokážu lokálne svoje zariadenie spravovať tak, že funguje oveľa lepšie, než pred ich príchodom. Zároveň sa často stáva, že títo schopní manažéri a vo svojom fachu odborníci sa cítia byť nedocenení za zásluhy, ktoré dosiahli. A tak si prilepšujú po svojom, plne presvedčení o oprávnenosti svojich bočných príjmov. Bránia svoje správania zo všetkých síl, neštítiac sa akéhokoľvek úskoku, lži, presviedčania, či zastrašovania. Napriek trestu, ktorý občas na takéto typy dopadne, necítia, žeby urobili niečo zlé. A ono často, to čo dosiahli, spoločenským prínosom vysoko prevyšuje ich zlodejiny. No a túto schému popisuje Zlá výchova. Miestami trochu schematicky, občas pôsobí ako tv inscenácia. 70%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Výborne spravený malý veľký film. Príbeh postupne narúša masku výborného učiteľa, mentora a zástupcu a robí to decentne a postupne. Necháva nás ( ak si o príbehu nezistíme nič skôr) neustále pochybovať nad možnými obvineniami. A potom to ide krásne do gradácie. Nie je to prehnané. Je to manipulatívne. A má to silný základ v charakteroch, ktoré veľmi trefne a účelovo dotvárajú vzťahy jednej komunity a zároveň klamstvá v pozadí. Funguje to na mnohých úrovniach a trio Jackman, Janney a Romano podávajú skvelé výkony. Až trochu zamrzí, že sa o tom filme až tak nevie. Film, ktorý je o postupnom odhaľovaní klamstva. Či už v tom skutočnom príbehu alebo voči divákovi. A funguje to. Určite treba vidieť. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (11)

  • Pôvodne mal scenárista Mike Makowsky v pláne vyobraziť Tassoneho ako čistokrvného zloducha, čo po rozhovoroch s rodičmi študentov a hlbšom rešerši prehodnotil. (Real Tom Hardy)
  • Scenárista Mike Makowsky bol paradoxne v roku 2004 študentom predmetnej školy v Roslyn a aj počas toho, ako skutočného Franka Tassoneho (Jackman) zatýkali. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (viac)

Reklama

Reklama