Reklama

Reklama

Šaman

  • Česko Šaman (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sean Connery hľadá v amazonskej džungli revolučný liek proti rakovine. Prácu mu však komplikuje nielen nová nekompromisná asistentka Lorraine Braccová, ale aj ničitelia ekosystému dažďového pralesa - jediného miesta na svete, kde ešte môže vyrásť kvet, čo spasí celé ľudstvo.
Výstredný vedec dr. Robert Campbell už dlhé roky hľadá v džungli liek proti rakovine. Farmaceutický inštitút, pre ktorý pracuje, požiada o asistenta a prístroje. Keď sa ukáže, že asistentom je „iba žena", spočiatku ju odmieta, hoci dr. Rae Craneová je úspešná a talentovaná vedkyňa. Napokon mu však nezostane nič iné, len sa o ňu postarať, pretože je v džungli stratená. Keď sa to tak vezme, je pekná a dokonca sa jej v džungli skutočne páči. Dokonca ju vytiahne na vrcholky stromov, odkiaľ je krásny výhľad. Idylu však kazia firmy, ktoré nemilosrdne ničia ekosystém dažďového pralesa výstavbou diaľnice. Obaja sa rozhodnú bojovať za jeho zachovanie, pretože len v ňom ako celku môže vyrásť kvet, ktorý spasí ľudstvo... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (156)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Sir Sean Thomas Connery je bezpochyby silne charizmatický herec, ktorý stvárnil množstvo nezabudnuteľných filmových postáv (vrátane tajného agenta 007 - Jamesa Bonda alebo otca Indiana Jonesa). Má môj rešpekt. No v úlohe podivínskeho doktora Roberta Campbela, čo sa izoloval v dažďovom pralese, kde žije v osade domorodých obyvateľov a snaží sa objaviť liek na rakovinu, ma absolutne vôbec nezaujal. Celý tento film je akýsi plytký, povrchný. "Šaman" sa na prvý pohľad môže zdať ako kvalitná dobrodružno-romatická dráma, ale v skutočnosti je to dosť nuda. ** ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $45,500,797Tržby Celosvetovo $-John McTiernan je v džungli ako doma, čo je z tohto filmu dosť cítiť, len škoda že tento príbeh o zázračnom lieku nemá o niečo viac pútavejšiu podobu, postavám chýba väčšia hĺbka, je to bez nejakých silných scén, čo by priniesli niečo emociálne silné a preto to príde dosť nudné. Taký neškodný film na strešne nudnú chvíľu ale pre druhé pozretie vás k nemu už nič nebude ťahať. /60%/ ()

Reklama

cinema_cz 

všetky recenzie používateľa

Sledovat sbližování netypického páru je samo o sobě zábavné. John McTiernan mu navíc komponuje neobyčejnou, fascinující obrazovou kulisu. Vše v romanticky plynoucím tempu, prokládaném postupně narůstajícím dramatickým napětím, vrcholícím vítězstvím lidské hlouposti... 60 % (Ci 07/1992, str. 14) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser John McTiernan /Nomads, Predator 1/ natocil tento film Medicine Man ako podla mna akesi ospravedlnenie sa dzungli za ten megaakcny masaker s Arnoldom Schwarzeneggerom z roku 1987. Scenar je priserne priemerny, Connery /Goldfinger, Thunderball, Murder on Orient express/ bol na urovni, ale ani on, ani Lorraine Bracco nedokazali tento film vyzdvihnut do nadpriemeru. Na Slovensku sa film stal stalicou televizneho vysielania, co mi doteraz nejde do hlavy. Vsetko /rezia, strih, herecke vykony, scenar/ je tuna totiz hrozne priemerne. 50 % ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Od McTiernana jsem čekal více. Vlastně i od Seana Conneryho. Šaman je filmem velmi pomalým, který je skoro o ničem (vědec hledá v pralese lék na rakovinu). Nejde o špatný film, jen v něm není nic co by vás i po měsících nebo letech nutilo ho znovu shlédnout. Herecké výkony zde nejsou oslňující. Pokud je Šaman brán jako oddychový film, lze jej považovat za slušný. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)
  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené