Reklama

Reklama

Šaman

  • Česko Šaman (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sean Connery hľadá v amazonskej džungli revolučný liek proti rakovine. Prácu mu však komplikuje nielen nová nekompromisná asistentka Lorraine Braccová, ale aj ničitelia ekosystému dažďového pralesa - jediného miesta na svete, kde ešte môže vyrásť kvet, čo spasí celé ľudstvo.
Výstredný vedec dr. Robert Campbell už dlhé roky hľadá v džungli liek proti rakovine. Farmaceutický inštitút, pre ktorý pracuje, požiada o asistenta a prístroje. Keď sa ukáže, že asistentom je „iba žena", spočiatku ju odmieta, hoci dr. Rae Craneová je úspešná a talentovaná vedkyňa. Napokon mu však nezostane nič iné, len sa o ňu postarať, pretože je v džungli stratená. Keď sa to tak vezme, je pekná a dokonca sa jej v džungli skutočne páči. Dokonca ju vytiahne na vrcholky stromov, odkiaľ je krásny výhľad. Idylu však kazia firmy, ktoré nemilosrdne ničia ekosystém dažďového pralesa výstavbou diaľnice. Obaja sa rozhodnú bojovať za jeho zachovanie, pretože len v ňom ako celku môže vyrásť kvet, ktorý spasí ľudstvo... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (156)

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

I bez depresivního konce vyplývá pocit beznadějnosti rozumně smýšlejícího diváka z faktu, že celá planeta klouže do toalety ať natočíte cokoliv, napíšete cokoliv, přečtete si cokoliv. Je nám souzeno skončit v průmyslovém znečistěném pekle, vy, ani vlády s tím nic neudělají a na tom nic nezmění ani snaha tvůrců přispět tímhle dílkem. ()

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Tento film by si zaslúžil lepšie spracovaný scenár, lebo námet je pomerne originálny a zaujímavý. Výprava je fantastická a McTiernan sa zase ľahko a profesionálne pohybuje v pralese. Podľa mňa je najslabším miestom v príbehu iskrenie medzi Connerym a Bracco..film je tak zbytočne miestami vtipný kde sa to nehodí. Suché a ironické hlášky by sa viacej hodili Clintovi Eastwoodovi. K čomu mám 100 % obdiv je soundtrack ! Vo filme je cítiť aj obohratú ekologickú agitáciu. Celkovo film hodnotím nízko a len vďaka hudbe a krásnej prírode dávam slabé tri hviezdičky. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých oblíbených filmů. Ano, není to nic převratného, ale je to velice dobře natočeno a s příjemnou lehkostí. Film má ale jeden problém - obsahuje totiž zároveň podstatné ekologické poselství, jehož vážnost a důležitost je však poněkud zatlačena do pozadí zmíněnou lehkostí a úsměvností snímku - jaksi to nejde dohromady. Každopádně dobrý příběh v krásných exteriérech, s dobrými herci a s podle mě naprosto skvostnou hudbou. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

john mctiernan sa zaprisahal po nakruteni predatora, ze uz nikdy nebude nic tocit v dzungli a bum ho par rokov na to sa tam opat vydal, avsak namiesto arnieho a vesmirneho lovca sa rozhodol pre mix romantiky a dobrodruzneho filmu. mctiernanov rezijny styl je tu pritomny i vdaka opatovnej spolupraci s kameramanskym veteranom mcaplineom (s ktorym pracoval prave na predatorovy) sa dockame jeho hratok so strihom a sustavnym pohybom kamery. connery ako doktor snaziaci sa najst liek na rakovinu je vynikajuci (ako i jeho uces ktorym sa inspiroval od skladatela jerryho goldsmitha), ale lorraine bracco a jej sustavne vrestanie zacne po chvily otravovat. podobne ako u mctiernanovho neskorsieho romantickeho filmu "thomas crown affair" mam pocit ze prave tie sladke pasaza su mierne tazkopadne, trocha drhnu a spomaluju cely fim, naproti tomu akcnejsie sceny su nakrutene s lahkostou a prirodzenostou pre akcneho genia mctiernanovho formatu. rozhodne nie najhorsi kusok z johnovej filmografie, ale film ktory ma trochu dalej k jeho najlepsim dielam... ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Jerry Goldsmith hned v uvodu da jasne najevo kdo v tomhle filmu bude panem. Zanedlouho na to, se k nemu prida dalsi master - Sean Connery. Vse se odehrava pod reziserskou taktovkou McTiernana v krasnem prostredi destneho pralesa, ve kterem uz to ma reziser nacviceno z dob nataceni Predatora. Nicmene ano, jinak je ten film vlastne dost nudny a dalo se z nej vytriskat vic, nemluve o tom, ze Lorraine Bracco patri do zenskych kousku z kategorie extremne otravnych. 6/10 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama