Reklama

Reklama

Do pokojného newyorského rána zasiahne výbuch bomby v obchodnom dome. Terorista, ktorý sa predstaví ako Simon (Jeremy Irons), žiada, že chce jednať iba s polcajtom Johnom McClaneom (Bruce Willis). A čoskoro s ním začne hrať smrtiacu hru, aby Johna totálne zničil. Prikáže mu ísť do Harlemu s transparentom: Neznášam negrov. Pred lynčom Johna zachráni černošský obchodník Zeus Carver (Samuel L. Jackson). Po chvíli dá Simon Johnovi novú úlohu – v jednom z vagónov metra je ďalšia bomba. Ide o blázna, alebo o pomstu proti Johnovi? Alebo sa za všetkým skrýva niečo iné a Simon potrebuje odpútať pozornosť polície, aby nemohla zasiahnuť? (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (71)

  • Na to, aby ste ukradli všetko zlato z Federálnej rezervnej banky, potrebovali by ste zhruba 480 nákladných vozidiel. (WalterIK7)
  • Park na ulici Wall Street, ktorý sa vo filme objavil, bol v skutočnosti prázdny pozemok. Po dokončení natáčania sa z neho znovu stal len prázdny pozemok. (WalterIK7)
  • Jeremy Irons (Simon) povedal, že niekto opísal jeho účes vo filme tak, akoby prechádzal krízou stredného veku. (WalterIK7)
  • Scénu s prevrátením Mercedesu sa podarilo natočiť až na štvrtý pokus. Nakoniec museli pod vozidlo umiestniť vzduchové delo. (WalterIK7)
  • John McTiernan si tak veľmi obľúbil nákladný automobil Mack, ktorý bol vo filme používaný, že si ho po dokončení filmu zakúpil. (WalterIK7)
  • Katya (Leslie Ann Phillips) vo filme neprehovorila ani slovo. V jednej scéne je možné vidieť, že má na krku jazvy. Samotná herečka sa vyjadrila, že jej mlčanie vôbec neprekážalo. (WalterIK7)
  • Simon (Jeremy Irons) zavolá do rádia, aby oznámil, že v škole je bomba. Rozhlasového hlásateľa hrá Elvis Duran - skutočný rozhlasový hlásateľ stanice Z100. (WalterIK7)
  • Štúdio povedalo scenáristovi Jonathanovi Hensleighovi, aby odstránil scénu s McClaneom (Bruce Willis), ktorý má na sebe nápis "Neznášam negrov." Ten zachránil scénu tým, že pohrozil, že scenár odnesie do iného štúdia. (WalterIK7)
  • Produkcia postavila fontánu v Tompkins Square Parku len pre film. (WalterIK7)
  • Scény zahŕňajúce bombardovanie metra boli natočené v opustenom jadrovom raketovom sile v Charlestone v Južnej Karolíne. Záverečný súboj sa natáčal na diaľnici I-95 v meste Jessup v štáte Maryland. Zvyšok diaľničných scén sa natáčal v oblasti Fairfield County a Putnam County v štátoch New York a Connecticut. (WalterIK7)
  • Keď Zeus Carver (Samuel L. Jackson) vo Federálnej rezervnej banke zodvihne zlatú tehlu, povie: "Sakra, to je ťažké." Štandardná zlatá tehla držaná vo Federálnej rezervnej banke váži približne 25 libier (čiže asi 11 kg). (WalterIK7)
  • V 18. minúte počas telefonického rozhovoru medzi Johnom McClanenom (Bruce Willis) a Simonom Gruberom (Jeremy Irons) sa obaja zajakávajú. Bruce Willis v mladosti bojoval s koktaním, ktoré ho prešlo, až keď začal s herectvom. (KN1Fe)

Súvisiace novinky

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (viac)

Reklama

Reklama