Reklama

Reklama

V Budapešti sa v období krátko pred vypuknutím 1. svetovej vojny stretávajú tri ženy. Slávna kurtizána Elza, jej gazdiná Rózsi a jej nová chyžná Kató. Ich ambivalentné vzťahy sú natoľko komplikované, že sa to nemôže skončiť inak ako vraždou...Film, dokonale zachytávajúci atmosféru Budapešti na sklonku "krásnej epochy" bol inšpirovaný príbehom vraždy Emílie Turcsányiovej, ktorá otriasla maďarskou spoločnosťou po tom, ako jej telo na začiatku roku 1914  našli v Dunaji v prútenom kufri. (RTVS)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (37)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Ač nejsem příznivcem žánru Drama, tak tahle Maďarská komorní ženská trio hra plná intriků, erotického nádechu, vypočítavosti, nadřazenosti a elegance mi slušně sedla. Herecké výkony všech tří ženských hrdinek jsou působivé, dialogy moudré, kulisy působivé a atmosféra tajemná. Závěr jak z divadelní Tragédie. Slušná věc, kde o dusno nebylo nouzi.80% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ťažké rozhodovanie pri hodnotení. Ono film má svoju atmosféru, výborne ladenú hudbu, ktorá dokáže v správnej chvíli priniesť tie pravé pocity. Má aj nejakú dejovú líniu, z ktorej odlupujete kúsky a čakáte, čo sa objaví v jadre. Na druhej strane je to ale aj príbeh ženských, ktoré sa predbehujú tom, kto je väčšia kurtizána, prostitútka, proste handra. Ale v záujme blahobytu. Jedna ale suverénne vyhráva aj v oddávaní sa, aj v pýche. Záver je logickým vyústením minimalistických udalostí, ktorých sme sa dočkali. Napriek tomu mám dojem na 70%, ktoré tentokrát zaokrúhlim na červené štyri hviezdy. V pointe som totiž videl istú záslužnosť. A kde sa dvaja bijú... ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Dráma, ktorá ma priklincovala do stoličky takmer počas celej doby svojho trvania, ale záverečných 15 minút som už miestami ani nedýchala. Neviem prečo to na mňa až tak pôsobilo, príbehová schéma nie je totiž nič nezvyčajné. Najskôr to bude bezchybnými hereckými výkonmi všetkých zúčastnených hercov, ktoré svoje role skutočne žili. Rovnako veľký podiel možno pripísať aj bravúrnej filmárskej práci, ktorá budovala atmosféru, ktorá ma dokázala úplne ponoriť do deja filmu. Pre mňa naozajstná lahôdka. Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Maďaři jsou mistři minimalismu i když tohle nebylo až tak mini, třeba jen kostýmy a interiér z hlediska doby jsou trefeny dokonale a to skutečně není za minimum. No do bytu ve kterých žijou tři ženy bych asi nenašel odvahu vstoupit, ale naštěstí tam můžeme šoupnout kameru a žensky už se postarají o příběh, hodně zajímavý příběh, plný vztahového dusna, zajímavých dialogů, takovýho příjemně erotickýho oparu. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Maďarská kinematografie mě poslední dobou stále více zajímá a musím uznat, že komorní historické drama Félvilág má rozhodně něco do sebe. Příběh inpirovaný skutečným osudem známé budapešťské kurtizány Emílie Turcsányi se povedl na plátno přenést nadmíru poutavě. Největší zásluhu na tom mají skvělé herecké výkony všech tří představitelek hlavních rolí a pečlivě budovaná ponurá atmosféra s nádechem erotična gradující v tragickém rozuzlení. Ještě bych chtěla zmínit, že slova písně znějící v závěrečných titulcích na mě ve spojení s tou krásnou hudbou hodně zapůsobila. (85%) ()

Galéria (92)

Reklama

Reklama