Reklama

Reklama

Žár

(neoficiálny názov)
  • USA The Burning (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

fcreading 

všetky recenzie používateľa

"Neotáčajte sa, uvidí vás." "Nedýchajte, započuje vás." "Nehýbte sa, inak ste mŕtvi." Hneď úvodná scénka, keď si štyria chlapci chcú spraviť žart z jedného chlapíka je podarená ( zapálenie zaživa ). Od toho momentu sa už nič nedeje, spomeniem scénku keď ten znetvorený vrah zabodne zahradnícke nôžky do brucha striptérky, velmi dobrá scénka. Ďalej sa to nudne vlečie, vrah sa objavuje len miestami, dievčatá sa snažia aj ukázať prsia aby tak trošku zahnali tu nudu, ale ani to nezaberá. Poriadny masaker nastane v druhej polovici, zvlášť scénky v lese sú vydarené, ale bohužial ani to nás nezachráni, snímok sa značne miestami tiahne, ale vyvražďovačka to je dobrá a je cítiť atmosféru 80 rokov 60 percent. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Presná kópia PIATKU 13teho. Niekoľko podarených gore scén však situáciu nezachráni, ale pravdepodobne keby film vyšiel skôr ako PIATOK 13teho, bol by to práve on, ktorý by sa stal milovaným kultom. Fakt je tu rozdiel len medzi hlavným mäsiarom. Pre fandov však povinnosť, meno Tom Savini im určite niečo povie. ()

Reklama

JFL 

všetky recenzie používateľa

Nad "The Burning" by Carol Clover hodně zaplakala. Vlivná filmová teoretička přišla s dnes široce používaným konceptem final girl a etablovala slasher jako subžánr pozitivně se nabízející feministickému pohledu. Na ni navazující studie, jako třeba práce Richarda Nowella dokládají, že i producenti slasherů v reakci na dobový trh vyloženě počítali s ženským publikem a žánr tak záměrně zabydlovali aktivními hrdinkami i dílčími motivy rezonující s ženskou částí publika. Oproti tomuto dobovému kontextu představuje "The Burning" fetišisticky násilnický a sveřepě misogynní protipól. Film se při tom vzpírá kauzalitě a vnitřní logice, ale právě že drží pohromadě svým opovrhováním ženami a jejich objektivizací. Dívky na smíšeném letním táboře jsou nahlíženy šmíráckou optikou a z jednotlivých situací vycházejí především jako coury, které dělají cavyky, ale při tom všechny myslí jen na sex. Samotného ústředního vrahouna pak má pohánět touha po pomstě za to, že mu parta namistrovaných kluků způsobila děsivé popáleniny, což tedy řeší tím, že místo aby likvidoval šikanující macho borce v táboře, tak radši primárně zabíjí dívky. Že by to vše nějak souviselo s tím, že tenhle biják produkoval i napsal Harvey Weinstein? ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia teenegerov si chce vystreliť zo správcu letného tábora. Samotný žart však skončí obrovskou tragédiou. Muž takmer ohorí na smrť. Po niekoľkých rokoch sa po opustení nemocnice vracia na miesto "činu", pričom myslí na jedinú vec - pomstu! Slasher s množstvom slušných gore scén. Až sa nechce veriť, že bol natočený v "dobe kamennej". Vidím, že rok 1981 nebol úspešný len na horory, ale aj inteligentných, pekných, múdrych, skromných, šarmantných ľudí (áno, som 81' :D). Dejová os veľmi jednoduchá a nenáročná. Dialógy typicky primitívne, na úrovni veku hl. hrdinov. Po slušnom úvode nastupuje nudná 40 minútovka. Záverečná polhodinka spĺňa všetky atribúty hororovej klasiky. Z mojej strany prekvapivo spokojnosť - 60%. ()

giallo 

všetky recenzie používateľa

Velice průměrný slasher o pracovitém zahradníkovi, na kterém se bohužel, podepsal zub času. Nejvíce je to vidět na efektech, které mi přišly hodně odfláknuté. Docela se i divím, protože byl pod nimi podepsaný exceletní Tom Savini. Jinak jako obvykle u podobných filmu pokulhává logika (vor s mrtovala), ale na jedno zkouknutí se to dá.... ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (20)

  • Ve Francii film vyšel pod názvem Carnage. (Chatterer)
  • Film byl natočen v ruinách starého měďeného dolu. (Chatterer)
  • Když Cropsy kope šíleně nohama v ohni, tak tyto nohy ve skutečnosti patří Tomu Savinimu. (Chatterer)

Reklama

Reklama