Reklama

Reklama

The Lie

  • USA Between Earth and Sky (pracovný názov)
Trailer

Obsahy(1)

Otec vezie autom svoju dcéru na tanečné sústredenie, keď vtom zbadajú v treskúcej zime jej kamarátku. Ponúknu sa, že ju teda zoberú na kúsok cesty so sebou, avšak ich dobré úmysly v zápätí vyústia v strašné a neočakávané dôsledky. (sochoking)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Skvěle vygradované drama o bezbřehé lásce rodičů ke svým dětem. Nezvratný pád do zoufalství rámovaný i fyzickou proměnou otce a matky v trosky bez šance  a na konci facka černější než noc. Kdyby pak místo objetí přišla krvavá odplata, vůbec bych se nedivil.  Jenže jsou tu  s námi. Jedinou útěchou nám budiž to, že s velkou pravděpodobností budou za pár let i s nimi...   K plnohodnotnému chuťovému prožitku pak přispěl i až překvapivě a osvěžujícně nekorektní agent Krycek, který jen dělal svou práci. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Lie" je konečne filmom, ktorý ma príjemne prekvapil. Využil svoje možnosti a priniesol zaujímavú napínavú drámu. Koncept možno nie je úplne inovatívny a od začiatku vám bude niečo vŕtať hlavou, no aj tak ten záver dokáže prekvapiť. Napriek tomu, že som neveril tomu čo sa nám film snaží povedať. Z jedného prostého dôvodu. Ak by to čo Kayla hovorila bola pravda, prečo by sme to my ako diváci nevideli? Takže otázka znie - "Čo sa tam stalo naozaj?" Ale myslím si, že aj tak to na konci filmu dopadlo veľmi zaujímavo. Ukazuje to ako to dopadne, keď s klamstvom zájdete príliš ďaleko. A môžete spustiť reťazovú reakciu udalostí, ktoré ste určite nechceli. Lenže už sa to nedá zastaviť. Ako Kayla povie: "When you do a horrible thing, how do you undo it?" Joey King je celkom presvedčivá a vie jednotlivé scénky celkom dobre predať. Jej rodičia v podaní Petra Sarsgaarda a Mireille Enos sú tiež dosť dobrí. A je vidno, že rodičovské pudy v nich zvíťazia. Pre mňa dobre spracovaný film, lebo som neustále hádal čo sa bude diať ďalej, kam sa to vyvinie a aké bude to odhalenie, ktoré si film pre nás pripravoval. A držalo ma to v pozornosti. Myslím si, že to stojí za tých 97 minút vášho času. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všetky recenzie používateľa

Potřebujete pomanželskou terapii? No, tak to stačí počkat, až vaše dítě někoho zabije a vy se to budete snažit ututlat. Ale bacha, pokud je to spratek, který si ničeho neváží, může se to celý zvrhnout. Nejvíc jsem si užívala ty momenty, kdy byla puboška nevděčná. Ona nebyla zmatená nebo raněná, ona byla za to všechno sobecky nevděčná, takže veškeré špatné věci nechala na rodičích a jejich nekonečné naivitě. Takže otázkou tedy zůstává: jak dlouho to vydrží a jak dlouho to projde? A sblíží se během společných úklidových pracích? Všechno by bylo dobrý a tak nějak předvídatelný. Až tedy na ten konec. To bylo, jo to bylo. Proto nakonec ta čtvrtá hvězda, za to jak to dopadlo, co se odhalilo...vlastně fajn "rodinný film"  :) ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Tá tvár síce irituje, ale schizofrenickú a sebapoškodzujúcu dievčinu to hrá dobre. Preškoda zbytočného režiséra, ktorý nevie vtlačiť silné autorské prvky, ale zároveň ešte ako tak odoláva šedému priemeru. Ťahúňom sú mu ústredná trojica, ktorá to musí hrať celé až do krátkeho ale osudového konca. Film je kružnicou točiacou sa okolo osi. Kde sa začiatok začína točiť doľava a hore sa obráti a príde do cieľa sprava, s maličkosťou, že si to ústredná trojica vymení. Až na jeden detail bijúceho srdiečka. Film našťastie nie je komediálny ani humorný, vnáša skôr pocit civilnej depresie a snahe robiť rozhodnutia, ktoré akoby vypadli z reálneho sveta, možno aj z vášho. Klamstvo je absolútnou a kategorickou súčasťou každého dňa, tu však so sebou nesie krásne viditeľné dôsledky. Záver je kratulinký, avšak sirény nikdy nezneli lepšie. Príjemný film, ktorý vlastne vôbec neprirazil do sedadla (videné 17.02.2021, BDrip) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

90% času to pripomína film Before and After. Len s tým rozdielom, že dcéra, ktorá spáchala zločin, je rozmaznaný fracek, ktorého nejaká vraždička netrápi a v kľude si čumí na bedňu. Rodičia tentoraz držia za jeden povraz a snažia sa zakryť všetky stopy. Začne sa to síce celkom seriózne, ale čím ďalej tým viac vymýšľajú absurdnejšie riešenia, takže nielenže sa s nimi nedá súcitiť, ale iba som žasol nad tým aké hlúposti vymýšľajú. Skoro mi to pripomínalo nejakú Coenovku o hlúpych ľuďoch, ktorý robia zlé veci, ale zakaždým sa im nakoniec vypomstia. A svojím spôsobom tomu zodpovedá aj totálne absurdný koniec, ktorý všetky udalosti spláchne do hajzla a mňa rozosmial na plnú hubu. To by asi nemalo byť cieľom u psychologického thrilleru. Plusom filmu je, že nenudí a je nepredvídateľný. Mínusom, že je to totálna hovadina, ktorá sa nedá brať vážne aj keď sa o to tvorcovia evidentne snažia. Proste klasická Blumhouse produkcia. 5/10. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa odohráva v New Yorku, v Kanade sa natáčal kvôli daniam. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 8. ledna do 8. února 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené