Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dedinskí chlapci sa vydávajú do sveta v mnohých rozprávkach, aby získali princeznú alebo veľké bohatstvo. Ondra (Ján Kroner) poslal do sveta otec preto, lebo sa ničoho nebojí. Jeho sila a nebojácnosť začali totiž prinášať viac škody ako úžitku. A tak mu otec zbalil batôžtek a poslal ho čo najďalej od rodnej dediny. Jeho spoločníkom sa stane zlodejíček Ferko (Ondřej Vetchý), ktorý je však nielen zbabelý, ale aj lenivý a ľstivý. Obaja spolu zažijú strašidelné chvíle v čertovom mlyne i v temnom lese. A potom sa dozvedia o začarovanom kráľovstve, na ktoré uvalil kliatbu zlý čarodejník za to, že sa krásna princezná odmietla za neho vydať. Ondro, ktorý sa nebojí ničoho, sa rozhodne kráľovstvo zachrániť, pričom až láska ho naučí, čo to znamená báť sa... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (254)

tron 

všetky recenzie používateľa

Zvláštna rozprávka s bizarnou zápletkou (mladík nepozná strach a tak ho otec pošle do sveta, aby sa naučil báť, wtf?), ktorú nevylepšuje ani nesympatické herecké obsadenie v čele s Jánom Kronerom a Ondřejom Vetchým, ktorý by možno bol fajn, ale hrá tu blbca dabovaného Mirom Nogom. Našťastie, akonáhle sa nesúrodá dvojica dostane do blízkosti zakliateho hradu, dostane Nebojsa predsa len lepší spád a dokonca hororovú atmosféru. Ničí ju však typicky nedostatočný slovenský rozpočet (primitívne efekty, lacná výprava). ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Sekera rieši všetko. Trochu slabomyseľná rozprávka, ale tak to v rozprávkach pre deti býva. No pre malé deti by tá hororová atmosféra vhodná nebola, keď to občas prechádzalo až do (nekrvavého) zombie hororu alebo pyromanskej šou. Kroner ako írečitý slovenský drevorubač v českom dabingu sa aj pre svoj ležérny prístup do role nebojácneho hrdinu až tak dokonale nehodil. S niekým ako Vlado Müller v mladom veku by ten istý film vyznel celkom ináč a zaručene by to boli štyri hviezdy. Situáciu nezachraňuje ani Vetchý ako Krutibrko so svojimi neustálymi hláškami, keď trúsi životné múdra v každej druhej vete. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Výborná pohádkou, kterou jsme viděl již několikrát a pokaždé mě udivuje svojí skvělou atmosférou, která je chvílemi na pohádku až překvapivě temná. Ján Kroner asi nikdy nehrál lepší roli a Ondřej Vetchý se svým/svou Krutibrkem je neustále velmi vtipný trouba vedle velkého dřevorubce Ondry. Rozhodně pohádka do červených čísel, protože chvílemi kvalitou a atmosférou předchází většinu "proslavených a umělých" pohádek. Kdo nezná strach, musí povinně zachránit minimálně jedno království a princeznu za život:) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Režisér Július Matula natočil v roku 1988 filmovú adaptáciu známej rozprávky o statočnom, odvážnom mládencovi, ktorý nepozná strach. Preto sa vyberie do sveta ho hľadať. Cestou si najde párťáka a na konci najde i svoju lásku. Matulova verzia obsahuje chvíľami i náznaky horroru, čo ma potešilo. Taktiež sa mu podarilo vhodne obsadiť titulnú úlohu. Ján Króner predviedol jeden zo svojich najzaujímavejších hereckých výkonov. Výborne mu pri tom sekundoval Ondřej Vetchý. *** ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Rázovitá pohádka, která mění zaběhnuté pohádkové pořádky jen maličko, když přináší drobně inovovaný náhled na strach a odvahu - a osvětluje, kdy a proč by se měl bát i ten největší hrdina. Přitom neztrácí ze zřetele, komu je primárně určená, takže je sice místy strašidelná - někdy dokonce skoro až hororová, ale jenom nezávazně ... tak nějak po našem. Její triky nejsou dokonalé, nicméně podtrhují její zemité kouzlo a zvýrazňují její zvláštní atmosféru, díky níž máte pocit, že ani v závěru nevydala všechna svá tajemství ... jako každá správná pohádka. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Scéna, kde jsou po Ondrovi vrhány nože nebyla dělána trikově ale ve skutečnosti nože na Jána Kronera házel pán, který se tehdy vrháním nožů na svoji manželku živil v cirkuse. (Stocki)

Reklama

Reklama