Reklama

Reklama

Pomsta

  • Veľká Británia Avengement
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během propustky z vězení za účelem návštěvy umírající matky v nemocnici zločinec Cain Burgess (Scott Adkins) unikne svým dozorcům a mizí v ulicích Londýna. Jde o epickou cestu krve a bolesti za dosažením vytoužené pomsty na těch, kteří z něj udělali chladnokrevného vraha. (kukkik)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (177)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"To vypadá, jakoby ti zapálili hlavu a hasili to lopatou." Filmy o pomstách mám rád, zvlášť o těch vykonanejch. Tady to žádný myšlenkový veledílo není, ale mafiánův nejčestnější, nejhodnější a nejnasranější bráška Cain je hrozně zábavnej. Dostal mě jeho amalgánovej úsměv, "poklidný" hovory se soudcem i zbroják na všechny končetiny, takže jsem si po jeho řádění musel poměrně spokojeně setřít krev z monitoru. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

I pro mě obří překvapení,protože nejenom,že je to brutální a nekompromisní,ale má to i jakžtakž příběh.Ve vězení super rubanice,ale co se odehrálo posledních deset minut v baru,to budu řadit hodně vysoko v ranku akčních filmů.Ta nasranost a vztek ze všech přímo crčela,stejně jako krev.Fakt dobrý.60%. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Bčko ako sviňa s nie príliš uspokojivým koncom. Film založený na bitkách a práve tie sú tu najlepšie. Veľa filmov nieje v ktorých sa toľko nakladá. Niet divu že to Angličania tak vedia. Koniec koncov sú to tí najtvrdší hooligans. Celá snímka sa skoro odohráva v jednom bare, no dialógy nie sú zas tak primitívne a človeka to baví. Celkom slušne to odsýpa. Scott Adkins je vo svojej role skvelý, rovnako tak si ho pamätám v Expendables 2. Avšak ten jeho hlas je neznesiteľný. A celkovo v tomto filme tým Angličanom skoro hovno rozumieť. To by bola radosť robiť titulky podľa odposluchu. Zaujímavú postavu hrá aj Louis Mandylor, ktorého len ťažko rozoznať od jeho rovnako hereckého brata Coastasa, známeho zo série Saw. V snímke sa dostane na nespočetne veľa bitiek a dočkáme sa aj jednej fatality upilovanou brokovnicou. Celkom dobrá jednohubka na polnočné premietanie. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pecka s Adkinsom drsným jak šmirgeľ papier, ktorý sa vydáva na cestu pomsty, potom čo zdrhne z basy. Najprv k pár záporom. Nechronologický koncept keď Adkins celý svoj príbeh rozpráva v bare má za následok, že tempo filmu je nevyvážené a miestami sa napriek krátkej stopáži nájdu hluché scény. Snáď by to fungovalo ak by bol Johnson lepší režisér, ktorý by aj dialógovým scénam dokázal dodať, napríklad prácou s kamerou a gradujúcou hudbou, poriadnu dávku napätia. Ústredný hudobný motív je fakt pekný (podľa mňa celkom nápadito variuje Morriconeho Chobotnicu, hm k Chi Mai to má fakt bližšie Adrian), ale behom filmu zaznie len párkrát a väčšinu filmu som mal pocit, že nepočujem žiadnu hudbu. Adkins sa do úlohy nasratého hrdinu svojím obmedzeným herectvom dokonale hodí, takže si strihol zase raz jednu skvelú postavu, ktorú dokázal uhrať. Trochu ma mrzelo, že nie je ešte viac odtrhnutý z reťaze a namiesto zbytočných kecov o tom aký je drsniak, nejde hneď na vec. Ale to, že nie je úplne zmyslov zbavený nakoniec ospravedlnila jeho skutočná motivácia. Okrem Adkinsa má priestor trochu zažiariť už len Fairbanks ako jeho veľký brat. Možno to chcelo príbeh zahltiť pár ďalšími výraznejšími postavami u ktorých by sme sa tešili ako ich Adkins vymláti. Hlavným kladom filmu, ktorý ma uchvátil natoľko, že som pri nich rozmýšľal o plnom hodnotení, sú bitky. Nie sú síce akrobatické, ale sú viac zemité, taký ten krčmový štýl a hlavne pôsobia neskutočne drsne. Zaobídu sa bez prehnaných gore scén alebo vriec z múkou vďaka ktorým by sa po každom údere z protivníka zaprášilo akokeby si mesiace nevypral. Behom všetkých bitiek ma neustále napadalo jedno jediné slovo. Timing. Absolútne dokonalý timing. Všetky chvaty sú dynamicky prevedené, v správnom uhlu voči kamere a aktéri bezchybne pohotovo reagujú na údery, takže stačilo pridať adekvátne zvukové efekty a divák na 100% uverí, že tie rany sú natoľko bolestivé, že ich len tak nerozchodia. Proste nádhera. Pokiaľ Adrian a Lateef ofrflú aj tieto bitky, tak už neviem, čo viac by chceli. Tak precízne prevedené poctivé bitky sa už netočia ani v Hong Kongu a Wick so svojou príliš očividne nacvičenou a pomalou choreografiou sa na tento film tiež nechytá. Aj Florentine bude musieť zabrať, aby to tromfol. A čo sa týka množstva bitiek, tak som spokojný. Snáď len by som ich len dávkoval pravidelnejšie. V jednu chvíľu sa len kecá a v inú je bitiek až príliš. Celkovo som nadšený. Z tohto filmu sa každý fanúšik MA filmov musí posrať blahom. Idem si vymeniť spodky a pustím si to znova. Mám pocit, že na druhé pozretie by ma to mohlo baviť ešte viac. Dávam silných 8/10. P.S: Sorry za tento trojdielny román, ale chcel som sa podeliť s mojím nadšením. Tak často sa mi to nestáva. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Scott, vitaj s5. Po všetkých tých thajsko-egyptsko-čínských sračkách v ktorých si bol, vitaj s5. Vitaj o5 vo väzení, kde to vieš najlepšie. Vitaj o5 vo full body akcii, kde biješ, kopeš, lámeš a to všetko bez milosti. Vitaj opäť v drsnom britskom prostredí, temnom bare, dusnej atmosfére, kde nie je priestor na hláškovanie, len na úsečné posielanie do píč a vrážanie šrubovákov do hlavy. Vitaj o5 vo filme, kde som pri poslednom súboji nedýchal. Ďakujem!!! 5 z 5 ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

  • Když je Cain (Scott Adkins) u výslechu, tak policista, který s ním vede hovor, má orosený obličeji. Na konci výslechu má ale obličej suchý. (Duoscop)
  • Film se celý kompletně natočil ve Velké Británii. (herr_carter)
  • Po závěrečných titulcích následuje nezkrácený sestřih filmové scény, která byla ve filmu kratší. (Rominator)

Reklama

Reklama