Reklama

Reklama

Anděl s ďáblem v těle

  • Slovensko Angel Devil (festivalový názov)
TV spot
Komédia / Erotický / Hudobný
Československo, 1983, 98 min

Obsahy(1)

V zámečku nedaleko Prahy je šantán a nevěstinec Riviéra, určený pro klientelu z vyšších kruhů. Paní Gábi Stolařová, zvaná madam, sice bedlivě dohlíží na pořádek, jinak ale vede podnik v rodinném duchu a dbá, aby zákazníci byli spokojeni.. To jí ovšem nebrání použít proti nim ne zcela čistou fintu, když se ocitne ve finančních těžkostech. Zaběhaný chod věcí naruší nová zaměstnankyně, krásná Renáta, která k sobě rázem strhne pozornost všech hostů. Pod andělsky nevinným zjevem ale skrývá tvrdou ctižádost a chladně kalkulující mozek, o čemž se k vlastní škodě zanedlouho přesvědčí madam i ostatní dívky... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (71)

horskejvlk 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězda za herecké obsazení a další za vykouzlení opravdových 20tých let a 1.republiky, toť vše. Jinak hovadina neskutečného formátu, mezinárodní bankéř, tedy jeho synek se ve “fajnovým bordelu” odpaní s prostitutkou a pak ji pojme za manželku... cha cha cha, v rámci společnosti by se znemožnil a smála by celá Praha i s fůzí Paris. Ale jako laciná aktovka určená zejména na export jo, pamatuji si v kině přístupnost až od 18 😍 ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Dosti průměrná československá komedie s „erotickým“ podtextem. Ačkoliv Korna zrovna moc nemusím, tak právě jeho vystoupení a krása Zdenky Studénkové jsou asi tím jediným, co se mi na filmu doopravdy líbilo. Ano, byly tu intriky, cudné „děvy“ i pokus o humor, ale nějak mě to tentokrát nebralo. Spíše jsem u toho začal klimbat a málem i usnul. Zvláště pak ke konci filmu, mě to už ani moc nebavilo. Bohužel jsem od toho čekal mnohem víc. Ale tak každý den není posvícení.40% ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Když jsem tak koukal na ty kurvy v Riviéře říkal jsem si, že klientela z vyšších kruhů není moc náročná na ženský. Zdena Studénková je samozřejmě vyjímkou, ta už je i pro mě, klienta z hodně nízkých kruhů, značkový zboží. Jen ten příběh mě vůbec nezajímal, v bordelu se přeci odehrávají pro oko daleko krásnější příběhy -- tzv. hodinové příběhy. ()

slavo75 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že som bol trocha prekvapený pomerne nízkym hodnotením oboch týchto filmov, pretože podľa mňa je štylizácia do prvorepublikového obdobia dokonalá. To, čím u mňa oba tieto filmy stúpli, sú práve hudobné varietné čísla. Sú profesionálne zvládnuté ako po hudobnej tak aj po choreografickej stránke. Dodnes ma mrzí, že ani v čase vzniku filmu ani s odstupom rokov, nevydalo žiadne hudobné vydavateľstvo album so skladbami z tohto filmu. Nie sú to síce žiadne hudobné skvosty, napriek tomu ide o veľmi príjemne štylizovanú hudbu so zaujímavými textami aj aranžmánmi. Mňa osobne zaujala aj výprava a kostýmy. Dejová línia filmu tiež nie je nijako podpriemerná a mňa ako diváka od začiatku do konca zaujímalo, ako to celé vlastne dopadne. Dekadentná spoločnosť zámku Riviéra sa dokázala zabávať naozaj veľmi uvoľnene, v niektorých miestach mi to prišiel ako veľmi otvorený film s pomerne odvážnymi scénami. Oba snímky rozhodne patria do zlatého fondu českej kinematografie. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Svojím spôsobom príjemne rozkošná kabaretná fraška, ktorá však bez prvoplánového humoru paroduje politiku, malomestskú morálku a pretvárku. Všetko sa však deje akosi na pozadí kabaretného ruchu nevestinca madam Gábi, takže si môžeme spolu s hrdinami povzdychnúť: "To je ale bordel." ;) Politické peltichy sú tu tiež vlastne len v náznakoch podobne ako šteklivé scény a celým tým virvarom sa ako červená niť vinie kariéra sladkej Renáty, aby sa ukázalo, že je vlastne "k*rva" a to nie len doslovne. Okrem imunity pána poslanca a vtipných špecializácií pracovníčok lásky je hlavným komickým prvkom zanietený inšpektor Buliš so svojím premotivovaným prístupom a erektilnou disfunkciou, ktorá prejde vždy po povýšení. Produkcia aj herci sú dobrí no filmu chýba väčší ťah na bránu, takže výsledok je priemerný. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (9)

  • Na realizaci Anděla se nešetřilo v ničem a film byl ve své době považován za jeden z nejnákladnějších. (Rodriguez)
  • Zdena Studenková (Renáta) zvládala ťažké tanečné kreácie len vďaka tomu, že sa kedysi venovala športovej gymnastike. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené